Categories: Рецепти

Замість м’ясних пиріжків: пісні коржі з цвітної капусти з чеддером

Ці коржі з цвітної капусти можна їсти як самостійну страву, а можна додавати в салати.

Це один із найсмачніших рецептів, які можна приготувати з цвітної капусти. Ці коржі можна їсти як самостійну страву, а можна додавати в салати. Причому вони не тільки дуже смачні, а й не містять вуглеводів і глютену.

Час підготовки — 15 хвилин, час приготування — 40 хвилин.

Інгредієнти на 12 порцій:

  • 1 великий качан цвітної капусти;
  • 1,5 склянки тертого гострого сиру чеддер;
  • 2 великих яйця;
  • 1 ч. л. каєнської приправи;
  • 0,5 ч. л. подрібненого в порошок часнику;
  • 0,5 ч. л. свіжомеленого чорного перцю;
  • 1 ч. л. солі — але тільки якщо каєнська приправа не містить солі.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть деко з краями пергаментним папером або силіконовим килимком для випічки.

Розріжте цвітну капусту на невеликі суцвіття і помістіть їх над киплячою водою (можна використовувати сито). Накрийте і готуйте на парі близько 15 хвилин або поки вона не стане м’якою. Добре злийте воду.

Фото: pexels.com

Покладіть цвітну капусту в чашу блендера і гарненько подрібніть її. Можна використовувати товкач для картоплі або м’ясорубку, щоб розім’яти цвітну капусту. Покладіть капусту у велику миску і дайте охолонути протягом 5-10 хвилин. Додайте до неї сир, збиті яйця та приправи і добре перемішайте.

Помістіть форму для кільця (харчове кільце будь-якого розміру або кришку від консервної банки, кільце для англійського кексу, форму для млинців або круглу форму для печива чи бісквіта) на підготовлене деко і додайте суміш цвітної капусти на глибину не більш ніж 1,5 см і трохи утрамбуйте. Зніміть форму, і у вас вийде ідеально круглий пиріг із цвітної капусти.

Повторіть те саме із сумішшю, що залишилася, і випікайте до ідеального стану. Верх не повинен сильно підрум’янитися, а низ навпаки — має стати золотисто-коричневим.

Фото: pexels.com

Випікайте коржі із цвітної капусти протягом 20-25 хвилин або поки їх нижня частина не підрум’яниться. Дістаньте форму з духовки і дайте коржам охолонути протягом 10 хвилин, перш ніж виймати їх із форми.

Ольга Степанова

Recent Posts

Зірці легендарного мему в мережі вже 32 роки: який вигляд має дівчина зараз (фото)

Зірці відомого мему, який отримав назву "Дівчинка-катастрофа", Зої Рот вже 32 роки.  Цікаво, що це фото з…

13 хв. ago

Одеська чиновниця облаяла та побила водія маршрутки. Відео

В Одесі чиновниця ОВА влаштувала скандал із водієм маршрутки. Місцеві паблики показали відео конфлікту жінки…

19 хв. ago

Російський журналіст Познер потрапив у «список Путіна»: що це означає

4 жовтня 90-річного журналіста та телеведучого Володимира Познера внесли до «списку Путіна». Це сталося на…

24 хв. ago

Синоптики обіцяють аномально теплу зиму: сніг і морози будуть нетривалими

В Україні зима цього року обіцяє бути загалом теплою, хоча не виключені короткочасні періоди арктичного…

47 хв. ago

Пакуйте рюкзаки: Міноборони загребе ще 70 тис. чоловіків – повістки вже “полетіли”

Міністерство оборони України вже надіслало 70 тисяч повісток чоловікам. Про це повідомляє Ukrainian Military Pages, посилаючись на свої джерела…

52 хв. ago

Тепер біда не лише від «Шахедів»: у ЗСУ розповіли, чим росіяни дедалі частіше атакують Україну

Російські загарбницькі війська дедалі частіше, крім "Шахедів", використовують дрони невстановленого типу. Але вони часто потрапляють…

1 годину ago