Categories: Рецепти

“Ідеальний” пиріг із куркою від Джеймі Олівера: простий рецепт за 30 хвилин

Курячий пиріг – ідеальна ситна вечеря для холодних зимових вечорів. Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився своїм рецептом пирога з куркою і грибами, який, за його словами, готується дуже просто і потребуватиме від вас лише 30 хвилин часу.

У рецепті, який публікує Express, немає будь-яких складних інгредієнтів, і вам не знадобиться використовувати багато посуду.

Інгредієнти:

  • 500 г курячих стегенець без шкіри та кісток
  • оливкова олія
  • пучок зеленої цибулі
  • 320 г грибів
  • 320 г готового розкатаного листкового тіста
  • 600 мл молока
  • одна столова ложка борошна вищого ґатунку
  • одна столова ложка цільнозернової гірчиці
  • 80 г шпинату та руколи

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200°C/газ 6.
  2. Наріжте курку шматочками по 3 см і покладіть у 30-сантиметрову сковороду з антипригарним покриттям на середньо-сильному вогні з однією столовою ложкою оливкової олії, регулярно помішуючи.
  3. Очистіть цибулю, наріжте її шматочками завдовжки 1 см і додайте в сковороду. Наріжте гриби. Готуйте 10 хвилин або до золотистого кольору, регулярно помішуючи.
  4. Тим часом розкачайте лист тіста на папері та зробіть по краю 3-сантиметровий бортик, а потім дуже легкими рухами зробіть великий надріз хрест-навхрест по внутрішній частині.
  5. Змастіть тісто невеликою кількістю молока і поставте його в духовку на 17 хвилин або до золотистого кольору.
  6. Додайте в сковороду борошно і обсмажте протягом однієї хвилини, потім поступово додавайте молоко. Варіть на середньому вогні до загустіння, періодично помішуючи і за потреби додаючи молока. Вимкніть вогонь, додайте гірчицю і половину зелені, приправте за смаком.
  7. Вийміть тісто з духовки, дайте йому трохи охолонути, потім перекладіть на сервірувальну дошку, знявши папір. Гострим ножем зробіть надрізи по краю, прорізаючи тільки кілька верхніх шарів тіста.
  8. Акуратно підніміть верхню частину, залишивши шар тіста на дні. Покладіть зелень, що залишилася, і начинку, потім знову накрийте тістом, наріжте і подавайте.
Ковальчук Світлана

Recent Posts

WSJ: Трамп нарешті усвідомив, чому мирна угода щодо України неможлива

Після багатомісячного тиску на Україну з метою укладення мирної угоди президент США Дональд Трамп, схоже, нарешті…

10 хв. ago

Безпека на найвищому рівні: похорон Папи Римського під охороною винищувачів та есмінця

Під час похорону Папи Римського Франциска, який відбудеться 26 квітня, безпеку забезпечуватимуть, у тому числі за…

19 хв. ago

Китай хоче послабити мита на деякі товари зі США – Bloomberg

Китайський уряд розглядає призупинення 125% мита на деякі американські товари. Про це повідомляє «Главком» з…

25 хв. ago

Міфи про зарядку: чому не варто залишати телефон на всю ніч

Заряджати смартфон упродовж ночі здається логічним рішенням — прокидаєшся вранці, а пристрій вже готовий до…

50 хв. ago

ТЦК і відстрочка: хто може залишитись без броні від мобілізації

Українці, які працюють у стратегічно важливих компаніях, можуть бути тимчасово звільнені від мобілізації за допомогою…

55 хв. ago

У Києві завершено пошуково-рятувальні роботи: що відомо

У Києві завершились пошуково-рятувальні роботи на місці російської атаки по житловому будинку. Про це інформує «Главком» з…

1 годину ago