“Тірамісу” – популярний італійський десерт, який готують у всьому світі. В його основі печиво савоярді, яке після просочення кремом та кавою стає дуже м’яким та ніжним. Але влітку, замість кави, можна використати сезонні ягоди і фрукти – смак буде дуже освіжаючим.
Ідея приготування “Тірамісу” з фруктами опублікована на сторінці фудблогерки Валерії з ніком valeria pytel в Instagram. Візьміть полуницю, персик та інші улюблені плоди за бажанням.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Желатин залити водою, перемішати й залишити набухати.
2. Для начинки до нарізаного персика додати крохмаль, перемішати й поставити на середній вогонь, довести до загустіння.
3. Збити масу блендером.
4. Для просочення полуницю теж збити блендером.
5. Для крему 2 хвилини збивати охолоджені вершки, додати маскарпоне та цукрову пудру, все перемішати.
6. У декілька етапів влити розтоплений у мікрохвильовці желатин і знову перемішати.
7. Зрізати у печива краї та викласти по колу у форму, далі кожен шматочок печива занурити в полуничне пюре та викласти шаром. Далі крем і персикова начинка, знову крем і так по черзі.
8. Залишити в холодильнику на 4-5 години для стабілізації.
9. За бажанням прикрасити фруктами.
Український шеф-кухар Євген Клопотенко зізнався, що кожного місяця витрачає доволі велику суму коштів на продукти харчування. За…
Експерт у сфері ЖКГ, голова Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко розкрив схему, яку використовують теплокомуненерго…
Україну очікує ще одне аномально тепле літо, особливо у південних і східних регіонах, де температура…
З'явилася інформація про закриття полігону Капустин Яр для польотів з 12 до 13 травня. Це…
Люди, яким вдається прожити 100 років і більше, вже не здаються винятком із правил. Їхня…
Дизайнер Андре Тан часто ділиться зі своїми шанувальниками основними трендами сезону. Він вже розповів про…