Categories: Рецепти

Карбонара за 10 хвилин від Гордона Рамзі: швидкий рецепт відомої пасти з горошком

Карбонара – відома італійська паста з вершковим соусом та беконом. Готувати карбонару нескладно, а за рецептом британського шеф-кухаря приготувати пасту можна приблизно за 10 хвилин.

Про те, як готувати карбонару за 10 хвилин, розповідає кулінарний сайт з рецептами Гордона Рамзі.

Що потрібно для карбонари

Для того, щоб приготувати карбонару швидко, знадобляться такі продукти:

  • спагеті – 125 г;
  • горошок (заморожений або консервований) – 30 г;
  • бекон – 80 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • крем-фреш (або жирні вершки) – 1,5 ст. л.;
  • печериці – 2 шт.;
  • перець чилі – 1 шт.;
  • оливкова олія – до смаку;
  • часник – 2 зубчики;
  • пармезан – 50-60 г;
  • петрушка – невелика жменька;
  • сіль – до смаку;
  • перець – до смаку.

Як готувати карбонару за рецептом Гордона Рамзі

Закип’ятіть в каструлі воду і всипте макарони. Загальний час готування залежить від того, наскільки швидко зваряться спагеті, тож обов’язково обирайте тоненькі, найшвидшого приготування.

Пательню з антипригарним покриттям поставте розігріватися на середній вогонь, додавши столову ложку оливкової олії. Наріжте бекон на невеликі смужки та покладіть їх в пательню, коли олія розігріється.

Також додайте трохи перцю до смаку. Очистьте і наріжте часник, помийте і наріжте на тоненькі скибочки печериці та чилі. Приблизно через 2 хвилини після початку готування бекону додайте часник, а потім гриби та перець чилі.

Печериці можна використовувати як свіжі, так і консервовані, а чилі можна не додавати, якщо не любите гостре.

Готуйте, поки бекон не стане хрустким, а гриби не набудуть золотистого кольору. Тоді страву необхідно посолити. Відділіть жовтки від білків – за рецептом Рамзі, для пасти використовуються лише жовтки.

Натріть 40 г сиру в миску з жовтками, потім влийте вершки і перемішайте суміш. Додайте чайну ложку питної холодної води, щоб суміш стала більш рідкою.

Коли гриби з беконом будуть майже готові, всипте горошок та влийте декілька ложок рідини з-під макаронів. Коли спагеті будуть готові, злийте з них воду, залишивши трохи рідини для соусу. Приправте макарони, а потім додайте до бекону з горошком.

Перемішайте пасту, а приблизно через 30 секунд додайте яєчну суміш, зменште вогонь і, перемішуючи, смажте ще трохи до готовності. Розкладіть пасту по тарілках та прикрасьте митою петрушкою та рештою сиру.

Коломієць Надія

Recent Posts

Сповідь без священника. У Швейцарії церква встановила цифровий аватар Ісуса

У Швейцарії церква задля експерименту замінила у сповідальні священника на цифровий аватар Ісуса. Завдяки штучному інтелекту він…

7 години ago

Забудьте про пільги: пенсіонерів зроблять ще біднішим – за що тепер змусять заплатити

Як стало відомо, що в Україні пенсіонери можуть користуватися пільгами на сплату земельного податку, але вони не поширюються на…

7 години ago

Грабіжницькі націнки: магазини штучно завищують ціни на основні продукти

Продукти першої необхідності помітно подорожчали під тиском інфляції та інших факторів, а деякі торгові точки…

7 години ago

Від мобілізації не втекти: дані, які важко заперечити – скільки українців ще призвуть

Згідно з недавнім аналізом Financial Times, мобілізаційний резерв України становить близько 3,7 млн ​​чоловіків віком від 25…

7 години ago

За американське авто можуть відібрати права: на що звернути увагу

В Україні почастішали випадки штрафування водіїв вживаних автомобілів, привезених зі США. Причина криється в технічних…

7 години ago

Відповідь обов’язково буде: у Москві брязкають зброєю, сиплють погрозами та лякають світ Путіним

Останніми днями схоже, що у Москві з'явилася ще одна божевільна звичка. Після вечірніх лякалок Путіна,…

8 години ago