Categories: Рецепти

Смачна проста закуска: рецепт лаваша з кисломолочним і звичайним твердим сиром

Лаваш із кисломолочним та твердим сиром — смачна та ситна закуска з підсмаженого лаваша та смачної начинки. Страву просто готувати і можна подати і до святкового столу, і використовувати, як перекус. Лаваша тут зовсім небагато, а начинки — достатньо. Тож це такий аналог пиріжків, але без замісу тіста.

З цієї кількості інгредієнтів виходить 9-10 трикутників із начинкою, стверджують автори рецепта.

Лаваш із сиром і сиром

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир — 150 г;
  • твердий сир — 150 г;
  • лаваш 1 шт. (200 г);
  • одне яйце;
  • один зубчик часнику, петрушка та кріп.

Кисломолочний сир викладаємо у відповідну за розміром миску і за необхідності розминаємо виделкою. Додаємо натертий на крупній тертці твердий сир, пропущений через прес часник і дрібно нарізану зелень. Потім розбиваємо в миску яйце.

Перемішуємо до отримання однорідної маси. Начинка готова.

Лаваш нарізаємо на смужки 10х30 см. Але можна також 8х27 см або 9х28 см. Найкраще виходити з розмірів самого лаваша, щоб мінімізувати залишки. Смуги мають бути з прямими кутами, якщо є в лаваша заокруглення — відрізаємо їх.

У кут смуги з лаваша викладаємо 1-2 чайні ложки начинки. Злегка притискаємо її, утрамбовуючи у формі трикутника. Згинаємо кут лаваша з начинкою, щоб вона сховалася всередині. Злегка притискаємо. Потім звертаємо лаваш, повторюючи форму начинки в трикутник. Відкладаємо і продовжуємо, поки смужки з лаваша не скінчаться.

Далі обсмажимо трикутники.

Тут три варіанти: можна просто обсмажити в олії на сковорідці, тоді вийде щось, що нагадує чебурек. Можна просто посмажити на гриль-сковороді, притискає зверху вантажем.

А можна смажити трикутники, вмочуючи в яєчну суміш. У широку тарілку розбиваємо яйце, додаємо трохи води і розмішуємо до однорідності.

Добре розігріваємо пательню з невеликою кількістю рослинної олії. Вмочуємо лаваш із начинкою з двох боків у яєчну суміш і вкладаємо на сковорідку так, щоб остання складка опинилася внизу, так трикутник не розвернеться.

Обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору на середньому вогні. Лаваш із начинкою готовий! Подавати їх слід одразу зі сковорідки, поки трикутники гарячі.

Романчук Микола

Recent Posts

Мобілізацію зупинено: у Раді зробили термінову заяву

В Україні припинили мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком з 18 до 25 років. Про це…

3 хв. ago

Сікорський про план Зеленського: “Дайте Києву засоби змінити розрахунки Путіна”

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський наголосив на необхідності продовження підтримки України Заходом для досягнення перемоги…

11 хв. ago

Як виглядати стильно в офісі: п’ять найкращих варіантів для ділового гардеробу

Діловий гардероб давно перестав бути нудним та одноманітним. Сучасна мода пропонує безліч рішень для тих,…

28 хв. ago

Автопарк українських нардепів росте навіть під час війни: у кого з’явилися елітні машини

Народні депутати під час війни продовжують купувати дорогі автомобілі. При цьому у їх деклараціях зазвичай дорогі…

36 хв. ago

Google “злив” чоловікові зраду його дружини: сиділа та гладила іншого

Чоловік розлучився із дружиною після того, як на Google Maps виявив інтимні фото її з…

39 хв. ago

Новий міністр агрополітики проживає у квартирі тещі, яку придбано за 18 млн грн

Міністр аграрної політики та продовольства Віталій Коваль мешкає у квартирі на 170 квадратних метрів у столичному житловому…

47 хв. ago