Categories: Рецепти

Полтавські галушки з кисломолочним сиром: якщо не хочеться морочитися з вечерею

Знамениті полтавські галушки просто готуються і підкорять кожного українця. Вони смачні з будь-якою начинкою або взагалі без неї. А ми пропонуємо приготувати варіант із солоним сиром.

Для цієї страви не потрібно тонко розкачувати тісто, як для вареників, або готувати складну багатокомпонентну начинку. Галушки з сиром готуються по-справжньому просто, а якщо додати шкварки, то задоволення гарантоване.

Ліниві галушки з сиром і шкварками

Інгредієнти:

  • сир – 600 г;
  • борошно – 80 ;
  • яйця – 3 шт;
  • сіль, перець за смаком;
  • сало – 100 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • олія для смаження – 1 стол. л;
  • зелень, сметана для подачі.

У велику миску вбити яйця, додати сир, посолити й поперчити за смаком. Сир краще брати домашній і високої жирності. Ретельно перемішайте, додайте борошно і замісіть тісто. Накрийте плівкою і залиште на 10-15 хвилин. За цей час приготуйте засмажку.

Для засмажки наріжте сало кубиком і обсмажте на розігрітій сковороді з олією 2-3 хвилини. Потім додайте дрібно нарізану цибулю і смажте все разом до золотистого кольору.

На вогонь поставте каструлю з водою і доведіть до кипіння. Розкачайте тісто в ковбаску, наріжте шматочками і всипте галушки в окріп. Варіть вироби, поки вони не спливуть. Подавайте сирні галушки із засмажкою, зеленню та сметаною.

Галушки з сиром рецепт / скріншот Youtube

Картопляні галушки з сиром

Інгредієнти:

  • картопляне пюре – 350 г;
  • борошно – 150 г;
  • яйця – 2 шт;
  • сир – 100 г;
  • зелень за смаком;
  • сіль, перець за смаком.

Картоплю відваріть до готовності та розімніть у пюре на воді. Посоліть і поперчіть, вмішайте одне ціле яйце і жовток другого.

Сир перетріть через сито або розімніть товкачем. Додайте яєчний білок, сіль і перець за смаком, рубану зелень.

З картопляного тіста розкачайте товсту “ковбаску”. Наріжте на тонкі кружальця, розімніть руками і всередину кожного викладіть начинку. Заліпіть краї тіста і сформуйте кульки.

Готові галушки відваріть у киплячій воді, поки вони не спливуть (3-4 хвилини). Подавайте із засмажкою, сметаною або з вершковим маслом.

Ольга Степанова

Recent Posts

Навіть під час воєнного стану: кого з чоловіків випустять за кордон з 1 грудня

З початку військового стану в Україні було встановлено низку суворих обмежень для чоловіків віком від 18 до…

4 хв. ago

Поліція Києва затримала ексспортсмена Рашевського, що зчинив смертельну стрілянину у ресторані

Поліція Києва затримала Дмитра Рашевського на прізвисько Рашик, який зчинив смертельну стрілянину у ресторані столичного…

12 хв. ago

У WSJ назвали “жирну” ціль у Ростовській області для удару ATACMS або Storm Shadows

Одна з потенційних цілей для удару західними ракетами ATACMS і Storm Shadows розташована в Ростовській області на…

21 хв. ago

У Кривому Розі мобілізація поставила під загрозу опалювальний сезон

У Кривому Розі численні проблеми з тепловими мережами. Зокрема, через мобілізацію у місті нема кому працювати на…

30 хв. ago

“Старші, ніж будь-коли”: у The Economist проаналізували вік світових лідерів

Видання The Economist проаналізував вік світових лідерів. За останні десятиліття середній вік усіх лідерів зріс…

38 хв. ago

Понад 100 грн за кожен “квадрат”: українцям доведеться розщедритися за свої будинки та квартири

2025 року власники житла в Україні продовжать сплачувати податок на нерухомість за «зайві» квадратні метри. Хто має…

45 хв. ago