Categories: Рецепти

Вірусний рецепт особливої та соковитої піци з хрусткою скоринкою: його варто спробувати

У мережі набирає популярності рецепт особливої піци, який буквально змушує бігти в магазин за інгредієнтами і пробувати приготувати самому.

“Піца буває різних видів, кожен з яких має унікальні характеристики, і, схоже, у кожного виду є свій козир – можливо, це скоринка (товста або тонка) або начинка, як вирішальний фактор”, – пише журнал Parade.

Як приклад цього разу наводиться рецепт перевернутої піци від блогера TikTok @diaryovamermaid.

Що таке перевернута піца

Перевернута піца – це піца, в якій звичайний порядок інгредієнтів зворотний, починаючи з начинки і закінчуючи скоринкою. Існує два основних типи перевернутої піци, включно з перевернутою піцою в глибокій тарілці (або на сковорідці) і перевернутою піцою в сицилійському стилі.

Зазначається, що цей тип піци дозволяє тісту залишатися хрустким внизу, тому що воно не перебуває під усіма начинками і до того ж допомагає начинкам повністю приготуватися, плюс соус трохи карамелізується, що підсилює його смак.

Блогерка приготувала перевернуту піцу на чавунній пательні, помістивши на дно сир і м’ясо, потім соус і тісто зверху.

“Чавун дуже добре тримає тепло і має природне антипригарне покриття, тому пательня допомагає гарантувати хрустку скоринку і піцу, яка легко виймається з пательні”, – йдеться в публікації.

Після того, як піца була готова, блогерка просто перевернула її, щоб скоринка опинилася внизу, а начинка – зверху.

Як приготувати перевернуту піцу

Автори публікації радять спочатку розкачати тісто для піци, щоб воно відповідало розміру сковорідки та покривало всі начинки.

Після цього варто змастити дно сковорідки оливковою олією і буквально зібрати піцу в зворотному порядку – спочатку сир і начинка, а потім соус і тісто для піци зверху.

“Ви можете зробити корж настільки товстим або тонким, наскільки вам подобається. Поставте її в розігріту духовку і випікайте, поки корж повністю не приготується, що має зайняти близько 30 хвилин. Дістаньте піцу з духовки, дайте їй охолонути протягом кількох хвилин, потім, використовуючи прихватки, дуже обережно переверніть її на обробну дошку”, – зазначили в Parade.

Романчук Микола

Recent Posts

Українці можуть бути без світла взимку до 18 годин на добу, – прогноз ООН

В ООН заявили, що цієї зими українцям варто очікувати довготривалі відключення електроенергії. Світла може не бути…

60 хв. ago

Онкохворий король Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву

Онкохворий король Великої Британії Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву. Звернення монарха опубліковано в Instagram. Британський суверен висловив…

1 годину ago

Іран готував ліквідацію керівництва Ізраїлю: у списку був Нетаньяху і міністр оборони

Іранські спецслужби завербували ізраїльського бізнесмена для фізичної ліквідації вищих посадових осіб, включно з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу,…

1 годину ago

У YouTube разом із лайками з’явилася кнопка “Хайп”: як вона працює

Головний відеохостинг планети YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів. Це незвичайна опція – вона пропонує глядачеві…

1 годину ago

Повістки поштою: навіть якщо ТЦК наплутали з адресою – на вас чекає арешт рахунків і майна

Укрпошта почала розсилати перші 6000 повісток без участі працівників ТЦК. Народний депутат України Ігор Фріс…

1 годину ago

Українці без прописки можуть отримати великі штрафи: деталі

В Україні існує чітке законодавство, яке регулює вимоги до прописки громадян та іноземців. За їхнє…

1 годину ago