Categories: Рецепти

Полтавські галушки з кисломолочним сиром: якщо не хочеться морочитися з вечерею

Знамениті полтавські галушки просто готуються і підкорять кожного українця. Вони смачні з будь-якою начинкою або взагалі без неї. А ми пропонуємо приготувати варіант із солоним сиром.

Для цієї страви не потрібно тонко розкачувати тісто, як для вареників, або готувати складну багатокомпонентну начинку. Галушки з сиром готуються по-справжньому просто, а якщо додати шкварки, то задоволення гарантоване.

Ліниві галушки з сиром і шкварками

Інгредієнти:

  • сир – 600 г;
  • борошно – 80 ;
  • яйця – 3 шт;
  • сіль, перець за смаком;
  • сало – 100 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • олія для смаження – 1 стол. л;
  • зелень, сметана для подачі.

У велику миску вбити яйця, додати сир, посолити й поперчити за смаком. Сир краще брати домашній і високої жирності. Ретельно перемішайте, додайте борошно і замісіть тісто. Накрийте плівкою і залиште на 10-15 хвилин. За цей час приготуйте засмажку.

Для засмажки наріжте сало кубиком і обсмажте на розігрітій сковороді з олією 2-3 хвилини. Потім додайте дрібно нарізану цибулю і смажте все разом до золотистого кольору.

На вогонь поставте каструлю з водою і доведіть до кипіння. Розкачайте тісто в ковбаску, наріжте шматочками і всипте галушки в окріп. Варіть вироби, поки вони не спливуть. Подавайте сирні галушки із засмажкою, зеленню та сметаною.

Галушки з сиром рецепт / скріншот Youtube

Картопляні галушки з сиром

Інгредієнти:

  • картопляне пюре – 350 г;
  • борошно – 150 г;
  • яйця – 2 шт;
  • сир – 100 г;
  • зелень за смаком;
  • сіль, перець за смаком.

Картоплю відваріть до готовності та розімніть у пюре на воді. Посоліть і поперчіть, вмішайте одне ціле яйце і жовток другого.

Сир перетріть через сито або розімніть товкачем. Додайте яєчний білок, сіль і перець за смаком, рубану зелень.

З картопляного тіста розкачайте товсту “ковбаску”. Наріжте на тонкі кружальця, розімніть руками і всередину кожного викладіть начинку. Заліпіть краї тіста і сформуйте кульки.

Готові галушки відваріть у киплячій воді, поки вони не спливуть (3-4 хвилини). Подавайте із засмажкою, сметаною або з вершковим маслом.

Ольга Степанова

Recent Posts

Оновили дані, але не пройшли ВЛК: як уникнути штрафу за відсутність медичного висновку

Нові правила проходження ВЛК загрожують багатьом українцям суворими санкціями. Нещодавно народний депутат Олександр Федієнко роз'яснив нюанси, які…

40 хв. ago

Словацькі психіатри порадили Фіцо залишити політику: у чому причина

Експерти у галузі психіатрії та психології звернулися з відкритим листом до прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, в…

49 хв. ago

Щоденний перегляд TikTok, Reels та Shorts руйнують мозок – дослідження

Вчені з Китаю провели наукове дослідження та з'ясували, що надмірний перегляд коротких відео – таких, які публікують…

57 хв. ago

Машину час продавати, якщо помітили ці “дзвіночки”: 3 неочевидні сигнали

Кожен автолюбитель хоча б раз у житті замислюється, що його "залізному коню" пора б підшукати…

1 годину ago

Магнітні бурі: всі несприятливі дати та прогноз на тиждень

Магнітні бурі - це явище, яке може вплинути на самопочуття людей, викликати головний біль, втому…

1 годину ago

В Україні запровадять новий “податок”: кого торкнуться зміни

Верховна Рада ухвалила закон щодо працевлаштування людей з інвалідністю, який передбачає нові вимоги для роботодавців…

1 годину ago