Categories: Рецепти

Ресторатор з Неаполя назвав страви італійської кухні, які в Україні дуже переоцінені

Українці обожнюють італійську кухню – особливо пасту, піцу та різотто. Але не всі знають, що ці страви часто спрощують настільки, що вони втрачають своє справжнє звучання. А іноді – і сенс.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів ресторатор із Неаполя Микола Олексів

За його словами, деякі італійські страви в Україні набули майже культового статусу, проте на практиці часто сильно відрізняються від оригіналу. Він додає, що в Україні дуже переоцінені паста карбонара і різотто.

“Це безумовно смачні та знакові страви, проте у нас не завжди їх готують так, як це роблять в Італії – часто через брак автентичних інгредієнтів чи нерозуміння традиційних технік. Багато українських ресторанів подають ці страви швидко, спрощено і без тієї делікатності, яка робить їх унікальними”, – пояснює Олексів.

Ресторатор з Неаполя назвав страви італійської кухні, які в Україні дуже переоціненіРесторатор з Неаполя назвав страви італійської кухні, які в Україні дуже переоцінені

Паста карбонара (фото: Freepik)

Така методика роботи може залишити гостей із відчуттям, що італійська кухня складається лише з пасти, і все. Проте справжня італійська гастрономія значно багатша і різноманітніша.

“Важливо розуміти, що італійська кухня – це не лише про окремі рецепти, а й про філософію приготування, повагу до сезонних продуктів і майстерність”, – розповідає експерт.

Ризотто (фото: Freepik)

Він радить українцям глибше пізнавати регіональні особливості Італії та не зводити всю кухню до кількох популярних страв.

Які українські страви люблять італійці

Найбільше популярністю користуються вареники – з картоплею, капустою чи вишнями. Деруни — другий хіт, за кількістю замовлень щовечора не поступаються вареникам.

Борщ – це також стабільний фаворит, який просять приготувати ті, хто прийшли по нього вдруге.

Окрема історія – м’ясо. Італійці із захватом замовляють шашлик і ребра, відзначаючи не лише смак, а й українські способи маринування.

Та не лише смак вражає італійців. Їх щиро дивує атмосфера українського закладу – можливість довго сидіти, вечеряти, слухати музику.

Романчук Микола

Recent Posts

Макрон і його дружина судитимуться через чутки про “стать першої леді”

Президент Франції Еммануель Макрон і його дружина Брижит звернулися до Верховного суду штату Делавер (США)…

29 секунд ago

Пенсіонери нарешті розбагатіють: Пенсійний фонд почне повертати борги за рішеннями судів

Українські пенсіонери нарешті отримають компенсації, які їм присудили суди. Пенсійний фонд накопичив понад 85 мільярдів…

7 хвилин ago

Зеленський готовий зустрітися з Путіним хоч завтра — дипломат розкрив новий меседж

Президент України Володимир Зеленський залишається відкритим до переговорів із очільником Кремля Владіміром Путіним і може зустрітися з…

9 хвилин ago

Як зберегти врожай буряка і моркви до весни: поради досвідчених дачників

Осінній врожай буряка й моркви часто псується вже через кілька тижнів після збору — все…

23 хвилини ago

Forbes назвав головну причину провалу літнього наступу РФ

Неодноразові невдачі ЗС РФ щодо подолання водних перешкод призвели до значних втрат окупаційної армії та…

33 хвилини ago

Patriot обіцяли — але чи дадуть? Стало відомо, коли Україна отримає системи ППО

Нещодавно канцлер Німеччини Фрідріх Мерц заявляв, що ЗРК Patriot для України будуть доставлені за тижні. Крім того,…

43 хвилини ago