Картопля – одна з найуніверсальніших продуктів, що входить до складу багатьох улюблених страв: від хрусткої картоплі фрі до ніжного пюре або запеченого варіанту. Однак, коли мова заходить про максимальне збереження смаку та корисних речовин, експерти рекомендують метод, який не передбачає традиційного варіння у воді.
«Главред» дізнався, чому картоплю краще не варити.
При звичайному варінні овочі втрачають частину смаку, адже корисні мінерали та вітаміни розчиняються у воді. Це знижує їхню харчову цінність і робить смак менш насиченим. Саме тому багато кухарів віддають перевагу приготуванню на пару.
На платформі Reddit один із користувачів звернувся до кулінарної спільноти з питанням, чи справді приготування на пару допомагає краще зберегти смак овочів, ніж варіння. Як пояснюють професійні кухарі, приготування на пару допомагає не лише зберегти більше корисних речовин, а й зосередити природний смак продуктів.
Причин, чому це найкращий метод:
Мінімальні втрати поживних речовин – оскільки овочі не контактують із водою, вітаміни залишаються всередині.
Насичений смак – немає ризику «вимивання» смакових компонентів.
Найкраща текстура – овочі залишаються ніжними, але не розварюються.
Якщо хочете максимально насичений смак, готуйте овочі на пару. Але якщо потрібно посилити їхній смак, то краще додати сіль, спеції або навіть варити у бульйоні», – порадив користувач.
У Франції буде заборонено куріння в усіх місцях на відкритому повітрі, які можуть відвідувати діти, заявила міністр…
Російський бізнесмен Михайло Ковальчук, який має тісні зв’язки з кремлівським диктатором Володимиром Путіним, разом із…
Китай посилив заходи з модифікації погоди, аби збільшити кількість опадів у північних регіонах країни, де…
У 2024 році Ілон Маск, відомий підприємець і засновник компаній Tesla та SpaceX, опинився в…
В Україні всі громадяни з категорією «обмежено придатний до військової служби» зобов’язані повторно пройти військово-лікарську комісію (ВЛК) до 5 червня 2025 року.…
З 1 червня ліміти на банківські перекази з картки на картку зменшать зі 150 до 100 тисяч…