Categories: Рецепти

Карбонара за 10 хвилин від Гордона Рамзі: швидкий рецепт відомої пасти з горошком

Карбонара – відома італійська паста з вершковим соусом та беконом. Готувати карбонару нескладно, а за рецептом британського шеф-кухаря приготувати пасту можна приблизно за 10 хвилин.

Про те, як готувати карбонару за 10 хвилин, розповідає кулінарний сайт з рецептами Гордона Рамзі.

Що потрібно для карбонари

Для того, щоб приготувати карбонару швидко, знадобляться такі продукти:

  • спагеті – 125 г;
  • горошок (заморожений або консервований) – 30 г;
  • бекон – 80 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • крем-фреш (або жирні вершки) – 1,5 ст. л.;
  • печериці – 2 шт.;
  • перець чилі – 1 шт.;
  • оливкова олія – до смаку;
  • часник – 2 зубчики;
  • пармезан – 50-60 г;
  • петрушка – невелика жменька;
  • сіль – до смаку;
  • перець – до смаку.

Як готувати карбонару за рецептом Гордона Рамзі

Закип’ятіть в каструлі воду і всипте макарони. Загальний час готування залежить від того, наскільки швидко зваряться спагеті, тож обов’язково обирайте тоненькі, найшвидшого приготування.

Пательню з антипригарним покриттям поставте розігріватися на середній вогонь, додавши столову ложку оливкової олії. Наріжте бекон на невеликі смужки та покладіть їх в пательню, коли олія розігріється.

Також додайте трохи перцю до смаку. Очистьте і наріжте часник, помийте і наріжте на тоненькі скибочки печериці та чилі. Приблизно через 2 хвилини після початку готування бекону додайте часник, а потім гриби та перець чилі.

Печериці можна використовувати як свіжі, так і консервовані, а чилі можна не додавати, якщо не любите гостре.

Готуйте, поки бекон не стане хрустким, а гриби не набудуть золотистого кольору. Тоді страву необхідно посолити. Відділіть жовтки від білків – за рецептом Рамзі, для пасти використовуються лише жовтки.

Натріть 40 г сиру в миску з жовтками, потім влийте вершки і перемішайте суміш. Додайте чайну ложку питної холодної води, щоб суміш стала більш рідкою.

Коли гриби з беконом будуть майже готові, всипте горошок та влийте декілька ложок рідини з-під макаронів. Коли спагеті будуть готові, злийте з них воду, залишивши трохи рідини для соусу. Приправте макарони, а потім додайте до бекону з горошком.

Перемішайте пасту, а приблизно через 30 секунд додайте яєчну суміш, зменште вогонь і, перемішуючи, смажте ще трохи до готовності. Розкладіть пасту по тарілках та прикрасьте митою петрушкою та рештою сиру.

Коломієць Надія

Recent Posts

Чому не треба одразу вмикати світло у номері: працівниця готелю дала пораду туристам

Перевірка готельного номера на наявність постільних клопів має бути першочерговою, коли ви вперше прибуваєте до помешкання. Це…

1 годину ago

У Німеччині штрафують за шум від дітей. Через донос сусіда сім’ю емігранта можуть оштрафувати на 250 тисяч євро

Німеччина відома суворими законами щодо порушення прав людини. Сімейне життя в Бад-Годесберзі, Бонн, перетворилося на…

1 годину ago

Холодна осінь наближається: де та коли в Україні будуть перші заморозки

Тепла осінь в Україні протримається недовго, адже вже наприкінці вересня очікується значне похолодання. В деяких областях…

1 годину ago

На Одещині оголосили повторний тендер на реконструкцію дитсадка за 180 мільйонів гривень

На Доброславі Одеської області знову шукають підрядника для реконструкції дитячого садка "Країна мрій. Це вже…

1 годину ago

На 40% більше вже з січня: кому з українців доведеться сплачувати величезні податки

Українцям розповіли, кому доведеться сплачувати податків на 40% більше уже із січня. Про це йдеться у матеріалі Факти. Верховна…

2 години ago

Мобілізація в Україні: у Раді заговорили про зниження призовного віку до 50 років

В Україні триває загальна мобілізація і повістку можуть отримати військовозобов'язані громадяни віком від 18 до 60 років.…

2 години ago