“Тірамісу” – популярний італійський десерт, який готують у всьому світі. В його основі печиво савоярді, яке після просочення кремом та кавою стає дуже м’яким та ніжним. Але влітку, замість кави, можна використати сезонні ягоди і фрукти – смак буде дуже освіжаючим.
Ідея приготування “Тірамісу” з фруктами опублікована на сторінці фудблогерки Валерії з ніком valeria pytel в Instagram. Візьміть полуницю, персик та інші улюблені плоди за бажанням.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Желатин залити водою, перемішати й залишити набухати.
2. Для начинки до нарізаного персика додати крохмаль, перемішати й поставити на середній вогонь, довести до загустіння.
3. Збити масу блендером.
4. Для просочення полуницю теж збити блендером.
5. Для крему 2 хвилини збивати охолоджені вершки, додати маскарпоне та цукрову пудру, все перемішати.
6. У декілька етапів влити розтоплений у мікрохвильовці желатин і знову перемішати.
7. Зрізати у печива краї та викласти по колу у форму, далі кожен шматочок печива занурити в полуничне пюре та викласти шаром. Далі крем і персикова начинка, знову крем і так по черзі.
8. Залишити в холодильнику на 4-5 години для стабілізації.
9. За бажанням прикрасити фруктами.
Президент Росії Володимир Путін підписав указ, що ратифікує договір про стратегічне партнерство з Північною Кореєю,…
Для українок, які уважно стежать за своїм зовнішнім виглядом, є цікава інформація. Не секрет, що…
Обраний 47-й президент Сполучених Штатів Дональд Трамп прагне надати та забезпечити мандат американському підприємцю Ілону…
Через значний дефіцит бюджету на 2025 рік Україна може зіткнутися з черговим підвищенням податків. Членкиня…
Стрес давно став невід'ємною частиною сучасного життя, часто викликаючи тривожність і погіршуючи психічне здоров'я. Однак…
З 2025 року українські університети почнуть впроваджувати базову військову підготовку для студентів третього курсу. Це…