Categories: Рецепти

Смакова бомба: як приготувати піцу з горгонзолою та грушею, як в ресторані

Що може бути кращим, ніж поєднання солодкої груші та ароматного блакитного сиру? Досить традиційне поєднання для витончених закусок до вина тепер може стати вашою улюбленою стравою на вечірці. Але ось сюрприз: це не закуска, а піца! Так, ви не помилилися — піца з блакитним сиром і грушею стає справжнім відкриттям для гурманів. Її рецептом поділився сайт Cookpad, і тепер ви зможете відчути себе шеф-кухарем найкращого ресторану у себе вдома.

Інгредієнти:

  • Борошно — 300 г
  • Вода — 150 мл
  • Сіль — 5 г
  • Оливкова олія — 3 мл
  • Сухі дріжджі — 3 г
  • Сир горгонзола — 100 г
  • Сир моцарела — 120 г
  • Одна груша

Отже, приступаємо. Спершу замішуємо тісто. Змішуємо борошно, воду, оливкову олію, сіль та дріжджі, а потім залишаємо в теплому місці на 30 хвилин, поки воно не підійде. Якщо ви боїтеся, що не вистачить терпіння, заспокойтесь: піци з такої кількості тіста вийде аж дві.

Розкачайте 150 г тіста у тонкий корж, приблизно 1,5 мм завтовшки. Покладіть його на деко, попередньо застеливши пергаментом — тут немає місця для помилок, тільки точність! Настав час для головних зірок нашого рецепту: натріть 120 г моцарели, викладіть її на тісто, зверху розкладіть горгонзолу — шматочки мають бути хаотично розподілені, але не надто великі.

Далі — у духовку, розігріту до 180 градусів. І ось тут головне не відволікатися, бо магія відбувається за лічені хвилини — 7-10, і піца вже майже готова. Тісто має підрум’янитися, а сир — плавитися, перетворюючись на еластичне море смаку.

Коли піца готова, настав час для вишуканої деталі — груші. Наріжте її тонкими скибочками та викладіть на піцу. Можна повернути піцу в духовку на кілька хвилин, щоб груша трохи «підтягнулася» і стала соковитішою.

Але це ще не все. Гурмани радять піти ще далі й додати трохи рідкого меду та подрібнених волоських горіхів перед подачею. Це не тільки додасть солодкості, а й підкреслить всі смакові нюанси страви.

Тепер вам залишилося лише насолоджуватися власноруч приготованою піцою, яка за смаком не поступається ресторанним шедеврам.

Романчук Микола

Recent Posts

Чиновники йдуть воювати: у Бєлгородській області великі кадрові проблеми, — губернатор

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков заявив про дефіцит кадрів у регіоні через те, що чиновників масово призивають…

7 хв. ago

Китай лютує: як Росія та КНДР зуміли вибісити Пекін

Китайське керівництво негативно реагує на посилення відносин між Північною Кореєю та Російською Федерацією, розповів в…

15 хв. ago

Ілон Маск зганьбився: навіть смішно, звідки він черпав свої геніальні знахідки

Алекс Пройас, режисер науково-фантастичного фільму "Я, робот", звинуватив мільярдера Ілона Маска і Tesla в копіюванні…

24 хв. ago

Через п’яних туристів у всіх барах Праги ввели драконівські заборони

Міська влада Праги в понеділок, 14 жовтня, заборонила нічні походи по пабах, організовані туристичними агенціями, оскільки…

35 хв. ago

Відпочивають в елітних готелях. Польський міністр обурений поведінкою хлопців з України

Поляків обурює поведінка деяких українських біженців у Польщі. Про це заявив очільник Міністерства оборони Польщі…

43 хв. ago

Продав освітлення для парків Троєщини фірмі дружини: у Києві підприємець вигадав схему заробітку

Вартість автономних систем вуличного освітлення на сонячних батареях була штучно збільшена на суму понад 630…

50 хв. ago