Київський торт у домашніх умовах: як приготувати легендарний десерт своїми руками
Смак Київського торта відомий усім українцям. Цей десерт кілька десятиліть має звання кулінарної візитної картки столиці України, але спробувати його можна в багатьох куточках країни. А любителі експериментувати на кухні можуть його приготувати самостійно. Пропонуємо рецепт цього легендарного смаколика.
Як приготувати Київський торт в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Яєчні білки – 8 штук
Цукор – 350 грамів
Борошно – 70 грамів
Горіхи (мигдаль, фундук або арахіс) – 220 грамів
Ванільний цукор – 20 грамів
Крем:
Вершкове масло – 350 грамів
Молоко – 250 мілілітрів
Цукор – 200 грамів
Яєчні жовтки – 8 штук
Ванільний цукор – 10 грамів
Какао – 12 грамів
Коньяк – 1 столова ложка
Приготування:
Для початку потрібно відокремити жовтки від білків і залишити білки на 12-20 годин за кімнатної температури.
Тепер можна розпочинати підготовку тіста. Для цього потрібно збити білки міксером до твердих піків спочатку на середній, а потім на високій швидкості.
Акуратно вмішайте в білки подрібнені горіхи, змішані зі звичайним і ванільним цукром та борошном, і перемішайте.
Перекладіть масу у дві круглі форми для випікання, змащені вершковим маслом.
Поставте їх у духовку, нагріту до 150 градусів, і випікайте півтори години. Важливо, щоб коржі вийшли повністю сухими.
У цей час можна приготувати крем. Для цього потрібно перемішати до однорідності жовтки, звичайний та ванільний цукор.
Потім влийте молоко та поставте крем на середній вогонь.
Варіть до загустіння близько 10 хвилин, не даючи масі закипіти. Як тільки на поверхні з’являться перші бульбашки, зніміть з вогню.
Остудіть крем до кімнатної температури і додайте коньяк та розм’якшене вершкове масло.
Ретельно перемішайте та відокремте від загальної маси шість столових ложок крему. Їх потрібно буде змішати з какао та використовувати для прикраси торта.
Покладіть на тарілку перший корж і змастіть його світлим кремом, зверху покладіть другий корж і покрийте кремом.
Кремом з какао слід прикрасити боки торта та верх.
Дайте Київському торту постояти у холодильнику близько двох годин.