Categories: Рецепти

Смачна проста закуска: рецепт лаваша з кисломолочним і звичайним твердим сиром

Лаваш із кисломолочним та твердим сиром — смачна та ситна закуска з підсмаженого лаваша та смачної начинки. Страву просто готувати і можна подати і до святкового столу, і використовувати, як перекус. Лаваша тут зовсім небагато, а начинки — достатньо. Тож це такий аналог пиріжків, але без замісу тіста.

З цієї кількості інгредієнтів виходить 9-10 трикутників із начинкою, стверджують автори рецепта.

Лаваш із сиром і сиром

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир — 150 г;
  • твердий сир — 150 г;
  • лаваш 1 шт. (200 г);
  • одне яйце;
  • один зубчик часнику, петрушка та кріп.

Кисломолочний сир викладаємо у відповідну за розміром миску і за необхідності розминаємо виделкою. Додаємо натертий на крупній тертці твердий сир, пропущений через прес часник і дрібно нарізану зелень. Потім розбиваємо в миску яйце.

Перемішуємо до отримання однорідної маси. Начинка готова.

Лаваш нарізаємо на смужки 10х30 см. Але можна також 8х27 см або 9х28 см. Найкраще виходити з розмірів самого лаваша, щоб мінімізувати залишки. Смуги мають бути з прямими кутами, якщо є в лаваша заокруглення — відрізаємо їх.

У кут смуги з лаваша викладаємо 1-2 чайні ложки начинки. Злегка притискаємо її, утрамбовуючи у формі трикутника. Згинаємо кут лаваша з начинкою, щоб вона сховалася всередині. Злегка притискаємо. Потім звертаємо лаваш, повторюючи форму начинки в трикутник. Відкладаємо і продовжуємо, поки смужки з лаваша не скінчаться.

Далі обсмажимо трикутники.

Тут три варіанти: можна просто обсмажити в олії на сковорідці, тоді вийде щось, що нагадує чебурек. Можна просто посмажити на гриль-сковороді, притискає зверху вантажем.

А можна смажити трикутники, вмочуючи в яєчну суміш. У широку тарілку розбиваємо яйце, додаємо трохи води і розмішуємо до однорідності.

Добре розігріваємо пательню з невеликою кількістю рослинної олії. Вмочуємо лаваш із начинкою з двох боків у яєчну суміш і вкладаємо на сковорідку так, щоб остання складка опинилася внизу, так трикутник не розвернеться.

Обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору на середньому вогні. Лаваш із начинкою готовий! Подавати їх слід одразу зі сковорідки, поки трикутники гарячі.

Романчук Микола

Recent Posts

Сповідь без священника. У Швейцарії церква встановила цифровий аватар Ісуса

У Швейцарії церква задля експерименту замінила у сповідальні священника на цифровий аватар Ісуса. Завдяки штучному інтелекту він…

6 години ago

Забудьте про пільги: пенсіонерів зроблять ще біднішим – за що тепер змусять заплатити

Як стало відомо, що в Україні пенсіонери можуть користуватися пільгами на сплату земельного податку, але вони не поширюються на…

6 години ago

Грабіжницькі націнки: магазини штучно завищують ціни на основні продукти

Продукти першої необхідності помітно подорожчали під тиском інфляції та інших факторів, а деякі торгові точки…

6 години ago

Від мобілізації не втекти: дані, які важко заперечити – скільки українців ще призвуть

Згідно з недавнім аналізом Financial Times, мобілізаційний резерв України становить близько 3,7 млн ​​чоловіків віком від 25…

7 години ago

За американське авто можуть відібрати права: на що звернути увагу

В Україні почастішали випадки штрафування водіїв вживаних автомобілів, привезених зі США. Причина криється в технічних…

7 години ago

Відповідь обов’язково буде: у Москві брязкають зброєю, сиплють погрозами та лякають світ Путіним

Останніми днями схоже, що у Москві з'явилася ще одна божевільна звичка. Після вечірніх лякалок Путіна,…

7 години ago