Site icon Експерт

Кіш з грибами та куркою: смачна та проста страва

Інгредієнти:

На форму діаметром 26

  • Борошно – 250 г
  • Масло – 125 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – ½ ч. ложки
  • Холодна вода – 3 ст. ложки

Начинка

  • Філе курячого стегна – 400 г
  • Шампіньйони – 400 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Вершки 20% – 500 мл
  • Сир маасдам (або інший, який добре плавиться) – 250 г
  • Помідори – за бажанням
  • Сіль, перець, інші спеції – до свого смаку

Як готувати кіш з грибами та куркою

До борошна додати сіль, потерте заморожене масло і перетерти в крихту. Додати яйце і воду і швидко замісити тісто, не вимішуючи його надто, а лише до об’єднання інгредієнтів. Загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник на 1 годину.

Тим часом готуємо начинку.

Подрібнити та обсмажити курку, гриби, перець і цибулю. Можна окремо (я робила окремо, лише гриби з цибулею об’єднала), а можна все разом. Охолодити, додати потертий сир, посолити, поперчити та перемішати.

Тісто розкачуємо, викладаємо в форму, формуємо бортики. Викладаємо начинку, заливаємо вершками, викладаємо за бажанням помідори, я ще трошки притрусила моцареллою, яка в мене завалялася в холодильнику, і ставимо випікатися в розігріту духовку при 190 градусах на 30-40 хвилин.

P. S: якщо у вас гарно пече духовка, то готуєте по такому принципу, як я показала у відео та описала в тексті вище.

Якщо ж ні, то коли викладаєте тісто в форму, вистеліть на тісто пергамент, покладіть груз у вигляді, наприклад, квасолі, чи гороху, чи щось такого плану і запечіть в розігрітій духовці 10 хвилин перед тим як викладати начинку. Щоб саме тісто добре пропеклося.

Джерело: rbc.ua

Читати повну версію