Categories: Рецепти

Київський торт у домашніх умовах: як приготувати легендарний десерт своїми руками

Смак Київського торта відомий усім українцям. Цей десерт кілька десятиліть має звання кулінарної візитної картки столиці України, але спробувати його можна в багатьох куточках країни. А любителі експериментувати на кухні можуть його приготувати самостійно. Пропонуємо рецепт цього легендарного смаколика.

Як приготувати Київський торт в домашніх умовах?

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 8 штук
  • Цукор – 350 грамів
  • Борошно – 70 грамів
  • Горіхи (мигдаль, фундук або арахіс) – 220 грамів
  • Ванільний цукор – 20 грамів

Крем:

  • Вершкове масло – 350 грамів
  • Молоко – 250 мілілітрів
  • Цукор – 200 грамів
  • Яєчні жовтки – 8 штук
  • Ванільний цукор – 10 грамів
  • Какао – 12 грамів
  • Коньяк – 1 столова ложка

Приготування:

  1. Для початку потрібно відокремити жовтки від білків і залишити білки на 12-20 годин за кімнатної температури.
  2. Тепер можна розпочинати підготовку тіста. Для цього потрібно збити білки міксером до твердих піків спочатку на середній, а потім на високій швидкості.
  3. Акуратно вмішайте в білки подрібнені горіхи, змішані зі звичайним і ванільним цукром та борошном, і перемішайте.
  4. Перекладіть масу у дві круглі форми для випікання, змащені вершковим маслом.
  5. Поставте їх у духовку, нагріту до 150 градусів, і випікайте півтори години. Важливо, щоб коржі вийшли повністю сухими.
  6. У цей час можна приготувати крем. Для цього потрібно перемішати до однорідності жовтки, звичайний та ванільний цукор.
  7. Потім влийте молоко та поставте крем на середній вогонь.
  8. Варіть до загустіння близько 10 хвилин, не даючи масі закипіти. Як тільки на поверхні з’являться перші бульбашки, зніміть з вогню.
  9. Остудіть крем до кімнатної температури і додайте коньяк та розм’якшене вершкове масло.
  10. Ретельно перемішайте та відокремте від загальної маси шість столових ложок крему. Їх потрібно буде змішати з какао та використовувати для прикраси торта.
  11. Покладіть на тарілку перший корж і змастіть його світлим кремом, зверху покладіть другий корж і покрийте кремом.
  12. Кремом з какао слід прикрасити боки торта та верх.
  13. Дайте Київському торту постояти у холодильнику близько двох годин.

Смачного!

Ольга Степанова

Recent Posts

Анджеліна Джолі не дозволяє батькам Пітта спілкуватися з онуками

Скандали навколо зіркового експодружжя Бреда Пітта та Анджеліни Джолі не вщухають. Виявилося, що акторка не дозволяє бачитися його…

1 годину ago

Медведєв погрожує передати технології ядерної зброї “ворогам США”

Головний рупор Кремля в соцмережах, заступник голови Ради безпеки РФ та колишній російський президент Дмитро…

2 години ago

Мобілізація без фронту: хто може потрапити до тилових частин

В Україні продовжуються військовий стан та мобілізація, а отже, чоловіки віком від 18 до 60…

2 години ago

Втома від війни. В Ізраїлі все більше резервістів не хочуть служити в армії – The Washington Post

В Ізраїлі посилюється втома від війни, кількість жертв зростає, а масштаби бойових дій розширюються. Про…

2 години ago

Російського генерала зняли з посади командувача угрупованням “Південь”: названо причину

Командувача угрупованням російських військ "Південь" генерал-полковника Геннадія Анашкіна звільнили з посади через неправдиві заяви про хід…

2 години ago

Росія намагається зробити “Шахеди” зі штучним інтелектом. The Guardian пояснило мету

Армія Російської Федерації намагається зробити "Шахеди" зі штучним інтелектом. Їх мета - створити рої безпілотників.…

2 години ago