Українці обожнюють італійську кухню – особливо пасту, піцу та різотто. Але не всі знають, що ці страви часто спрощують настільки, що вони втрачають своє справжнє звучання. А іноді – і сенс.
Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів ресторатор із Неаполя Микола Олексів
За його словами, деякі італійські страви в Україні набули майже культового статусу, проте на практиці часто сильно відрізняються від оригіналу. Він додає, що в Україні дуже переоцінені паста карбонара і різотто.
“Це безумовно смачні та знакові страви, проте у нас не завжди їх готують так, як це роблять в Італії – часто через брак автентичних інгредієнтів чи нерозуміння традиційних технік. Багато українських ресторанів подають ці страви швидко, спрощено і без тієї делікатності, яка робить їх унікальними”, – пояснює Олексів.
Паста карбонара (фото: Freepik)
Така методика роботи може залишити гостей із відчуттям, що італійська кухня складається лише з пасти, і все. Проте справжня італійська гастрономія значно багатша і різноманітніша.
“Важливо розуміти, що італійська кухня – це не лише про окремі рецепти, а й про філософію приготування, повагу до сезонних продуктів і майстерність”, – розповідає експерт.
Ризотто (фото: Freepik)
Він радить українцям глибше пізнавати регіональні особливості Італії та не зводити всю кухню до кількох популярних страв.
Найбільше популярністю користуються вареники – з картоплею, капустою чи вишнями. Деруни — другий хіт, за кількістю замовлень щовечора не поступаються вареникам.
Борщ – це також стабільний фаворит, який просять приготувати ті, хто прийшли по нього вдруге.
Окрема історія – м’ясо. Італійці із захватом замовляють шашлик і ребра, відзначаючи не лише смак, а й українські способи маринування.
Та не лише смак вражає італійців. Їх щиро дивує атмосфера українського закладу – можливість довго сидіти, вечеряти, слухати музику.
Президент Франції Еммануель Макрон і його дружина Брижит звернулися до Верховного суду штату Делавер (США)…
Українські пенсіонери нарешті отримають компенсації, які їм присудили суди. Пенсійний фонд накопичив понад 85 мільярдів…
Президент України Володимир Зеленський залишається відкритим до переговорів із очільником Кремля Владіміром Путіним і може зустрітися з…
Осінній врожай буряка й моркви часто псується вже через кілька тижнів після збору — все…
Неодноразові невдачі ЗС РФ щодо подолання водних перешкод призвели до значних втрат окупаційної армії та…
Нещодавно канцлер Німеччини Фрідріх Мерц заявляв, що ЗРК Patriot для України будуть доставлені за тижні. Крім того,…