Categories: Рецепти

Знадобиться лише 15 хвилин: відомий шеф-кухар розповів, як правильно варити рис

Рис є універсальним гарніром, який ідеально доповнить м’ясні та рибні страви. Проте інколи його не виходить приготувати так, як потрібно. Проте відомий шеф-кухар Джеймі Олівер розповів про метод, завдяки якому можна отримати пухнастий рис всього за 14 хвилин, пише Express

Для того, щоб приготувати чотири порції рису басматі, спершу поставте велику каструлю з підсоленою водою на сильний вогонь, аби вона закипіла. Після чого промийте 300 г рису в друшляку під холодною проточною водою впродовж хвилини, або поки вода не стане прозорою. 

Джеймі Олівер наголосив, що такий етап є дуже важливим, адже він “допоможе запобігти злипанню зерен під час варіння”.

Після того, як вода закипить, додайте рис та варіть близько 5-6 хвилин. Після цього відкиньте рис на металевий друшляк. 

Потім влийте в каструлю приблизно 2,5 см води, поставте її на вогонь та знову доведіть до кипіння, після чого зменште вогонь до повільного кипіння. 

“Накрийте друшляк фольгою або кришкою і поставте його над каструлею. Дайте рису розпаритися протягом восьми-десяти хвилин; цей метод допоможе довести його до готовності, відокремивши зерна і не переваривши їх”, – запевняють у матеріалі.

Коли все приготується, рис можна подавати до столу. Якщо він ще не зовсім готовий, просто накрийте його фольгою або кришкою, завдяки чому він буде залишатися теплим близько 20 хвилин. 

Крім того, Джеймі Олівер розповів про альтернативний спосіб приготування рису, а саме метод абсорбції. Для того, щоб приготувати чотири порції, потрібно залити одну чашку рису двома чашками окропу в каструлі, додавши дрібку солі та перцю. 

“Накрийте кришкою і варіть на сильному вогні приблизно 8-10 хвилин, поки вся рідина не вбереться. Цей спосіб також дозволяє додавати ароматизатори для покращення смаку”, – цитує видання слова Олівера.

Також він поділився методом приготування коричневого рису. За його словами, цей рис готувати так само просто, як і білий. 

Найпростіше – це засипати рис у каструлю, використовуючи рекомендовану на упаковці кількість та залити його водою. Після чого накрийте каструлю кришкою та залиште варитися на повільному вогні близько 25 хвилини або до повної готовності. 

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Онук вирішив прибрати старий гараж бабусі й знайшов там справжній скарб: що там було

Молодий чоловік на ім'я Ерієгін знайшов у занедбаному гаражі своєї бабусі справжній скарб. Хлопець вирішив…

3 години ago

Судоми в литках уночі: чому виникають і що робити, щоб не зіпсувати сон

Судоми в литкових м'язах під час сну – досить поширене явище, що викликає різкий біль…

3 години ago

В яких 4 країнах дуже хочуть бачити туристів: небанальні місця для незабутньої подорожі

У світі є країни, які відкрито приймають мандрівників, забезпечуючи їх незабутнім досвідом гостинності, бо їхня…

3 години ago

Вчені пояснили, чи можна посивіти від страху за декілька хвилин

Ми досить часто чуємо такі фрази: "зняв шапку, а все волосся вже сиве", "вийшов звідти…

3 години ago

Тиждень рекордних обвалів: як змінилися ціни на золото, срібло та мідь

Дорогоцінні метали завершили черговий тиждень на ринку із суттєвими втратами. На золото, срібло та мідь…

3 години ago

Українці, які живуть у квартирах, можуть купити заміну генератора: як розрахувати потужність “екофлоу”

В Україні знову почали застосовувати графіки відключення світла. Причина – пошкодження енергооб'єктів під час масованої…

3 години ago