Categories: Рецепти

Знадобиться лише 15 хвилин: відомий шеф-кухар розповів, як правильно варити рис

Рис є універсальним гарніром, який ідеально доповнить м’ясні та рибні страви. Проте інколи його не виходить приготувати так, як потрібно. Проте відомий шеф-кухар Джеймі Олівер розповів про метод, завдяки якому можна отримати пухнастий рис всього за 14 хвилин, пише Express

Для того, щоб приготувати чотири порції рису басматі, спершу поставте велику каструлю з підсоленою водою на сильний вогонь, аби вона закипіла. Після чого промийте 300 г рису в друшляку під холодною проточною водою впродовж хвилини, або поки вода не стане прозорою. 

Джеймі Олівер наголосив, що такий етап є дуже важливим, адже він “допоможе запобігти злипанню зерен під час варіння”.

Після того, як вода закипить, додайте рис та варіть близько 5-6 хвилин. Після цього відкиньте рис на металевий друшляк. 

Потім влийте в каструлю приблизно 2,5 см води, поставте її на вогонь та знову доведіть до кипіння, після чого зменште вогонь до повільного кипіння. 

“Накрийте друшляк фольгою або кришкою і поставте його над каструлею. Дайте рису розпаритися протягом восьми-десяти хвилин; цей метод допоможе довести його до готовності, відокремивши зерна і не переваривши їх”, – запевняють у матеріалі.

Коли все приготується, рис можна подавати до столу. Якщо він ще не зовсім готовий, просто накрийте його фольгою або кришкою, завдяки чому він буде залишатися теплим близько 20 хвилин. 

Крім того, Джеймі Олівер розповів про альтернативний спосіб приготування рису, а саме метод абсорбції. Для того, щоб приготувати чотири порції, потрібно залити одну чашку рису двома чашками окропу в каструлі, додавши дрібку солі та перцю. 

“Накрийте кришкою і варіть на сильному вогні приблизно 8-10 хвилин, поки вся рідина не вбереться. Цей спосіб також дозволяє додавати ароматизатори для покращення смаку”, – цитує видання слова Олівера.

Також він поділився методом приготування коричневого рису. За його словами, цей рис готувати так само просто, як і білий. 

Найпростіше – це засипати рис у каструлю, використовуючи рекомендовану на упаковці кількість та залити його водою. Після чого накрийте каструлю кришкою та залиште варитися на повільному вогні близько 25 хвилини або до повної готовності. 

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Дощ, сніг і вітер: Україну накриє серія циклонів

Цього тижня погода в Україні буде мінливою з дощами, снігом, поривчастим вітром та коливанням атмосферного тиску. Про це…

14 хв. ago

Новий закон про дрова: що загрожує за зрубане дерево у своєму дворі чи на своїй землі

Останнім часом у суспільстві активно обговорюється новий законопроєкт, що регулює заготівлю дров та заходи протидії незаконному вирубуванню…

16 хв. ago

Анджеліна Джолі показала, як змінився її молодший син Нокс

15-та щорічна церемонія Governors Awards, що відбулася в Лос-Анджелесі, зібрала плеяду зірок кіноіндустрії. Серед гостей…

18 хв. ago

Експерт дав невтішний прогноз щодо відключень світла в Україні

Відключення світла в областях України не будуть однакові. Дуже складна ситуація на Одещині та в…

19 хв. ago

Кияни вимагають заборонити прокат електросамокатів у столиці

На сайті Київської міської ради з’явилася петиція із вимогою заборонити надання послуг із прокату електросамокатів…

22 хв. ago

Трамп встановив унікальний рекорд ще до початку президентства

Обраний президент США Дональд Трамп встановив унікальний для американської історії рекорд, призначивши на посади 12 міністрів за 12 днів, пише Axios. За…

23 хв. ago