Categories: Рецепти

Ідеальна вечеря: рецепт овочевого рагу з фрикадельками на кожен день

Овочеве рагу з фрикадельками – невигадлива, але водночас ситна страва для обіду чи вечері. Завдяки поєднанню овочів та ароматних спецій рагу набуває неповторного смаку та аромату.

Про те, як готувати овочеве рагу з фрикадельками, розповідає кулінарний YouTube-канал “Пан Фартух – прості рецепти”.

Що потрібно для овочевого рагу з фрикадельками

Для того, щоб приготувати цю поживну і легку вечерю, необхідні такі інгредієнти:

  • вода – 450 мл
  • фарш – 300 г
  • картопля – 800 г
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • горох (заморожений або свіжий) – 100 г
  • томатна паста – 2 ст. л.
  • олія – 2-3 ст. л.
  • сіль – до смаку
  • перець – до смаку
  • паприка – до смаку
  • зелень – до смаку

Як готувати овочеве рагу з фрикадельками

Приготування рагу розпочинається з фрикадельок. Для цього додайте в фарш трохи солі, перцю та паприки – проте не більше, ніж по 1 ч. л.

Фарш для фрикадельок можна використовувати будь-який, відповідно до своїх вподобань – для більш ситних виробів варто обирати фарш зі свинини, а для більш дієтичних – індичий або курячий.

Перемішайте інгредієнти, злегка відбийте фарш і сформуйте з маси фрикадельки розміром з волоський горіх. Щоб фарш не липнув до рук, змочіть долоні водою.

Розігрійте олію в чавунній каструлі, викладіть фрикадельки та обсмажте їх до рум’яної скоринки з кожного боку. Тим часом почистьте і наріжте на маленькі кубики цибулю. Всипте цибулю до просмажених фрикадельок.

Почистьте і наріжте соломкою моркву, вкиньте її до інгредієнтів за 2 хвилини після цибулі. Перець помийте та наріжте соломкою, видаливши плодоніжку та насіння. Додайте перець до рагу, перемішайте страву і готуйте все протягом 5-7 хвилин.

Після цього додайте томатну пасту, перемішайте страву і тушкуйте рагу декілька хвилин. Помийте, почистьте і наріжте кубиками картоплю, промийте шматочки в холодній воді.

До рагу всипте трохи солі, перцю та паприки, а тоді додайте картоплю та горох. Ретельно перемішайте інгредієнти та залийте страву водою так, щоб рідина повністю покривала овочі.

Накрийте посуд кришкою і готуйте рагу на слабкому вогні протягом пів години, до повної готовності картоплі. Готове рагу розкладіть по тарілках і за бажанням прикрасьте подрібненою зеленню.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

«Зеленський — жертва ідеології», В’ятрович — «брехун»: у Польщі жорстко висловилися про Волинську трагедію

Депутат та віцеспікер польського Сейму Пьотр Згожельський висловив сумнів щодо дозволу України на ексгумацію жертв…

1 хв. ago

Стало відомо, якими словами Байден завершив останній робочий день

Президент США Джо Байден у свій останній робочий день заявив, що «нікуди не йде». Про це пише The Economic…

10 хв. ago

Покарання за гроші: українців чекають нові штрафи

Нещодавнє розширення вимог до терміналів безготівкової оплати в Україні знаменує значний крок на шляху до…

19 хв. ago

Вчені здивували, яка риса характеру допомагає бізнесменам заробляти значно більше

Вчені з'ясували, як оптимізм та песимізм впливають на заробіток. Про це пише Spring. Згідно із дослідженням, опублікованим…

27 хв. ago

Статки мільярдерів торік зростали утричі швидше, ніж у 2023 році

Статки мільярдерів по всьому світу минулого року зросли на $2 трлн. Про це йдеться в дослідженні Oxfam.…

38 хв. ago

Українцям компенсуватимуть покупку продуктів: хто потрапив до списку “обраних”

Бажання дати якомога більше грошей якомога більшій кількості людей — прикметна риса влади в усі…

47 хв. ago