Categories: Рецепти

Карамельно-яблучний тірамісу: ідеальний десерт на холодну пору

У розпал холодної пори, коли душа просить затишку, крамельний яблучний тірамісу стає справжнім порятунком для тих, хто обожнює ароматні десерти. Рецепт, що об’єднує ніжність маскарпоне, яблучну кислинку та пряний смак кориці, поділилася користувачка The Salty Cooker на своїй сторінці у Facebook. Далі – деталі приготування, які зроблять цей десерт вашим фаворитом на осінньо-зимові вечори.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт.
  • Яблучний сік – 2 склянки
  • Цукор – 1 склянка
  • Кориця – 1 ч. ложка
  • Суміш різдвяних спецій – 1 ч. ложка
  • Ванільний екстракт – 1 ч. ложка
  • Вершкове масло – 1 ст. ложка
  • Маскарпоне – 450 г
  • Яєчні жовтки – 8 шт.
  • Вершки 33% – 450 г
  • Вода – 1/2 склянки
  • Додаткове яблуко для основи – 1 склянка
  • Збиті вершки – 240 г
  • Савоярді – 400 г
  • Карамельний сироп – 1/2 склянки
  • Горіхи пекан – 1/2 склянки

Покрокове приготування:

  1. Підготовка яблук. На середньому вогні розігрійте каструлю з вершковим маслом, киньте нарізані кубиками яблука, корицю та різдвяні спеції. Додайте склянку яблучного соку, ваніль та 1/2 склянки цукру, перемішайте. Варіть 20 хвилин, поки яблука не стануть м’якими. Зніміть з вогню і дайте їм охолонути.
  2. Збивання жовтків. В окремій мисці збийте жовтки з рештою цукру на високій швидкості, поки суміш не стане блідо-жовтою і повітряною (приблизно 5 хвилин). У великій посудині з’єднайте маскарпоне і вершки до гладкої консистенції, потім додайте жовткову суміш та охолоджені яблука.
  3. Підготовка савоярді. В окремій мисці змішайте ще одну склянку яблучного соку з водою. Занурюйте кожне печиво савоярді у цю суміш на кілька секунд, щоб воно не розмокло.
  4. Формування десерту. У застеленій формі викладіть перший шар савоярді. Розподіліть половину яблучної та вершкової суміші. Потім викладіть ще шар савоярді та решту яблучної маси. Знову покрийте вершковою сумішшю.
  5. Охолодження і декор. Накрийте десерт та поставте його у холодильник мінімум на 6 годин, а краще на ніч. Перед подачею додайте зверху збиті вершки, полийте карамельним соусом і присипте пеканом для хрумкого завершення.

Цей десерт об’єднав смаки, які нагадують про затишок і святковий настрій. Рецепт став популярним серед користувачів мережі завдяки оригінальному поєднанню інгредієнтів і простому приготуванню.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Зірка OnlyFans похвалилася інтимним марафоном зі 101 чоловіком

Зірка OnlyFans Лілі Філліпс похизувалася, що за 14 годин переспала зі 101 чоловіком. Про це…

5 години ago

Експерти назвали 6 американських авто, від купівлі яких варто утриматися

Зараз купівля автомобіля - набагато менша авантюра, ніж раніше, завдяки інформації, яка є у кожного під рукою.…

5 години ago

Немає житла та умов. Мер пояснив причини повернення третини біженців до Маріуполя

Близько 30 відсотків маріупольців, які виїхали з міста на початку війни, повернулися до міста після…

5 години ago

Тепер не лише жінок: ТЦК зобов’язали взятися за молодих хлопців – батьки б’ють на сполох

Відповідно до чинного законодавства України, всі громадяни України чоловічої статі, яким виповниться 17 років, а…

5 години ago

В Індії фермер влаштував “похорон” свого автомобіля: як це було

В індійському штаті Ґуджарат стався курйозний інцидент. Фермер Санджай Полара влаштував урочистий похорон своєму улюбленому автомобілю Suzuki…

5 години ago

Цифра вражає: який розмір найбільшої пенсії в Україні

Розмір найбільшої пенсії в Україні становить 390 тис. 184 грн на місяць. Окрім того, 4900 українців отримують…

5 години ago