Categories: Рецепти

Ідеально підійде для вечері: Джеймі Олівер поділився рецептом смачного пирога з куркою

Курячий пиріг є зігріваючою зимовою стравою, яка готується дуже просто. Попри те, що є купа рецептів, відомий шеф-кухар Джеймі Олівер ділиться своїми секретами приготування цієї страви.

“Цей рецепт для однієї каструлі незабаром стане вашою паличкою-виручалочкою зимовими вечорами, коли все, що ви хочете – це ситна, приємна вечеря”, – йдеться на сайті Джеймі Олівера під рецептом

Рецепт пирога розрахований на чотирьох людей та готується впродовж однієї години. Для цього спершу потрібно розігрійти духовку до 200°C. 

Інгредієнти:

  • 500 г курячих стегенець без шкіри та кісток;
  • оливкова олія;
  • один пучок зеленої цибулі;
  • 320 г грибного асорті;
  • 320 г готового листкового тіста;
  • 600 мл напівзнежиреного молока;
  • одна велика чайна ложка звичайного борошна;
  • одна столова ложка цільнозернової гірчиці;
  • 80 г суміші крес-салату, шпинату та руколи.

Спосіб приготування

Наріжте курку шматочками та покладіть у пательню з невеликою кількістю оливковою олії, нагріваючи її протягом хвилини. Потім наріжте зелену цибулю та додайте у сковороду. Після чого необхідно нарізати гриби та порвати їх, все разом готуйте 10 хвилин або до золотистості.

Водночас розгорніть лист для випічки на папері та зробіть бортик 3 см по краю, а потім легкими рухами зробіть великий хрестоподібний візерунок по всій внутрішній частині. Збризніть молоком, а потім покладіть тісто на середню полицю в духовці та готуйте 17 хвилин. 

“Помішуйте борошно в сковороді протягом 1 хвилини, а потім поступово додайте молоко. Варити на середньому вогні до готовності тіста, час від часу помішуючи та розпушуючи додатковими бризками молока, якщо потрібно. Вимкнути вогонь, додати гірчицю та половину листя, приправити до готовності”, – радять у рецепті.

Після чого вийміть тісто з духовки та дайте йому трохи охолонути, потім перекладіть на сервірувальну дошку та зніміть папір. Гострим ножем обріжте пиріг по краю, прорізаючи лише кілька верхніх шарів тіста. 

“Обережно підніміть верхній шматок і зніміть внутрішню частину (як кришку), залишивши шар тіста на дні. Покладіть решту листя і начинку, потім знову накрийте кришкою, наріжте і подавайте до столу”, – підсумували на сайті Джеймі Олівера. 

Ткаченко Валентина

Recent Posts

ПриватБанк масово блокує рахунки: без грошей може залишити проста формальність

ПриватБанк зобов’язує всіх клієнтів — як фізичних осіб, так і бізнес — проходити процедуру актуалізації…

10 хв. ago

Патріарх Кирило зʼявився на публіці із краденою річчю покійного українського митрополита

Глава Російської православної церкви патріарх Кирило з’явився з панагією, яка, як виявилось, була викрадена у…

18 хв. ago

Новий закон для водіїв: за що штрафи злетять до 2550 гривень і навіть вище

В Україні розглядають посилення відповідальності для водіїв-порушників з впровадженням системи накопичувальних штрафів. Законопроєкт №12172, поданий…

27 хв. ago

Ухилянтів чекає потужний удар: після санкцій ТЦК не залишиться нічого

Українцям, які не сплачують нараховані санкції за порушення військового обліку, загрожує вилучення квартир, автомобілів і…

29 хв. ago

Україну накриють дощі, місцями грози: прогноз погоди на 15 травня

У четвер, 15 травня в Україні синоптики прогнозують мінливу хмарність та місцями дощі. Про це…

31 хв. ago

З Днем вишиванки: красиві привітання українською

Щороку в третій четвер травня українці в усьому світі вдягають вишиванки – не просто національний одяг, а…

33 хв. ago