Categories: Рецепти

Київський торт у домашніх умовах: як приготувати легендарний десерт своїми руками

Смак Київського торта відомий усім українцям. Цей десерт кілька десятиліть має звання кулінарної візитної картки столиці України, але спробувати його можна в багатьох куточках країни. А любителі експериментувати на кухні можуть його приготувати самостійно. Пропонуємо рецепт цього легендарного смаколика.

Як приготувати Київський торт в домашніх умовах?

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 8 штук
  • Цукор – 350 грамів
  • Борошно – 70 грамів
  • Горіхи (мигдаль, фундук або арахіс) – 220 грамів
  • Ванільний цукор – 20 грамів

Крем:

  • Вершкове масло – 350 грамів
  • Молоко – 250 мілілітрів
  • Цукор – 200 грамів
  • Яєчні жовтки – 8 штук
  • Ванільний цукор – 10 грамів
  • Какао – 12 грамів
  • Коньяк – 1 столова ложка

Приготування:

  1. Для початку потрібно відокремити жовтки від білків і залишити білки на 12-20 годин за кімнатної температури.
  2. Тепер можна розпочинати підготовку тіста. Для цього потрібно збити білки міксером до твердих піків спочатку на середній, а потім на високій швидкості.
  3. Акуратно вмішайте в білки подрібнені горіхи, змішані зі звичайним і ванільним цукром та борошном, і перемішайте.
  4. Перекладіть масу у дві круглі форми для випікання, змащені вершковим маслом.
  5. Поставте їх у духовку, нагріту до 150 градусів, і випікайте півтори години. Важливо, щоб коржі вийшли повністю сухими.
  6. У цей час можна приготувати крем. Для цього потрібно перемішати до однорідності жовтки, звичайний та ванільний цукор.
  7. Потім влийте молоко та поставте крем на середній вогонь.
  8. Варіть до загустіння близько 10 хвилин, не даючи масі закипіти. Як тільки на поверхні з’являться перші бульбашки, зніміть з вогню.
  9. Остудіть крем до кімнатної температури і додайте коньяк та розм’якшене вершкове масло.
  10. Ретельно перемішайте та відокремте від загальної маси шість столових ложок крему. Їх потрібно буде змішати з какао та використовувати для прикраси торта.
  11. Покладіть на тарілку перший корж і змастіть його світлим кремом, зверху покладіть другий корж і покрийте кремом.
  12. Кремом з какао слід прикрасити боки торта та верх.
  13. Дайте Київському торту постояти у холодильнику близько двох годин.

Смачного!

Ольга Степанова

Recent Posts

Трамп планує оголосити криптовалюту національним пріоритетом, – Bloomberg

Обраний президент Дональд Трамп планує випустити указ, який підносить криптовалюти до рангу пріоритетних напрямів політики і дає…

10 хв. ago

Обшуки в ексведучого телеканалу Медведчука: деталі від СБУ

Ексведучий телеканалу очільника забороненої в Україні партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука Макс…

16 хв. ago

Студентів відрахують, навіть якщо відмінні знання: яку причину вигадали

В Україні затверджено нові правила щодо обов’язкової базової військової підготовки для студентів чоловічої статі. Відмова…

18 хв. ago

СБУ повідомила про підозру у державній зраді нардепу Новинському: деталі

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора народному депутату України VII-IX скликань Вадиму Новинському повідомлено про…

21 хв. ago

Попався навіть 50 Cent: на популярному острові туристів саджають за матюки

Один із мальовничих островів у Карибському морі дуже популярний серед туристів. Однак там не можна…

23 хв. ago

Держсекретар МВС часів Авакова отримав підозру у масштабній корупційній схемі

Антикорупційні органи повідомили про підозру колишньому держсекратарю МВС Олексію Тахтаю (на фото поряд з Аваковим).…

24 хв. ago