Categories: Рецепти

Ідеальна вечеря: рецепт овочевого рагу з фрикадельками на кожен день

Овочеве рагу з фрикадельками – невигадлива, але водночас ситна страва для обіду чи вечері. Завдяки поєднанню овочів та ароматних спецій рагу набуває неповторного смаку та аромату.

Про те, як готувати овочеве рагу з фрикадельками, розповідає кулінарний YouTube-канал “Пан Фартух – прості рецепти”.

Що потрібно для овочевого рагу з фрикадельками

Для того, щоб приготувати цю поживну і легку вечерю, необхідні такі інгредієнти:

  • вода – 450 мл
  • фарш – 300 г
  • картопля – 800 г
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • горох (заморожений або свіжий) – 100 г
  • томатна паста – 2 ст. л.
  • олія – 2-3 ст. л.
  • сіль – до смаку
  • перець – до смаку
  • паприка – до смаку
  • зелень – до смаку

Як готувати овочеве рагу з фрикадельками

Приготування рагу розпочинається з фрикадельок. Для цього додайте в фарш трохи солі, перцю та паприки – проте не більше, ніж по 1 ч. л.

Фарш для фрикадельок можна використовувати будь-який, відповідно до своїх вподобань – для більш ситних виробів варто обирати фарш зі свинини, а для більш дієтичних – індичий або курячий.

Перемішайте інгредієнти, злегка відбийте фарш і сформуйте з маси фрикадельки розміром з волоський горіх. Щоб фарш не липнув до рук, змочіть долоні водою.

Розігрійте олію в чавунній каструлі, викладіть фрикадельки та обсмажте їх до рум’яної скоринки з кожного боку. Тим часом почистьте і наріжте на маленькі кубики цибулю. Всипте цибулю до просмажених фрикадельок.

Почистьте і наріжте соломкою моркву, вкиньте її до інгредієнтів за 2 хвилини після цибулі. Перець помийте та наріжте соломкою, видаливши плодоніжку та насіння. Додайте перець до рагу, перемішайте страву і готуйте все протягом 5-7 хвилин.

Після цього додайте томатну пасту, перемішайте страву і тушкуйте рагу декілька хвилин. Помийте, почистьте і наріжте кубиками картоплю, промийте шматочки в холодній воді.

До рагу всипте трохи солі, перцю та паприки, а тоді додайте картоплю та горох. Ретельно перемішайте інгредієнти та залийте страву водою так, щоб рідина повністю покривала овочі.

Накрийте посуд кришкою і готуйте рагу на слабкому вогні протягом пів години, до повної готовності картоплі. Готове рагу розкладіть по тарілках і за бажанням прикрасьте подрібненою зеленню.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

З відстрочкою можна попрощатися: кого “Оберіг” відправляє у чорний список

Відстрочку від мобілізації тепер отримати складніше. Українців із боргами автоматично вносять у "чорний список". В…

12 хв. ago

Дні народження Меланії: подарунки дружині від Трампа насправді шокують

Меланія Трамп давно звикла до життя, сповненого розкоші, діамантів і званих вечерь у Білому домі.…

41 хв. ago

Українці у 2025 році заплатили більше за “зайві” квадратні метри: скільки коштів пішло в бюджет

У першому кварталі 2025 року українці сплатили 2,56 млрд грн податку за "зайві" метри власної нерухомості, що…

50 хв. ago

Монету дворічної давнини продають майже за 100 доларів: дізнайтеся, що в ній особливого

Після початку повномасштабного вторгнення Росії предмети, що мають національне значення, набули ще більш особливої популярності серед українців.…

59 хв. ago

В США відкривається клуб ультрабагатих, який підтримує Трампа – Politico

Дональд Трамп-молодший, мега-донор Омід Малик та кілька інших інвесторів запускають клуб лише за запрошеннями, членство…

1 годину ago

Чи можна переказувати собі кошти з різних карток і які ліміти діють

Перекази між власними рахунками в межах одного банку зазвичай не обмежуються.Клієнт може вільно переказувати кошти…

1 годину ago