Categories: Рецепти

Смакова бомба: як приготувати піцу з горгонзолою та грушею, як в ресторані

Що може бути кращим, ніж поєднання солодкої груші та ароматного блакитного сиру? Досить традиційне поєднання для витончених закусок до вина тепер може стати вашою улюбленою стравою на вечірці. Але ось сюрприз: це не закуска, а піца! Так, ви не помилилися — піца з блакитним сиром і грушею стає справжнім відкриттям для гурманів. Її рецептом поділився сайт Cookpad, і тепер ви зможете відчути себе шеф-кухарем найкращого ресторану у себе вдома.

Інгредієнти:

  • Борошно — 300 г
  • Вода — 150 мл
  • Сіль — 5 г
  • Оливкова олія — 3 мл
  • Сухі дріжджі — 3 г
  • Сир горгонзола — 100 г
  • Сир моцарела — 120 г
  • Одна груша

Отже, приступаємо. Спершу замішуємо тісто. Змішуємо борошно, воду, оливкову олію, сіль та дріжджі, а потім залишаємо в теплому місці на 30 хвилин, поки воно не підійде. Якщо ви боїтеся, що не вистачить терпіння, заспокойтесь: піци з такої кількості тіста вийде аж дві.

Розкачайте 150 г тіста у тонкий корж, приблизно 1,5 мм завтовшки. Покладіть його на деко, попередньо застеливши пергаментом — тут немає місця для помилок, тільки точність! Настав час для головних зірок нашого рецепту: натріть 120 г моцарели, викладіть її на тісто, зверху розкладіть горгонзолу — шматочки мають бути хаотично розподілені, але не надто великі.

Далі — у духовку, розігріту до 180 градусів. І ось тут головне не відволікатися, бо магія відбувається за лічені хвилини — 7-10, і піца вже майже готова. Тісто має підрум’янитися, а сир — плавитися, перетворюючись на еластичне море смаку.

Коли піца готова, настав час для вишуканої деталі — груші. Наріжте її тонкими скибочками та викладіть на піцу. Можна повернути піцу в духовку на кілька хвилин, щоб груша трохи «підтягнулася» і стала соковитішою.

Але це ще не все. Гурмани радять піти ще далі й додати трохи рідкого меду та подрібнених волоських горіхів перед подачею. Це не тільки додасть солодкості, а й підкреслить всі смакові нюанси страви.

Тепер вам залишилося лише насолоджуватися власноруч приготованою піцою, яка за смаком не поступається ресторанним шедеврам.

Романчук Микола

Recent Posts

Потужний імпульс класу М від Сонця досяг Землі: які це має наслідки

17 січня в активній області 3964 стався потужний сонячний спалах магнітудою M7.4. Він почався о 13:24 UTC…

28 хв. ago

Головні недорогі новинки автомобілів 2025 року: хто виявився найкращим

Експерти автомобільної індустрії назвали найкращі новинки 2025 року. Ці автомобілі з досить великого списку дійсно найкращі…

1 годину ago

Стали відомі рішення Трампа у перші години правління

Компанія Дональда Трампа завершує роботу над пакетом жорстких указів з питань імміграції. Очікується, що їх…

2 години ago

Відстрочка та бронь від мобілізації не допоможе: ТЦК вже зачекалися

Заступник начальника РТЦК та СП Лариса Козак нещодавно на прес-конференції наголосила на важливості виконання повістки…

2 години ago

Так яйця ви ще не готували: оригінальна ідея ситного сніданку

Яйця – це найпоширеніший продукт для приготування сніданку. Додавши лише декілька інших інгредієнтів, або приготувавши яйця…

2 години ago

Батьки, готуйтеся: медики тепер підуть по квартирах перевіряти дітей

Сімейні медсестри надаватимуть комплексну медико-соціальну допомогу сімʼям з дітьми до чотирьох років безпосередньо в них…

2 години ago