Categories: Рецепти

Полтавські галушки з кисломолочним сиром: якщо не хочеться морочитися з вечерею

Знамениті полтавські галушки просто готуються і підкорять кожного українця. Вони смачні з будь-якою начинкою або взагалі без неї. А ми пропонуємо приготувати варіант із солоним сиром.

Для цієї страви не потрібно тонко розкачувати тісто, як для вареників, або готувати складну багатокомпонентну начинку. Галушки з сиром готуються по-справжньому просто, а якщо додати шкварки, то задоволення гарантоване.

Ліниві галушки з сиром і шкварками

Інгредієнти:

  • сир – 600 г;
  • борошно – 80 ;
  • яйця – 3 шт;
  • сіль, перець за смаком;
  • сало – 100 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • олія для смаження – 1 стол. л;
  • зелень, сметана для подачі.

У велику миску вбити яйця, додати сир, посолити й поперчити за смаком. Сир краще брати домашній і високої жирності. Ретельно перемішайте, додайте борошно і замісіть тісто. Накрийте плівкою і залиште на 10-15 хвилин. За цей час приготуйте засмажку.

Для засмажки наріжте сало кубиком і обсмажте на розігрітій сковороді з олією 2-3 хвилини. Потім додайте дрібно нарізану цибулю і смажте все разом до золотистого кольору.

На вогонь поставте каструлю з водою і доведіть до кипіння. Розкачайте тісто в ковбаску, наріжте шматочками і всипте галушки в окріп. Варіть вироби, поки вони не спливуть. Подавайте сирні галушки із засмажкою, зеленню та сметаною.

Галушки з сиром рецепт / скріншот Youtube

Картопляні галушки з сиром

Інгредієнти:

  • картопляне пюре – 350 г;
  • борошно – 150 г;
  • яйця – 2 шт;
  • сир – 100 г;
  • зелень за смаком;
  • сіль, перець за смаком.

Картоплю відваріть до готовності та розімніть у пюре на воді. Посоліть і поперчіть, вмішайте одне ціле яйце і жовток другого.

Сир перетріть через сито або розімніть товкачем. Додайте яєчний білок, сіль і перець за смаком, рубану зелень.

З картопляного тіста розкачайте товсту “ковбаску”. Наріжте на тонкі кружальця, розімніть руками і всередину кожного викладіть начинку. Заліпіть краї тіста і сформуйте кульки.

Готові галушки відваріть у киплячій воді, поки вони не спливуть (3-4 хвилини). Подавайте із засмажкою, сметаною або з вершковим маслом.

Ольга Степанова

Recent Posts

ТЦК отримають доступ до банківських рахунків українців: роз’яснення юриста

Представники ТЦК отримають особисті дані військовозобов'язаних чоловіків – їх нададуть міграційна та податкова служби. Стало…

2 секунди ago

У Болгарії обрали патріархом православної церкви прихильника Москви

Православна церква Болгарії у неділю, 30 червня, обрала нового патріарха. Ним став 52-річний митрополит Відинський Даниїл, який…

6 хв. ago

США перевели у стан підвищеної бойової готовності свої військові бази у Європі: яка причина

Сполучені Штати цими вихідними перевели у стан підвищеної бойової готовності кілька своїх військових баз у…

14 хв. ago

Податкова дізнається про всі закордонні рахунки українців

Вже незабаром вітчизняні податківці матимуть інформацію про всі закордонні рахунки українців. Податкова отримуватиме дані від…

20 хв. ago

Цього чоловіка точно не очікували: як тепер посилатимуть “повістки з сюрпризом”

У військовозобов'язаних залишається менше часу на оновлення облікових даних. Зробити це можна особисто у ТЦК…

26 хв. ago

Що буде, якщо “заморозять” війну в Україні: командир ЗСУ шокував відповіддю

Якщо війну Росії проти України “заморозити” сьогодні, то російська армія через кілька років повернеться, і ми перекладемо…

32 хв. ago