У серпні починається сезон консервації огірків. Найчастіше їх засолюють, але це не єдиний спосіб. Рекомендуємо заготовити солодкі мариновані огірки – вони завжди виходять хрусткими, з яскравим пікантним смаком. Така консервація завжди буде “нарозхват” за будь-яким столом.
Інгредієнти:
Рецепт розрахований на 2 банки об’ємом 1 літр. Щоб солодкі огірки на зиму добре приготувалися, відбирайте плоди завдовжки не більше 10 см. Якщо хочете додати гостроти страві, то покладіть у кожну банку по половині перцю чилі.
Огірки ретельно вимийте, обріжте кінчики та залийте холодною водою. Замочуйте овочі 2-3 години, щоб вони стали хрусткими. Потім злийте воду. Банки для консервації простерилізуйте в духовці або мікрохвильовці, або просто промийте з милом.
У банки порівну розкладіть листя вишні та смородини, зубчики часнику та іншу зелень за смаком, а також по одному лавровому листу. Потім щільно утрамбуйте огірки. У каструлі закип’ятіть воду і залийте в банки на 15 хвилин, прикривши кришками.
Потім злийте окріп назад у каструлю і ввімкніть вогонь. Додайте решту лаврових листів, перець, сіль, цукор і оцет. Варіть маринад 5 хвилин і знову влийте в банки.
Готові огірки солодкі на зиму закатайте прокип’яченими кришками і переверніть догори дном. Накрийте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Зберігайте консервацію в темному прохолодному місці.
У Вишгородському районі відбулася масштабна лісова пожежа, зазначили у Департаменту захисту довкілля і адаптації до…
Російське військове командування передбачало операцію ЗСУ в Курській області і протягом кількох місяців розробляло плани…
20 вересня сонячна активність підвищилась до К-індексу 7. Це червоний рівень, який відповідає сильним геомагнітним…
Повені, які у середині вересня охопили Центральну та Східну Європу, дійшла до Угорщини. Дунай, що вийшов із берегів,…
27 вересня в Україні розпочнуться офіційні продажі нової лінійки смартфонів iPhone 16, яка включає чотири…
Росія продовжує ядерний шантаж, направляючи ракети та дрони в бік українських АЕС. У ніч на…