Categories: Рецепти

Ідеально підійде для вечері: Джеймі Олівер поділився рецептом смачного пирога з куркою

Курячий пиріг є зігріваючою зимовою стравою, яка готується дуже просто. Попри те, що є купа рецептів, відомий шеф-кухар Джеймі Олівер ділиться своїми секретами приготування цієї страви.

“Цей рецепт для однієї каструлі незабаром стане вашою паличкою-виручалочкою зимовими вечорами, коли все, що ви хочете – це ситна, приємна вечеря”, – йдеться на сайті Джеймі Олівера під рецептом

Рецепт пирога розрахований на чотирьох людей та готується впродовж однієї години. Для цього спершу потрібно розігрійти духовку до 200°C. 

Інгредієнти:

  • 500 г курячих стегенець без шкіри та кісток;
  • оливкова олія;
  • один пучок зеленої цибулі;
  • 320 г грибного асорті;
  • 320 г готового листкового тіста;
  • 600 мл напівзнежиреного молока;
  • одна велика чайна ложка звичайного борошна;
  • одна столова ложка цільнозернової гірчиці;
  • 80 г суміші крес-салату, шпинату та руколи.

Спосіб приготування

Наріжте курку шматочками та покладіть у пательню з невеликою кількістю оливковою олії, нагріваючи її протягом хвилини. Потім наріжте зелену цибулю та додайте у сковороду. Після чого необхідно нарізати гриби та порвати їх, все разом готуйте 10 хвилин або до золотистості.

Водночас розгорніть лист для випічки на папері та зробіть бортик 3 см по краю, а потім легкими рухами зробіть великий хрестоподібний візерунок по всій внутрішній частині. Збризніть молоком, а потім покладіть тісто на середню полицю в духовці та готуйте 17 хвилин. 

“Помішуйте борошно в сковороді протягом 1 хвилини, а потім поступово додайте молоко. Варити на середньому вогні до готовності тіста, час від часу помішуючи та розпушуючи додатковими бризками молока, якщо потрібно. Вимкнути вогонь, додати гірчицю та половину листя, приправити до готовності”, – радять у рецепті.

Після чого вийміть тісто з духовки та дайте йому трохи охолонути, потім перекладіть на сервірувальну дошку та зніміть папір. Гострим ножем обріжте пиріг по краю, прорізаючи лише кілька верхніх шарів тіста. 

“Обережно підніміть верхній шматок і зніміть внутрішню частину (як кришку), залишивши шар тіста на дні. Покладіть решту листя і начинку, потім знову накрийте кришкою, наріжте і подавайте до столу”, – підсумували на сайті Джеймі Олівера. 

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Білий дім розглядає участь російських криголамів у розробці копалин на Алясці

Адміністрація США напередодні саміту на Алясці обговорювала можливість залучення російських атомних криголамів до реалізації американських…

10 хвилин ago

Путін домігся багато чого. А чого домігся Трамп?

Президент Росії Володимир Путін залишає Аляску з перемогою, перегравши чергового президента США, пише «Експерт» з…

18 хвилин ago

Американські винищувачі знову супроводжували Путіна

Американські винищувачі F-22 супроводжували борт російського лідера Володимира Путіна на шляху з Аляски додому, повідомили…

48 хвилин ago

Українцям із бронню пояснили, чому все одно можна отримати повістку

Навіть при чинному бронюванні через «Дію» чи паперове підтвердження військовозобов’язані можуть опинитися серед адресатів повісток.…

58 хвилин ago

Українців попередили про магнітні бурі: прогноз на 16–18 серпня

Сьогодні, 16 серпня, сильних магнітних бур не очікується. Геомагнітна обстановка залишається відносно спокійною, хоча й…

1 годину ago

Нове Ельдорадо: австралійські геологи натрапили на гігантське родовище золота

Вчені з Австралії виявили масштабні поклади золота в малодослідженому регіоні. Знахідка може спричинити нову золоту…

1 годину ago