Categories: Рецепти

Смакова бомба: як приготувати піцу з горгонзолою та грушею, як в ресторані

Що може бути кращим, ніж поєднання солодкої груші та ароматного блакитного сиру? Досить традиційне поєднання для витончених закусок до вина тепер може стати вашою улюбленою стравою на вечірці. Але ось сюрприз: це не закуска, а піца! Так, ви не помилилися — піца з блакитним сиром і грушею стає справжнім відкриттям для гурманів. Її рецептом поділився сайт Cookpad, і тепер ви зможете відчути себе шеф-кухарем найкращого ресторану у себе вдома.

Інгредієнти:

  • Борошно — 300 г
  • Вода — 150 мл
  • Сіль — 5 г
  • Оливкова олія — 3 мл
  • Сухі дріжджі — 3 г
  • Сир горгонзола — 100 г
  • Сир моцарела — 120 г
  • Одна груша

Отже, приступаємо. Спершу замішуємо тісто. Змішуємо борошно, воду, оливкову олію, сіль та дріжджі, а потім залишаємо в теплому місці на 30 хвилин, поки воно не підійде. Якщо ви боїтеся, що не вистачить терпіння, заспокойтесь: піци з такої кількості тіста вийде аж дві.

Розкачайте 150 г тіста у тонкий корж, приблизно 1,5 мм завтовшки. Покладіть його на деко, попередньо застеливши пергаментом — тут немає місця для помилок, тільки точність! Настав час для головних зірок нашого рецепту: натріть 120 г моцарели, викладіть її на тісто, зверху розкладіть горгонзолу — шматочки мають бути хаотично розподілені, але не надто великі.

Далі — у духовку, розігріту до 180 градусів. І ось тут головне не відволікатися, бо магія відбувається за лічені хвилини — 7-10, і піца вже майже готова. Тісто має підрум’янитися, а сир — плавитися, перетворюючись на еластичне море смаку.

Коли піца готова, настав час для вишуканої деталі — груші. Наріжте її тонкими скибочками та викладіть на піцу. Можна повернути піцу в духовку на кілька хвилин, щоб груша трохи «підтягнулася» і стала соковитішою.

Але це ще не все. Гурмани радять піти ще далі й додати трохи рідкого меду та подрібнених волоських горіхів перед подачею. Це не тільки додасть солодкості, а й підкреслить всі смакові нюанси страви.

Тепер вам залишилося лише насолоджуватися власноруч приготованою піцою, яка за смаком не поступається ресторанним шедеврам.

Романчук Микола

Recent Posts

Хто зі знаків Зодіаку зустріне Новий рік у гармонії

Деякі знаки Зодіаку вважають, що зима - найкраща пора року, щоб завершити всі свої справи. Портал Collective World опублікував…

4 хв. ago

Чий бік обирає собака в сімейній сварці: дослідження

Вчені з Університету Буенос-Айреса проаналізували поведінку домашніх собак під час сімейних конфліктів та виявили їхню здатність підтримувати…

12 хв. ago

На замітку: корисні поради щодо підготовки авто до зими, щоб морози не застали зненацька

Портал NNews нагадує, що підготовка автомобіля до зими не обмежується заміною шин. Під час заміни шин важливо…

26 хв. ago

На порозі катастрофи: в Росії можуть закритися кілька важливих НПЗ

ЗМІ повідомляють, що кілька російських нафтопереробних заводів перебувають на межі закриття. Якщо це станеться, то…

38 хв. ago

Польща видає “сірі паспорти” для українців

В Україні для громадян, які змушені були покинути свої домівки через війну та отримали статус…

52 хв. ago

Війна РФ проти України перестала бути локальною: погляд

Цивілізований світ має зрозуміти одну річ: якщо зараз не повернути силу міжнародного права, то весь…

1 годину ago