Кондитери Нової Зеландії та Австралії й досі сперечаються, на чиїй Батьківщині вперше приготували цей десерт.
Чим він такий особливий? Раджу приготувати, аби відчути смакову насолоду від повітряної текстури.
Інгредієнти:
• Білок — 3 шт,
• Сік лимону — 5 г,
• Цукор — 90 г,
• Цукрова пудра — 90 г,
• Крохмаль кукурудзяний — 5 г.
Курд:
• Сік лимону та апельсину — 90 г,
• Цукор — 125 г,
• Жовтки — 3 шт,
• Крохмаль — 5 г,
• Вершкове масло — 90 г,
• Цедра лимона та апельсина — 5 г.
Крем:
• Крем сир — 100 г,
• Вершки 33% — 150 г,
• Цукрова пудра — 40 г.
Приготування:
1. Білок змішати з лимонним соком та збивати стаціонарним міксером на середній швидкості протягом 20 хвилин, до утворення пишної маси.
2. До білків додати наступні інгредієнти: цукор, цукрову пудру та крохмаль. Продовжувати збивати до утворення глянцевої маси.
3. Викласти білки на пергамент, зробити заглиблення та випікати 3 години при 80°
4. Жовтки змішати з цукром, додати сік, цедру, крохмаль, перемішати та додавши вершкове масло, закрити на паровій бані. Потім вкрити плівкою в “контакт”.
5. Крем сир, вершки та пудру обʼєднати в єдину масу.
6. На готовий десерт викласти крем, зверху курд та прикрасити ягодами.
Смакувати краще ложкою.
Українці продовжують отримувати пенсійні виплати. Кожного року зростає кількість років страхового стажу, які повинна мати людина…
Прем'єр-міністр Британії Кір Стармер висловив сподівання, що припинення вогню в Україні може бути оголошено до…
У Міністерстві юстиції повідомили про те, що відповідно до статті 40 Кодексу шлюб, який укладено жінкою та…
Українці, які працюють у стратегічно важливих компаніях, можуть бути тимчасово звільнені від мобілізації за допомогою…
В Україні планують різко збільшити 19 видів штрафів. Про це повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів…
В Україні тариф на газ становить 7,96 грн за кубометр для 98% населення і з 1 травня…