“Тірамісу” – популярний італійський десерт, який готують у всьому світі. В його основі печиво савоярді, яке після просочення кремом та кавою стає дуже м’яким та ніжним. Але влітку, замість кави, можна використати сезонні ягоди і фрукти – смак буде дуже освіжаючим.
Ідея приготування “Тірамісу” з фруктами опублікована на сторінці фудблогерки Валерії з ніком valeria pytel в Instagram. Візьміть полуницю, персик та інші улюблені плоди за бажанням.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Желатин залити водою, перемішати й залишити набухати.
2. Для начинки до нарізаного персика додати крохмаль, перемішати й поставити на середній вогонь, довести до загустіння.
3. Збити масу блендером.
4. Для просочення полуницю теж збити блендером.
5. Для крему 2 хвилини збивати охолоджені вершки, додати маскарпоне та цукрову пудру, все перемішати.
6. У декілька етапів влити розтоплений у мікрохвильовці желатин і знову перемішати.
7. Зрізати у печива краї та викласти по колу у форму, далі кожен шматочок печива занурити в полуничне пюре та викласти шаром. Далі крем і персикова начинка, знову крем і так по черзі.
8. Залишити в холодильнику на 4-5 години для стабілізації.
9. За бажанням прикрасити фруктами.
В Україні у 2025 році продовжують діяти правила, які передбачають штрафи за порушення правил реєстрації…
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху виступив із різкою заявою на адресу іранської влади після серії ударів…
Президент США Дональд Трамп прокоментував останню атаку Ізраїлю на іранські ядерні об'єкти. За його словами,…
Вночі Іран завдав масованого удару по території Ізраїлю, випустивши понад 150 ракет по різних об'єктах.…
Вже з 1 липня в Україні стартує нова програма соціальної підтримки населення, в рамках якої…
В Ірані зафіксовано витік радіації на одному з ядерних об'єктів після ракетних ударів Ізраїлю. За…