Categories: Рецепти

Київський торт у домашніх умовах: як приготувати легендарний десерт своїми руками

Смак Київського торта відомий усім українцям. Цей десерт кілька десятиліть має звання кулінарної візитної картки столиці України, але спробувати його можна в багатьох куточках країни. А любителі експериментувати на кухні можуть його приготувати самостійно. Пропонуємо рецепт цього легендарного смаколика.

Як приготувати Київський торт в домашніх умовах?

Інгредієнти:

  • Яєчні білки – 8 штук
  • Цукор – 350 грамів
  • Борошно – 70 грамів
  • Горіхи (мигдаль, фундук або арахіс) – 220 грамів
  • Ванільний цукор – 20 грамів

Крем:

  • Вершкове масло – 350 грамів
  • Молоко – 250 мілілітрів
  • Цукор – 200 грамів
  • Яєчні жовтки – 8 штук
  • Ванільний цукор – 10 грамів
  • Какао – 12 грамів
  • Коньяк – 1 столова ложка

Приготування:

  1. Для початку потрібно відокремити жовтки від білків і залишити білки на 12-20 годин за кімнатної температури.
  2. Тепер можна розпочинати підготовку тіста. Для цього потрібно збити білки міксером до твердих піків спочатку на середній, а потім на високій швидкості.
  3. Акуратно вмішайте в білки подрібнені горіхи, змішані зі звичайним і ванільним цукром та борошном, і перемішайте.
  4. Перекладіть масу у дві круглі форми для випікання, змащені вершковим маслом.
  5. Поставте їх у духовку, нагріту до 150 градусів, і випікайте півтори години. Важливо, щоб коржі вийшли повністю сухими.
  6. У цей час можна приготувати крем. Для цього потрібно перемішати до однорідності жовтки, звичайний та ванільний цукор.
  7. Потім влийте молоко та поставте крем на середній вогонь.
  8. Варіть до загустіння близько 10 хвилин, не даючи масі закипіти. Як тільки на поверхні з’являться перші бульбашки, зніміть з вогню.
  9. Остудіть крем до кімнатної температури і додайте коньяк та розм’якшене вершкове масло.
  10. Ретельно перемішайте та відокремте від загальної маси шість столових ложок крему. Їх потрібно буде змішати з какао та використовувати для прикраси торта.
  11. Покладіть на тарілку перший корж і змастіть його світлим кремом, зверху покладіть другий корж і покрийте кремом.
  12. Кремом з какао слід прикрасити боки торта та верх.
  13. Дайте Київському торту постояти у холодильнику близько двох годин.

Смачного!

Ольга Степанова

Recent Posts

Маск відповів, що допоможе завершити війну в Україні

Ілон Маск, мільярдер і глава Департаменту ефективності уряду США (DOGE), заявив, що план американського президента…

4 хв. ago

Компенсація, яка нагадує подачку: кому заплатять 450 грн за комунальні послуги

У 2025 році українці, які прихистили у себе внутрішньо переміщених осіб, можуть отримати від держави…

13 хв. ago

У Львові заборонили продаж алкоголю: деталі

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення "Про встановлення обмежень торгівлі алкогольними напоями в…

22 хв. ago

У Європі почнуть мобілізацію жінок: загроза війни змушує йти на радикальні кроки

Данія прискорює реформу армії – вже з наступного року жінки проходитимуть обов'язкову військову службу нарівні…

25 хв. ago

Перша поява на публіці після госпіталізації: короля Чарльза помітили папараці

У четвер, 27 березня, стало відомо, що короля Великої Британії Чарльза III було госпіталізовано в одну з…

31 хв. ago

Тарифи на воду в Києві підвищать: скільки доведеться платити вже з квітня

Українцям слід готуватися до чергового підвищення цмн на водопостачання та водовідведення - тарифи на воду в Києві…

36 хв. ago