Categories: Рецепти

Знадобиться лише 15 хвилин: відомий шеф-кухар розповів, як правильно варити рис

Рис є універсальним гарніром, який ідеально доповнить м’ясні та рибні страви. Проте інколи його не виходить приготувати так, як потрібно. Проте відомий шеф-кухар Джеймі Олівер розповів про метод, завдяки якому можна отримати пухнастий рис всього за 14 хвилин, пише Express

Для того, щоб приготувати чотири порції рису басматі, спершу поставте велику каструлю з підсоленою водою на сильний вогонь, аби вона закипіла. Після чого промийте 300 г рису в друшляку під холодною проточною водою впродовж хвилини, або поки вода не стане прозорою. 

Джеймі Олівер наголосив, що такий етап є дуже важливим, адже він “допоможе запобігти злипанню зерен під час варіння”.

Після того, як вода закипить, додайте рис та варіть близько 5-6 хвилин. Після цього відкиньте рис на металевий друшляк. 

Потім влийте в каструлю приблизно 2,5 см води, поставте її на вогонь та знову доведіть до кипіння, після чого зменште вогонь до повільного кипіння. 

“Накрийте друшляк фольгою або кришкою і поставте його над каструлею. Дайте рису розпаритися протягом восьми-десяти хвилин; цей метод допоможе довести його до готовності, відокремивши зерна і не переваривши їх”, – запевняють у матеріалі.

Коли все приготується, рис можна подавати до столу. Якщо він ще не зовсім готовий, просто накрийте його фольгою або кришкою, завдяки чому він буде залишатися теплим близько 20 хвилин. 

Крім того, Джеймі Олівер розповів про альтернативний спосіб приготування рису, а саме метод абсорбції. Для того, щоб приготувати чотири порції, потрібно залити одну чашку рису двома чашками окропу в каструлі, додавши дрібку солі та перцю. 

“Накрийте кришкою і варіть на сильному вогні приблизно 8-10 хвилин, поки вся рідина не вбереться. Цей спосіб також дозволяє додавати ароматизатори для покращення смаку”, – цитує видання слова Олівера.

Також він поділився методом приготування коричневого рису. За його словами, цей рис готувати так само просто, як і білий. 

Найпростіше – це засипати рис у каструлю, використовуючи рекомендовану на упаковці кількість та залити його водою. Після чого накрийте каструлю кришкою та залиште варитися на повільному вогні близько 25 хвилини або до повної готовності. 

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Пенсіонерам в Україні загрожує припинення виплат: основні причини та як цього уникнути

Пенсійні виплати в Україні призначаються людям похилого віку, які досягли конкретного віку та страхового стажу.…

4 хв. ago

Придатні навіть без кінцівок: депутат жахнувся висновками ВЛК

В Україні триває мобілізація, і робота військово-лікарських комісій (ВЛК) викликає все більше запитань. Народний депутат…

4 хв. ago

Ощадбанк закручує гайки: українцям урізали ліміти до 100 грн – що робити

Клієнти Ощадбанку зіткнулися з несподіваними змінами – банк суттєво обмежив ліміти на грошові перекази, змусивши…

8 хв. ago

Назвали умову для припинення війни в Україні цього року

Україна прагне завершити війну цього року, але Путін хоче її продовження, заявив глава МЗС України Андрій Сибіга…

13 хв. ago

Спрощенка більше не врятує: ФОПам різко підвищать податки – Мінфін вже підтвердив

Українських підприємців очікують серйозні зміни в системі оподаткування. Міністерство фінансів підтвердило плани підвищення податкового навантаження…

19 хв. ago

Ціни на яблука і виноград доводять до сліз: скільки доведеться викласти у березні

Українці шоковані новими цінами на фрукти, зокрема на яблука та виноград, які стрімко зростають. Якщо…

25 хв. ago