Categories: Рецепти

Карбонара за 10 хвилин від Гордона Рамзі: швидкий рецепт відомої пасти з горошком

Карбонара – відома італійська паста з вершковим соусом та беконом. Готувати карбонару нескладно, а за рецептом британського шеф-кухаря приготувати пасту можна приблизно за 10 хвилин.

Про те, як готувати карбонару за 10 хвилин, розповідає кулінарний сайт з рецептами Гордона Рамзі.

Що потрібно для карбонари

Для того, щоб приготувати карбонару швидко, знадобляться такі продукти:

  • спагеті – 125 г;
  • горошок (заморожений або консервований) – 30 г;
  • бекон – 80 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • крем-фреш (або жирні вершки) – 1,5 ст. л.;
  • печериці – 2 шт.;
  • перець чилі – 1 шт.;
  • оливкова олія – до смаку;
  • часник – 2 зубчики;
  • пармезан – 50-60 г;
  • петрушка – невелика жменька;
  • сіль – до смаку;
  • перець – до смаку.

Як готувати карбонару за рецептом Гордона Рамзі

Закип’ятіть в каструлі воду і всипте макарони. Загальний час готування залежить від того, наскільки швидко зваряться спагеті, тож обов’язково обирайте тоненькі, найшвидшого приготування.

Пательню з антипригарним покриттям поставте розігріватися на середній вогонь, додавши столову ложку оливкової олії. Наріжте бекон на невеликі смужки та покладіть їх в пательню, коли олія розігріється.

Також додайте трохи перцю до смаку. Очистьте і наріжте часник, помийте і наріжте на тоненькі скибочки печериці та чилі. Приблизно через 2 хвилини після початку готування бекону додайте часник, а потім гриби та перець чилі.

Печериці можна використовувати як свіжі, так і консервовані, а чилі можна не додавати, якщо не любите гостре.

Готуйте, поки бекон не стане хрустким, а гриби не набудуть золотистого кольору. Тоді страву необхідно посолити. Відділіть жовтки від білків – за рецептом Рамзі, для пасти використовуються лише жовтки.

Натріть 40 г сиру в миску з жовтками, потім влийте вершки і перемішайте суміш. Додайте чайну ложку питної холодної води, щоб суміш стала більш рідкою.

Коли гриби з беконом будуть майже готові, всипте горошок та влийте декілька ложок рідини з-під макаронів. Коли спагеті будуть готові, злийте з них воду, залишивши трохи рідини для соусу. Приправте макарони, а потім додайте до бекону з горошком.

Перемішайте пасту, а приблизно через 30 секунд додайте яєчну суміш, зменште вогонь і, перемішуючи, смажте ще трохи до готовності. Розкладіть пасту по тарілках та прикрасьте митою петрушкою та рештою сиру.

Коломієць Надія

Recent Posts

У Росії спалахнула колишня база ПВК «Вагнер» (відео)

В Росії в Краснодарському краї спалахнула пожежа на території колишньої бази приватної військової компанії "Вагнер".…

7 хв. ago

Ахметову – 58. Буремний шлях, гучні скандали і дорогі покупки: все про життя найбагатшої людини України

У суботу, 21 вересня, один з найбагатших підприємців України Рінат Ахметов святкує свій день народження.…

11 хв. ago

Колишній радник Залужного загинув від удару ракети

Радник колишнього головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та полковник ЗСУ Олександр Никитюк загинув від російського обстрілу…

20 хв. ago

Вчені виявили істот, які ніколи не старіють

Людина завжди прагнула вічної молодості, що знаходить своє відображення в міфах і науковій фантастиці. Однак деякі…

25 хв. ago

У Франції студенти-археологи знайшли рідкісну капсулу часу

Французькі студенти знайшли записку 200-річної давності під час археологічних розкопок на півночі країни. Студенти, вивчаючи залишки галльського…

34 хв. ago

Найкращі сінабони: перевірений рецепт улюбленого десерту

Сінабон вперше побачив світ у 1985 році в Сієтлі, що у штаті Вашингтон США. Саме…

41 хв. ago