Categories: Рецепти

Ідеально підійде для вечері: Джеймі Олівер поділився рецептом смачного пирога з куркою

Курячий пиріг є зігріваючою зимовою стравою, яка готується дуже просто. Попри те, що є купа рецептів, відомий шеф-кухар Джеймі Олівер ділиться своїми секретами приготування цієї страви.

“Цей рецепт для однієї каструлі незабаром стане вашою паличкою-виручалочкою зимовими вечорами, коли все, що ви хочете – це ситна, приємна вечеря”, – йдеться на сайті Джеймі Олівера під рецептом

Рецепт пирога розрахований на чотирьох людей та готується впродовж однієї години. Для цього спершу потрібно розігрійти духовку до 200°C. 

Інгредієнти:

  • 500 г курячих стегенець без шкіри та кісток;
  • оливкова олія;
  • один пучок зеленої цибулі;
  • 320 г грибного асорті;
  • 320 г готового листкового тіста;
  • 600 мл напівзнежиреного молока;
  • одна велика чайна ложка звичайного борошна;
  • одна столова ложка цільнозернової гірчиці;
  • 80 г суміші крес-салату, шпинату та руколи.

Спосіб приготування

Наріжте курку шматочками та покладіть у пательню з невеликою кількістю оливковою олії, нагріваючи її протягом хвилини. Потім наріжте зелену цибулю та додайте у сковороду. Після чого необхідно нарізати гриби та порвати їх, все разом готуйте 10 хвилин або до золотистості.

Водночас розгорніть лист для випічки на папері та зробіть бортик 3 см по краю, а потім легкими рухами зробіть великий хрестоподібний візерунок по всій внутрішній частині. Збризніть молоком, а потім покладіть тісто на середню полицю в духовці та готуйте 17 хвилин. 

“Помішуйте борошно в сковороді протягом 1 хвилини, а потім поступово додайте молоко. Варити на середньому вогні до готовності тіста, час від часу помішуючи та розпушуючи додатковими бризками молока, якщо потрібно. Вимкнути вогонь, додати гірчицю та половину листя, приправити до готовності”, – радять у рецепті.

Після чого вийміть тісто з духовки та дайте йому трохи охолонути, потім перекладіть на сервірувальну дошку та зніміть папір. Гострим ножем обріжте пиріг по краю, прорізаючи лише кілька верхніх шарів тіста. 

“Обережно підніміть верхній шматок і зніміть внутрішню частину (як кришку), залишивши шар тіста на дні. Покладіть решту листя і начинку, потім знову накрийте кришкою, наріжте і подавайте до столу”, – підсумували на сайті Джеймі Олівера. 

Ткаченко Валентина

Recent Posts

«Зеленський — жертва ідеології», В’ятрович — «брехун»: у Польщі жорстко висловилися про Волинську трагедію

Депутат та віцеспікер польського Сейму Пьотр Згожельський висловив сумнів щодо дозволу України на ексгумацію жертв…

7 хв. ago

Стало відомо, якими словами Байден завершив останній робочий день

Президент США Джо Байден у свій останній робочий день заявив, що «нікуди не йде». Про це пише The Economic…

16 хв. ago

Покарання за гроші: українців чекають нові штрафи

Нещодавнє розширення вимог до терміналів безготівкової оплати в Україні знаменує значний крок на шляху до…

25 хв. ago

Вчені здивували, яка риса характеру допомагає бізнесменам заробляти значно більше

Вчені з'ясували, як оптимізм та песимізм впливають на заробіток. Про це пише Spring. Згідно із дослідженням, опублікованим…

33 хв. ago

Статки мільярдерів торік зростали утричі швидше, ніж у 2023 році

Статки мільярдерів по всьому світу минулого року зросли на $2 трлн. Про це йдеться в дослідженні Oxfam.…

44 хв. ago

Українцям компенсуватимуть покупку продуктів: хто потрапив до списку “обраних”

Бажання дати якомога більше грошей якомога більшій кількості людей — прикметна риса влади в усі…

53 хв. ago