Картопля – одна з найуніверсальніших продуктів, що входить до складу багатьох улюблених страв: від хрусткої картоплі фрі до ніжного пюре або запеченого варіанту. Однак, коли мова заходить про максимальне збереження смаку та корисних речовин, експерти рекомендують метод, який не передбачає традиційного варіння у воді.
«Главред» дізнався, чому картоплю краще не варити.
При звичайному варінні овочі втрачають частину смаку, адже корисні мінерали та вітаміни розчиняються у воді. Це знижує їхню харчову цінність і робить смак менш насиченим. Саме тому багато кухарів віддають перевагу приготуванню на пару.
На платформі Reddit один із користувачів звернувся до кулінарної спільноти з питанням, чи справді приготування на пару допомагає краще зберегти смак овочів, ніж варіння. Як пояснюють професійні кухарі, приготування на пару допомагає не лише зберегти більше корисних речовин, а й зосередити природний смак продуктів.
Причин, чому це найкращий метод:
Мінімальні втрати поживних речовин – оскільки овочі не контактують із водою, вітаміни залишаються всередині.
Насичений смак – немає ризику «вимивання» смакових компонентів.
Найкраща текстура – овочі залишаються ніжними, але не розварюються.
Якщо хочете максимально насичений смак, готуйте овочі на пару. Але якщо потрібно посилити їхній смак, то краще додати сіль, спеції або навіть варити у бульйоні», – порадив користувач.
Для фізичних осіб-підприємців, які продовжують свою діяльність і перебувають на обліку в органах Державної податкової…
Весняне сонце знову зігріває Україну, а значить настав час висаджувати розсаду і саджанці дерев. Вчасно…
Начальник секції рекрутингу 475 окремого штурмового батальйону CODE 9.2 Мстислав Банік наголосив, що після отримання…
Часто українські власники земельних паїв здають їх у оренду фермерам. Втім далеко не кожен знає,…
За рік – з березня 2024-го до березня 2025-го – комунальні тарифи в Україні зросли загалом на…
Ціни на курячі яйця в Україні у квітні почали падати. Це відбулося після значного зростання…