Categories: Рецепти

Полтавські галушки з кисломолочним сиром: якщо не хочеться морочитися з вечерею

Знамениті полтавські галушки просто готуються і підкорять кожного українця. Вони смачні з будь-якою начинкою або взагалі без неї. А ми пропонуємо приготувати варіант із солоним сиром.

Для цієї страви не потрібно тонко розкачувати тісто, як для вареників, або готувати складну багатокомпонентну начинку. Галушки з сиром готуються по-справжньому просто, а якщо додати шкварки, то задоволення гарантоване.

Ліниві галушки з сиром і шкварками

Інгредієнти:

  • сир – 600 г;
  • борошно – 80 ;
  • яйця – 3 шт;
  • сіль, перець за смаком;
  • сало – 100 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • олія для смаження – 1 стол. л;
  • зелень, сметана для подачі.

У велику миску вбити яйця, додати сир, посолити й поперчити за смаком. Сир краще брати домашній і високої жирності. Ретельно перемішайте, додайте борошно і замісіть тісто. Накрийте плівкою і залиште на 10-15 хвилин. За цей час приготуйте засмажку.

Для засмажки наріжте сало кубиком і обсмажте на розігрітій сковороді з олією 2-3 хвилини. Потім додайте дрібно нарізану цибулю і смажте все разом до золотистого кольору.

На вогонь поставте каструлю з водою і доведіть до кипіння. Розкачайте тісто в ковбаску, наріжте шматочками і всипте галушки в окріп. Варіть вироби, поки вони не спливуть. Подавайте сирні галушки із засмажкою, зеленню та сметаною.

Галушки з сиром рецепт / скріншот Youtube

Картопляні галушки з сиром

Інгредієнти:

  • картопляне пюре – 350 г;
  • борошно – 150 г;
  • яйця – 2 шт;
  • сир – 100 г;
  • зелень за смаком;
  • сіль, перець за смаком.

Картоплю відваріть до готовності та розімніть у пюре на воді. Посоліть і поперчіть, вмішайте одне ціле яйце і жовток другого.

Сир перетріть через сито або розімніть товкачем. Додайте яєчний білок, сіль і перець за смаком, рубану зелень.

З картопляного тіста розкачайте товсту “ковбаску”. Наріжте на тонкі кружальця, розімніть руками і всередину кожного викладіть начинку. Заліпіть краї тіста і сформуйте кульки.

Готові галушки відваріть у киплячій воді, поки вони не спливуть (3-4 хвилини). Подавайте із засмажкою, сметаною або з вершковим маслом.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Печерському районі Києва сталася бійка зі стріляниною: одна людина загинула

Бійка зі стріляниною з пістолета сталася 23 листопада у столичному готелі. Під час інциденту було вбито одну…

7 хв. ago

Інопланетяни завершують генетичний збір людства: експерт прогнозує апокаліпсис

Якщо ви думали, що сюжет про інопланетне втручання – це лише фантастика, то доктор Джон…

15 хв. ago

Названо найгірший гарнір для вечері: серед «фаворитів» – улюблена страва українців

Якщо ви думали, що улюблена вечеря – це завжди про користь і комфорт, то прийшов…

23 хв. ago

В астронавтів, які провели близько 6 місяців на МКС, помітили дивні зміни свідомості

Науковці провели дослідження в якому проаналізували стан космонавтів, які проводили на Міжнародній космічній станції в середньому шість…

32 хв. ago

Танці у міні-сукні на вівтарі: у Нью-Йорку вибухнув скандал за участі священника і поп-співачки

У Нью-Йорку у церкві Богоматері на горі Кармел провели розслідування. Це сталося після того, як…

40 хв. ago

Які авто найлегше продати в Україні: експерт назвав 5 найбільш ходових “беушок”

Автомобільний експерт склав рейтинг найпопулярніших в Україні вживаних автомобілів. Який автомобіль найлегше продати зараз, на…

47 хв. ago