Categories: Рецепти

Ідеально підійде для вечері: Джеймі Олівер поділився рецептом смачного пирога з куркою

Курячий пиріг є зігріваючою зимовою стравою, яка готується дуже просто. Попри те, що є купа рецептів, відомий шеф-кухар Джеймі Олівер ділиться своїми секретами приготування цієї страви.

“Цей рецепт для однієї каструлі незабаром стане вашою паличкою-виручалочкою зимовими вечорами, коли все, що ви хочете – це ситна, приємна вечеря”, – йдеться на сайті Джеймі Олівера під рецептом

Рецепт пирога розрахований на чотирьох людей та готується впродовж однієї години. Для цього спершу потрібно розігрійти духовку до 200°C. 

Інгредієнти:

  • 500 г курячих стегенець без шкіри та кісток;
  • оливкова олія;
  • один пучок зеленої цибулі;
  • 320 г грибного асорті;
  • 320 г готового листкового тіста;
  • 600 мл напівзнежиреного молока;
  • одна велика чайна ложка звичайного борошна;
  • одна столова ложка цільнозернової гірчиці;
  • 80 г суміші крес-салату, шпинату та руколи.

Спосіб приготування

Наріжте курку шматочками та покладіть у пательню з невеликою кількістю оливковою олії, нагріваючи її протягом хвилини. Потім наріжте зелену цибулю та додайте у сковороду. Після чого необхідно нарізати гриби та порвати їх, все разом готуйте 10 хвилин або до золотистості.

Водночас розгорніть лист для випічки на папері та зробіть бортик 3 см по краю, а потім легкими рухами зробіть великий хрестоподібний візерунок по всій внутрішній частині. Збризніть молоком, а потім покладіть тісто на середню полицю в духовці та готуйте 17 хвилин. 

“Помішуйте борошно в сковороді протягом 1 хвилини, а потім поступово додайте молоко. Варити на середньому вогні до готовності тіста, час від часу помішуючи та розпушуючи додатковими бризками молока, якщо потрібно. Вимкнути вогонь, додати гірчицю та половину листя, приправити до готовності”, – радять у рецепті.

Після чого вийміть тісто з духовки та дайте йому трохи охолонути, потім перекладіть на сервірувальну дошку та зніміть папір. Гострим ножем обріжте пиріг по краю, прорізаючи лише кілька верхніх шарів тіста. 

“Обережно підніміть верхній шматок і зніміть внутрішню частину (як кришку), залишивши шар тіста на дні. Покладіть решту листя і начинку, потім знову накрийте кришкою, наріжте і подавайте до столу”, – підсумували на сайті Джеймі Олівера. 

Ткаченко Валентина

Recent Posts

“Найтемніший будинок” у Британії продають: усередині він майже повністю чорний

У Великій Британії виставили на продаж будинок, який називають одним із найтемніших у країні. Ззовні…

27 секунд ago

У Кабміні все ж таки вирішили змінити тариф на світло: які платіжки тепер виставлять українцям

Як уже зазначалося , що Уряд 17 січня схвалив постанову про диференціацію пільгового тарифу на електроенергію за…

9 хв. ago

Ілон Маск збирається купити Intel, справи компанії зовсім кепські, – ЗМІ

Аналітики з SemiAnalysis стверджують, що ймовірність купівлі Intel Ілоном Маском дуже висока. За їхніми словами, глава Tesla…

17 хв. ago

Чи можуть ТЦК самостійно виписати штраф: депутат дав пояснення

Останнім часом серед українців поширюються чутки, що ТЦК можуть самостійно накладати штрафи. Народний депутат Олександр…

24 хв. ago

Новий штраф у 17 тисяч: українців почнуть карати через гроші

В Україні розширили коло суб’єктів господарювання, які повинні встановити платіжні термінали для безготівкових розрахунків. Інакше доведеться…

33 хв. ago

Зарплата в Україні та Польщі: порівняння заробітків на аналогічних посадах

В середньому українці заробляють 23 тисячі гривень на місяць, за даними Державної служби зайнятості. А у Польщі…

42 хв. ago