Categories: Рецепти

Знадобиться лише 15 хвилин: відомий шеф-кухар розповів, як правильно варити рис

Рис є універсальним гарніром, який ідеально доповнить м’ясні та рибні страви. Проте інколи його не виходить приготувати так, як потрібно. Проте відомий шеф-кухар Джеймі Олівер розповів про метод, завдяки якому можна отримати пухнастий рис всього за 14 хвилин, пише Express

Для того, щоб приготувати чотири порції рису басматі, спершу поставте велику каструлю з підсоленою водою на сильний вогонь, аби вона закипіла. Після чого промийте 300 г рису в друшляку під холодною проточною водою впродовж хвилини, або поки вода не стане прозорою. 

Джеймі Олівер наголосив, що такий етап є дуже важливим, адже він “допоможе запобігти злипанню зерен під час варіння”.

Після того, як вода закипить, додайте рис та варіть близько 5-6 хвилин. Після цього відкиньте рис на металевий друшляк. 

Потім влийте в каструлю приблизно 2,5 см води, поставте її на вогонь та знову доведіть до кипіння, після чого зменште вогонь до повільного кипіння. 

“Накрийте друшляк фольгою або кришкою і поставте його над каструлею. Дайте рису розпаритися протягом восьми-десяти хвилин; цей метод допоможе довести його до готовності, відокремивши зерна і не переваривши їх”, – запевняють у матеріалі.

Коли все приготується, рис можна подавати до столу. Якщо він ще не зовсім готовий, просто накрийте його фольгою або кришкою, завдяки чому він буде залишатися теплим близько 20 хвилин. 

Крім того, Джеймі Олівер розповів про альтернативний спосіб приготування рису, а саме метод абсорбції. Для того, щоб приготувати чотири порції, потрібно залити одну чашку рису двома чашками окропу в каструлі, додавши дрібку солі та перцю. 

“Накрийте кришкою і варіть на сильному вогні приблизно 8-10 хвилин, поки вся рідина не вбереться. Цей спосіб також дозволяє додавати ароматизатори для покращення смаку”, – цитує видання слова Олівера.

Також він поділився методом приготування коричневого рису. За його словами, цей рис готувати так само просто, як і білий. 

Найпростіше – це засипати рис у каструлю, використовуючи рекомендовану на упаковці кількість та залити його водою. Після чого накрийте каструлю кришкою та залиште варитися на повільному вогні близько 25 хвилини або до повної готовності. 

Ковальчук Світлана

Recent Posts

283 000 грн: в Україні британський кіт коштує, як новий автомобіль

На спеціалізованих порталах, зокрема на популярному сайті OLX, часто публікуються оголошення про продаж елітних порід тварин, що…

1 хв. ago

Штрафи для українських водіїв за радіо: кому та де загрожує покарання до 13 тис. грн

В Україні багато хто здивується, що за користування радіо у власному автомобілі можуть стягувати штрафи.…

8 хв. ago

З чим носити піджак у 2025 році: стильні “луки” від Дорофєєвої та Єфросиніної на кожен день

Піджак - це не просто класика, а один з головних трендів 2025 року. У новому…

17 хв. ago

Часу до 5 лютого: українці зобов’язані пройти ВЛК, інакше мають заплатити 17 тисяч гривень, хто має прийти

Військовозобов'язані громадяни України, які мають статус "обмежено придатних до військової служби", зобов'язані до 5 лютого…

26 хв. ago

Зарплати президентів. Скільки отримує Дуда, Зеленський, Шольц та інші світові лідери

Зарплата президента США вважається найвищою, хоча її сума не переглядалась вже понад декілька років. Президент…

34 хв. ago

«Військові небезпечні». Працівниця столичного хостелу відмовилася обслуговувати офіцерів ЗСУ

У столичному хостелі Hostel Vshokoladi відмовилися обслуговувати групу, у складі якої був речник Військово-морських сил…

43 хв. ago