Categories: Рецепти

Полтавські галушки з кисломолочним сиром: якщо не хочеться морочитися з вечерею

Знамениті полтавські галушки просто готуються і підкорять кожного українця. Вони смачні з будь-якою начинкою або взагалі без неї. А ми пропонуємо приготувати варіант із солоним сиром.

Для цієї страви не потрібно тонко розкачувати тісто, як для вареників, або готувати складну багатокомпонентну начинку. Галушки з сиром готуються по-справжньому просто, а якщо додати шкварки, то задоволення гарантоване.

Ліниві галушки з сиром і шкварками

Інгредієнти:

  • сир – 600 г;
  • борошно – 80 ;
  • яйця – 3 шт;
  • сіль, перець за смаком;
  • сало – 100 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • олія для смаження – 1 стол. л;
  • зелень, сметана для подачі.

У велику миску вбити яйця, додати сир, посолити й поперчити за смаком. Сир краще брати домашній і високої жирності. Ретельно перемішайте, додайте борошно і замісіть тісто. Накрийте плівкою і залиште на 10-15 хвилин. За цей час приготуйте засмажку.

Для засмажки наріжте сало кубиком і обсмажте на розігрітій сковороді з олією 2-3 хвилини. Потім додайте дрібно нарізану цибулю і смажте все разом до золотистого кольору.

На вогонь поставте каструлю з водою і доведіть до кипіння. Розкачайте тісто в ковбаску, наріжте шматочками і всипте галушки в окріп. Варіть вироби, поки вони не спливуть. Подавайте сирні галушки із засмажкою, зеленню та сметаною.

Галушки з сиром рецепт / скріншот Youtube

Картопляні галушки з сиром

Інгредієнти:

  • картопляне пюре – 350 г;
  • борошно – 150 г;
  • яйця – 2 шт;
  • сир – 100 г;
  • зелень за смаком;
  • сіль, перець за смаком.

Картоплю відваріть до готовності та розімніть у пюре на воді. Посоліть і поперчіть, вмішайте одне ціле яйце і жовток другого.

Сир перетріть через сито або розімніть товкачем. Додайте яєчний білок, сіль і перець за смаком, рубану зелень.

З картопляного тіста розкачайте товсту “ковбаску”. Наріжте на тонкі кружальця, розімніть руками і всередину кожного викладіть начинку. Заліпіть краї тіста і сформуйте кульки.

Готові галушки відваріть у киплячій воді, поки вони не спливуть (3-4 хвилини). Подавайте із засмажкою, сметаною або з вершковим маслом.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нові закони про мобілізацію: кого звільнять зі служби, а хто отримає відстрочку

Верховна Рада ухвалила два важливі закони, які стосуються мобілізації, і вони можуть суттєво вплинути на…

6 години ago

Джекпот обернувся катастрофою: як виграш у лотерею зруйнував життя молодої родини

Казки про багатство завжди починаються однаково: несподіваний виграш у лотерею, море щастя і нові перспективи.…

6 години ago

Бен Годжес назвав три причини, чому Україні потрібно повернути Крим

Колишній командувач армією США в Європі Бен Годжес вважає, що Крим має військове, економічне та…

6 години ago

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Українська податкова служба отримала багато даних про наших громадян та бізнеси за кордоном завдяки автоматичному…

6 години ago

Величезна бутафорія: що хотів показати Путін, запустивши нову ракету по Дніпру

Концепцію ракет середньої дальності Росія успадкована ще в СРСР. Ракети "Орешник", одну з яких росіяни…

6 години ago

Західна ППО протримається 2-3 місяці: Залужний оцінив готовність Європи до війни

Західний світ не готовий до широкомасштабної війни, такої як зараз в Україні. Про це заявив…

6 години ago