Цибулеві коржі, як і парові булочки, зазвичай подають у ресторанах замість хліба. У Китаї є легенда, пов’язана з цими коржами. Рецептом поділилися на сайті Wokshop.
Китайці щиро вважають, що їхні цибулеві коржі Цун Ю Бін стали основою для винаходу піци, культової італійської страви. Нібито Марко Поло привіз рецепт цієї страви в Неаполь, але коржі у кухаря не вийшли, а вийшла піца.
Але це просто легенда, оскільки слово “піца” згадувалося в Італії ще за кілька століть до народження Марко Поло. Іноді в коржі додають кунжут, кріп. В американській китайській кухні цибулеві коржі теж відіграють не останню роль. Американці вважають за краще вмочувати шматочки коржа в гострі чилі-соуси. Додають до цих коржів приправу “П’ять спецій”: це суміш кориці, сичуаньского перцю, гвоздики, насіння фенхеля і бадьяна.
Інгредієнти:
У глибоку термостійку ємність просійте борошно і додайте сіль. Змішайте борошно з сіллю. Зробіть заглиблення в центрі борошняної маси і налийте в нього щойно киплячу воду.
Через 10 хвилин додайте холодну воду і 1 ст. л. рослинної олії. Змішайте тісто, зручно це зробити паличками. Вимісіть тісто до однорідності.
Скачайте тісто в кулю, накрийте його і залиште “відпочивати” на 5 хвилин.
Потім добре вимісіть його до гладкості та м’якості, приблизно 3-5 хвилин. Потім знову накрийте тісто і залиште на півгодини.
Поки тісто “відпочиває”, вимийте зелену цибулю і наріжте зелену частину стебел кільцями.
Тісто помніть, розділіть на 4 частини. Кожну частину розкачайте в круглий корж діаметром близько 18-20 см. Змастіть рослинною олією. Посипте приправою “П’ять спецій”. Посипте кільцями зеленої цибулі, відступивши від краю коржа близько 1 см. Згорніть корж рулетом.
Загорніть її повністю та скрутіть “равликом”. Знову розкачайте в тонкий коржик. Змастіть сковороду олією за допомогою кулінарного пензлика. Багато олії не потрібно — потрібно тільки змастити нею внутрішню поверхню сковороди. Розігрійте і викладіть корж.
Смажте корж з одного й іншого боку приблизно по 2-3 хвилини або до легкого зарум’янювання.
Після обсмажування всіх коржів складіть їх стопкою і наріжте на частини. Подавайте коржі до столу. Вони смакують як гарячі, так і остиглі.
Компанія Google зробила рішучий крок у напрямку енергетичної революції, оголосивши про підписання першої в світі…
Російська агресія проти України принесла неймовірні страждання українському народу, проте найбільш вразливою частиною населення стали…
Командир 13-ї бригади Нацгвардії «Хартія» полковник Ігор Оболєнський висловив пропозицію щодо зниження мобілізаційного віку до…
У Віндзорському палаці відкрили вакансію хатньої робітниці, якій обіцяють зарплату, нижчу за мінімальну. Оголошення про…
Економіст Віталій Шапран глибоко занепокоєний тенденціями, які впродовж останніх 12 місяців спостерігаються на валютному ринку…
Україну вже цього тижня очікує суттєве похолодання, коли в нічні години заморозки можуть бути помітні…