Categories: Рецепти

Найпопулярніша вулична їжа: рецепт китайських коржів із зеленою цибулею

Цибулеві коржі, як і парові булочки, зазвичай подають у ресторанах замість хліба. У Китаї є легенда, пов’язана з цими коржами. Рецептом поділилися на сайті Wokshop.

Китайці щиро вважають, що їхні цибулеві коржі Цун Ю Бін стали основою для винаходу піци, культової італійської страви. Нібито Марко Поло привіз рецепт цієї страви в Неаполь, але коржі у кухаря не вийшли, а вийшла піца.

Але це просто легенда, оскільки слово “піца” згадувалося в Італії ще за кілька століть до народження Марко Поло. Іноді в коржі додають кунжут, кріп. В американській китайській кухні цибулеві коржі теж відіграють не останню роль. Американці вважають за краще вмочувати шматочки коржа в гострі чилі-соуси. Додають до цих коржів приправу “П’ять спецій”: це суміш кориці, сичуаньского перцю, гвоздики, насіння фенхеля і бадьяна.

Смажені коржі із зеленою цибулею

Інгредієнти:

  • борошно — 260 г;
  • вода — 125 мл окропу, 85 мл холодної води;
  • рослинна олія — 1 ст.л.;
  • зелена цибуля;
  • китайська приправа “П’ять спецій” — 1 ст.л.;
  • сіль — 0,5 ч. л.

У глибоку термостійку ємність просійте борошно і додайте сіль. Змішайте борошно з сіллю. Зробіть заглиблення в центрі борошняної маси і налийте в нього щойно киплячу воду.

Через 10 хвилин додайте холодну воду і 1 ст. л. рослинної олії. Змішайте тісто, зручно це зробити паличками. Вимісіть тісто до однорідності.

Скачайте тісто в кулю, накрийте його і залиште “відпочивати” на 5 хвилин.

Потім добре вимісіть його до гладкості та м’якості, приблизно 3-5 хвилин. Потім знову накрийте тісто і залиште на півгодини.

Поки тісто “відпочиває”, вимийте зелену цибулю і наріжте зелену частину стебел кільцями.

Тісто помніть, розділіть на 4 частини. Кожну частину розкачайте в круглий корж діаметром близько 18-20 см. Змастіть рослинною олією. Посипте приправою “П’ять спецій”. Посипте кільцями зеленої цибулі, відступивши від краю коржа близько 1 см. Згорніть корж рулетом.

Загорніть її повністю та скрутіть “равликом”. Знову розкачайте в тонкий коржик. Змастіть сковороду олією за допомогою кулінарного пензлика. Багато олії не потрібно — потрібно тільки змастити нею внутрішню поверхню сковороди. Розігрійте і викладіть корж.

Смажте корж з одного й іншого боку приблизно по 2-3 хвилини або до легкого зарум’янювання.

Після обсмажування всіх коржів складіть їх стопкою і наріжте на частини. Подавайте коржі до столу. Вони смакують як гарячі, так і остиглі.

Романчук Микола

Recent Posts

Українців можуть примусово позбавити прав на свою ж землю: що задумали “слуги народу”

Кабінет Міністрів схвалив законопроект про врегулювання примусового тимчасового позбавлення права користування землею для будівництва об'єктів…

56 секунд ago

Чоловіки знайшли законний спосіб виїхати за кордон: повертаються не всі

В Україні триває воєнний стан та мобілізація, в рамках яких чоловікам мобілізаційного віку без відповідних…

10 хв. ago

Ув’язнені зможуть законно виїжджати з колоній: Кабмін схвалив проєкт закону

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, згідно з яким в Україні деяким ув’язненим можуть дозволити на певний…

18 хв. ago

Літатимуть без пілотів: у США вертольоти Black Hawk отримають “роботизований мозок”

Компанія Sikorsky, що входить до складу Lockheed Martin, отримала грант у розмірі 6 мільйонів доларів…

28 хв. ago

Обрали новий еталон чоловічої краси: як виглядає найпривабливіший чоловік у світі

34-річний британський актор Аарон Тейлор-Джонсон, який активно розглядається як потенційний кандидат на роль Джеймса Бонда,…

45 хв. ago

Розлючена Кейт Міддлтон поставила ультиматум принцу Вільяму на початку стосунків

Кейт Міддлтон висунула принцу Вільяму ультиматум після "неприйнятної" поведінки. Про це пише Mirror. Їхня історія кохання почалася…

51 хв. ago