Categories: Рецепти

Смачна проста закуска: рецепт лаваша з кисломолочним і звичайним твердим сиром

Лаваш із кисломолочним та твердим сиром — смачна та ситна закуска з підсмаженого лаваша та смачної начинки. Страву просто готувати і можна подати і до святкового столу, і використовувати, як перекус. Лаваша тут зовсім небагато, а начинки — достатньо. Тож це такий аналог пиріжків, але без замісу тіста.

З цієї кількості інгредієнтів виходить 9-10 трикутників із начинкою, стверджують автори рецепта.

Лаваш із сиром і сиром

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир — 150 г;
  • твердий сир — 150 г;
  • лаваш 1 шт. (200 г);
  • одне яйце;
  • один зубчик часнику, петрушка та кріп.

Кисломолочний сир викладаємо у відповідну за розміром миску і за необхідності розминаємо виделкою. Додаємо натертий на крупній тертці твердий сир, пропущений через прес часник і дрібно нарізану зелень. Потім розбиваємо в миску яйце.

Перемішуємо до отримання однорідної маси. Начинка готова.

Лаваш нарізаємо на смужки 10х30 см. Але можна також 8х27 см або 9х28 см. Найкраще виходити з розмірів самого лаваша, щоб мінімізувати залишки. Смуги мають бути з прямими кутами, якщо є в лаваша заокруглення — відрізаємо їх.

У кут смуги з лаваша викладаємо 1-2 чайні ложки начинки. Злегка притискаємо її, утрамбовуючи у формі трикутника. Згинаємо кут лаваша з начинкою, щоб вона сховалася всередині. Злегка притискаємо. Потім звертаємо лаваш, повторюючи форму начинки в трикутник. Відкладаємо і продовжуємо, поки смужки з лаваша не скінчаться.

Далі обсмажимо трикутники.

Тут три варіанти: можна просто обсмажити в олії на сковорідці, тоді вийде щось, що нагадує чебурек. Можна просто посмажити на гриль-сковороді, притискає зверху вантажем.

А можна смажити трикутники, вмочуючи в яєчну суміш. У широку тарілку розбиваємо яйце, додаємо трохи води і розмішуємо до однорідності.

Добре розігріваємо пательню з невеликою кількістю рослинної олії. Вмочуємо лаваш із начинкою з двох боків у яєчну суміш і вкладаємо на сковорідку так, щоб остання складка опинилася внизу, так трикутник не розвернеться.

Обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору на середньому вогні. Лаваш із начинкою готовий! Подавати їх слід одразу зі сковорідки, поки трикутники гарячі.

Романчук Микола

Recent Posts

Почувалася мішенню і здобиччю: туристка назвала найбільш небезпечну країну Європи

Як відомо, соло-подорожі стають дедалі популярнішими, але питання безпеки залишається головною проблемою для багатьох мандрівників.…

3 години ago

Кратер 82 м й обриси фундаменту: знищені склади під Торопцем та Краснодаром видно з супутника

Після ударів Сил оборони по трьох арсеналах ЗС РФ, які стались 18 та 21 вересня,…

4 години ago

Клімат Землі повертається на доісторичний рівень: що буде з людством – науковці

Дослідження клімату Землі розкриває нові подробиці про далеке минуле планети та її потенційне майбутнє. Група…

4 години ago

ТЦК живуть у своєму світі: одеський військком розповів про зарплати, бусифікацію та ІПСО

Військком Одеської області Юрій Пуйко прокоментував "бусифікацію" – за його словами, це слово треба викорінювати.…

4 години ago

Один скелет: російська співачка, яка має проблеми з алкоголем, екстремально схудла

Російська співачка Максим, яка раніше скасувала кілька концертів через проблеми з алкоголем, викликала занепокоєння серед…

4 години ago

Нацбанк вводить революційні обмеження: перекази з картки на картку за новими правилами

З 1 жовтня 2024 року в Україні вступає в дію новий тимчасовий ліміт на перекази…

4 години ago