Categories: Рецепти

Ідеально підійде для вечері: Джеймі Олівер поділився рецептом смачного пирога з куркою

Курячий пиріг є зігріваючою зимовою стравою, яка готується дуже просто. Попри те, що є купа рецептів, відомий шеф-кухар Джеймі Олівер ділиться своїми секретами приготування цієї страви.

“Цей рецепт для однієї каструлі незабаром стане вашою паличкою-виручалочкою зимовими вечорами, коли все, що ви хочете – це ситна, приємна вечеря”, – йдеться на сайті Джеймі Олівера під рецептом

Рецепт пирога розрахований на чотирьох людей та готується впродовж однієї години. Для цього спершу потрібно розігрійти духовку до 200°C. 

Інгредієнти:

  • 500 г курячих стегенець без шкіри та кісток;
  • оливкова олія;
  • один пучок зеленої цибулі;
  • 320 г грибного асорті;
  • 320 г готового листкового тіста;
  • 600 мл напівзнежиреного молока;
  • одна велика чайна ложка звичайного борошна;
  • одна столова ложка цільнозернової гірчиці;
  • 80 г суміші крес-салату, шпинату та руколи.

Спосіб приготування

Наріжте курку шматочками та покладіть у пательню з невеликою кількістю оливковою олії, нагріваючи її протягом хвилини. Потім наріжте зелену цибулю та додайте у сковороду. Після чого необхідно нарізати гриби та порвати їх, все разом готуйте 10 хвилин або до золотистості.

Водночас розгорніть лист для випічки на папері та зробіть бортик 3 см по краю, а потім легкими рухами зробіть великий хрестоподібний візерунок по всій внутрішній частині. Збризніть молоком, а потім покладіть тісто на середню полицю в духовці та готуйте 17 хвилин. 

“Помішуйте борошно в сковороді протягом 1 хвилини, а потім поступово додайте молоко. Варити на середньому вогні до готовності тіста, час від часу помішуючи та розпушуючи додатковими бризками молока, якщо потрібно. Вимкнути вогонь, додати гірчицю та половину листя, приправити до готовності”, – радять у рецепті.

Після чого вийміть тісто з духовки та дайте йому трохи охолонути, потім перекладіть на сервірувальну дошку та зніміть папір. Гострим ножем обріжте пиріг по краю, прорізаючи лише кілька верхніх шарів тіста. 

“Обережно підніміть верхній шматок і зніміть внутрішню частину (як кришку), залишивши шар тіста на дні. Покладіть решту листя і начинку, потім знову накрийте кришкою, наріжте і подавайте до столу”, – підсумували на сайті Джеймі Олівера. 

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Небезпечний тренд набирає обертів: у Дніпрі діти підірвали “крота”

У Дніпрі діти вирішили наслідувати тренди з мережі та налякати мешканців вибухами. Не зупинило їх…

4 години ago

Маск розкритикував заборону TikTok у США: “це суперечить свободі слова”

Американський мільярдер і власник соціальної мережі Х Ілон Маск заявив, що блокування соціальної мережі TikTok у Сполучених…

4 години ago

Скільки стажу потрібно для пенсії у 10 тисяч гривень: розрахунки на 2025 рік

У 2025 році пенсійна система України продовжує функціонувати за принципом індивідуального нарахування пенсійних виплат, що…

4 години ago

Відстрочка від мобілізації: не призиватимуть на службу ще одну категорію українців

В умовах воєнного стану в Україні уряд робить кроки для захисту прав громадян, особливо тих, хто опинився…

4 години ago

Зловісний і рішучий. Аналіз нового офіційного портрета Дональда Трампа

Напередодні інавгурації Дональда Трампа було оприлюднено його новий офіційний портрет. І багатьом здалося, що на…

5 години ago

Дірка в стіні номера президента Зеленського ледь не спричинила міжнародний скандал

Начальник навчального центру професійної підготовки Управління державної охорони Максим Романчук дбає про безпеку перших осіб…

5 години ago