Categories: Рецепти

“Ідеальний” пиріг із куркою від Джеймі Олівера: простий рецепт за 30 хвилин

Курячий пиріг – ідеальна ситна вечеря для холодних зимових вечорів. Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився своїм рецептом пирога з куркою і грибами, який, за його словами, готується дуже просто і потребуватиме від вас лише 30 хвилин часу.

У рецепті, який публікує Express, немає будь-яких складних інгредієнтів, і вам не знадобиться використовувати багато посуду.

Інгредієнти:

  • 500 г курячих стегенець без шкіри та кісток
  • оливкова олія
  • пучок зеленої цибулі
  • 320 г грибів
  • 320 г готового розкатаного листкового тіста
  • 600 мл молока
  • одна столова ложка борошна вищого ґатунку
  • одна столова ложка цільнозернової гірчиці
  • 80 г шпинату та руколи

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200°C/газ 6.
  2. Наріжте курку шматочками по 3 см і покладіть у 30-сантиметрову сковороду з антипригарним покриттям на середньо-сильному вогні з однією столовою ложкою оливкової олії, регулярно помішуючи.
  3. Очистіть цибулю, наріжте її шматочками завдовжки 1 см і додайте в сковороду. Наріжте гриби. Готуйте 10 хвилин або до золотистого кольору, регулярно помішуючи.
  4. Тим часом розкачайте лист тіста на папері та зробіть по краю 3-сантиметровий бортик, а потім дуже легкими рухами зробіть великий надріз хрест-навхрест по внутрішній частині.
  5. Змастіть тісто невеликою кількістю молока і поставте його в духовку на 17 хвилин або до золотистого кольору.
  6. Додайте в сковороду борошно і обсмажте протягом однієї хвилини, потім поступово додавайте молоко. Варіть на середньому вогні до загустіння, періодично помішуючи і за потреби додаючи молока. Вимкніть вогонь, додайте гірчицю і половину зелені, приправте за смаком.
  7. Вийміть тісто з духовки, дайте йому трохи охолонути, потім перекладіть на сервірувальну дошку, знявши папір. Гострим ножем зробіть надрізи по краю, прорізаючи тільки кілька верхніх шарів тіста.
  8. Акуратно підніміть верхню частину, залишивши шар тіста на дні. Покладіть зелень, що залишилася, і начинку, потім знову накрийте тістом, наріжте і подавайте.
Ковальчук Світлана

Recent Posts

Онук вирішив прибрати старий гараж бабусі й знайшов там справжній скарб: що там було

Молодий чоловік на ім'я Ерієгін знайшов у занедбаному гаражі своєї бабусі справжній скарб. Хлопець вирішив…

7 години ago

Знадобиться лише 15 хвилин: відомий шеф-кухар розповів, як правильно варити рис

Рис є універсальним гарніром, який ідеально доповнить м'ясні та рибні страви. Проте інколи його не виходить…

7 години ago

Судоми в литках уночі: чому виникають і що робити, щоб не зіпсувати сон

Судоми в литкових м'язах під час сну – досить поширене явище, що викликає різкий біль…

7 години ago

В яких 4 країнах дуже хочуть бачити туристів: небанальні місця для незабутньої подорожі

У світі є країни, які відкрито приймають мандрівників, забезпечуючи їх незабутнім досвідом гостинності, бо їхня…

7 години ago

Вчені пояснили, чи можна посивіти від страху за декілька хвилин

Ми досить часто чуємо такі фрази: "зняв шапку, а все волосся вже сиве", "вийшов звідти…

7 години ago

Тиждень рекордних обвалів: як змінилися ціни на золото, срібло та мідь

Дорогоцінні метали завершили черговий тиждень на ринку із суттєвими втратами. На золото, срібло та мідь…

7 години ago