Categories: Рецепти

Ідеальна вечеря: рецепт овочевого рагу з фрикадельками на кожен день

Овочеве рагу з фрикадельками – невигадлива, але водночас ситна страва для обіду чи вечері. Завдяки поєднанню овочів та ароматних спецій рагу набуває неповторного смаку та аромату.

Про те, як готувати овочеве рагу з фрикадельками, розповідає кулінарний YouTube-канал “Пан Фартух – прості рецепти”.

Що потрібно для овочевого рагу з фрикадельками

Для того, щоб приготувати цю поживну і легку вечерю, необхідні такі інгредієнти:

  • вода – 450 мл
  • фарш – 300 г
  • картопля – 800 г
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • горох (заморожений або свіжий) – 100 г
  • томатна паста – 2 ст. л.
  • олія – 2-3 ст. л.
  • сіль – до смаку
  • перець – до смаку
  • паприка – до смаку
  • зелень – до смаку

Як готувати овочеве рагу з фрикадельками

Приготування рагу розпочинається з фрикадельок. Для цього додайте в фарш трохи солі, перцю та паприки – проте не більше, ніж по 1 ч. л.

Фарш для фрикадельок можна використовувати будь-який, відповідно до своїх вподобань – для більш ситних виробів варто обирати фарш зі свинини, а для більш дієтичних – індичий або курячий.

Перемішайте інгредієнти, злегка відбийте фарш і сформуйте з маси фрикадельки розміром з волоський горіх. Щоб фарш не липнув до рук, змочіть долоні водою.

Розігрійте олію в чавунній каструлі, викладіть фрикадельки та обсмажте їх до рум’яної скоринки з кожного боку. Тим часом почистьте і наріжте на маленькі кубики цибулю. Всипте цибулю до просмажених фрикадельок.

Почистьте і наріжте соломкою моркву, вкиньте її до інгредієнтів за 2 хвилини після цибулі. Перець помийте та наріжте соломкою, видаливши плодоніжку та насіння. Додайте перець до рагу, перемішайте страву і готуйте все протягом 5-7 хвилин.

Після цього додайте томатну пасту, перемішайте страву і тушкуйте рагу декілька хвилин. Помийте, почистьте і наріжте кубиками картоплю, промийте шматочки в холодній воді.

До рагу всипте трохи солі, перцю та паприки, а тоді додайте картоплю та горох. Ретельно перемішайте інгредієнти та залийте страву водою так, щоб рідина повністю покривала овочі.

Накрийте посуд кришкою і готуйте рагу на слабкому вогні протягом пів години, до повної готовності картоплі. Готове рагу розкладіть по тарілках і за бажанням прикрасьте подрібненою зеленню.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Про що шкодують люди: письменник назвав найголовніші причини

Шкодування - це фундаментальна частина життя, і замість того, щоб уникати його, людина має оптимізувати його,…

7 хв. ago

Шлюб з деревом та кидання немовлят. Традиції Індії, які вражають іноземців

Індія - країна з багатою історією та культурою, де традиції мають величезне значення. Деякі з…

15 хв. ago

Дивно йшла: стюардеса заховала у прямій кишці кілограм золота (фото)

Стюардесу заарештували після того, як у її прямій кишці знайшли майже кілограм золота. Про це пише Unilad.…

22 хв. ago

Новий ШІ зможе міркувати: OpenAI завершила розробку потужної AI-моделі o3-mini

Генеральний директор OpenAI Сем Альтман оголосив про завершення розробки мовної моделі o3-mini, яка буде запущена…

31 хв. ago

За що можуть не платити українські пенсіонери

Деякі пенсіонери в Україні можуть не платити за окремі житлово-комунальні послуги. Це залежить від професії та місця…

40 хв. ago

Джонсон тільки зараз розповів про зустріч із Байденом, після якої йому стало страшно

Речник Палати представників США республіканець Майк Джонсон заявив, що президент США Джо Байден ще рік…

48 хв. ago