Categories: Рецепти

Карамельно-яблучний тірамісу: ідеальний десерт на холодну пору

У розпал холодної пори, коли душа просить затишку, крамельний яблучний тірамісу стає справжнім порятунком для тих, хто обожнює ароматні десерти. Рецепт, що об’єднує ніжність маскарпоне, яблучну кислинку та пряний смак кориці, поділилася користувачка The Salty Cooker на своїй сторінці у Facebook. Далі – деталі приготування, які зроблять цей десерт вашим фаворитом на осінньо-зимові вечори.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт.
  • Яблучний сік – 2 склянки
  • Цукор – 1 склянка
  • Кориця – 1 ч. ложка
  • Суміш різдвяних спецій – 1 ч. ложка
  • Ванільний екстракт – 1 ч. ложка
  • Вершкове масло – 1 ст. ложка
  • Маскарпоне – 450 г
  • Яєчні жовтки – 8 шт.
  • Вершки 33% – 450 г
  • Вода – 1/2 склянки
  • Додаткове яблуко для основи – 1 склянка
  • Збиті вершки – 240 г
  • Савоярді – 400 г
  • Карамельний сироп – 1/2 склянки
  • Горіхи пекан – 1/2 склянки

Покрокове приготування:

  1. Підготовка яблук. На середньому вогні розігрійте каструлю з вершковим маслом, киньте нарізані кубиками яблука, корицю та різдвяні спеції. Додайте склянку яблучного соку, ваніль та 1/2 склянки цукру, перемішайте. Варіть 20 хвилин, поки яблука не стануть м’якими. Зніміть з вогню і дайте їм охолонути.
  2. Збивання жовтків. В окремій мисці збийте жовтки з рештою цукру на високій швидкості, поки суміш не стане блідо-жовтою і повітряною (приблизно 5 хвилин). У великій посудині з’єднайте маскарпоне і вершки до гладкої консистенції, потім додайте жовткову суміш та охолоджені яблука.
  3. Підготовка савоярді. В окремій мисці змішайте ще одну склянку яблучного соку з водою. Занурюйте кожне печиво савоярді у цю суміш на кілька секунд, щоб воно не розмокло.
  4. Формування десерту. У застеленій формі викладіть перший шар савоярді. Розподіліть половину яблучної та вершкової суміші. Потім викладіть ще шар савоярді та решту яблучної маси. Знову покрийте вершковою сумішшю.
  5. Охолодження і декор. Накрийте десерт та поставте його у холодильник мінімум на 6 годин, а краще на ніч. Перед подачею додайте зверху збиті вершки, полийте карамельним соусом і присипте пеканом для хрумкого завершення.

Цей десерт об’єднав смаки, які нагадують про затишок і святковий настрій. Рецепт став популярним серед користувачів мережі завдяки оригінальному поєднанню інгредієнтів і простому приготуванню.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Якими корисними та бюджетними продуктами замінити дорогі: поради від фахівчині

Зима – період, коли харчування має бути особливо збалансованим та ситним. Фахівці радять їсти сезонні…

7 хв. ago

Хлопець прожив 30 днів на самоті в цілковитій темряві: що з ним сталося

Австралійський ютубер Norme, який нещодавно побив світовий рекорд за найдовшим часом без сну, тепер вважає, що…

19 хв. ago

Найдорожчий будинок у Канаді зрівняли із землею: як і чому так сталося

Тривалий час розкішний особняк у Торонто вважали найдорожчою нерухомістю Канади. Свого часу там зупинялися багато…

26 хв. ago

Швейцарія створила робота-змію для порятунку людей під завалами

Студенти Лабораторії автономних систем ETH Zurich у Швейцарії розробили гнучкого пошуково-рятувального робота під назвою RoBoa,…

30 хв. ago

Соціалка більше не буде як раніше: Рада ухвалила закон – до чого готуватися

Як стало відомо з повідомлення нардепа Гончаренко, що Рада в першому читанні проголосувала законопроєкт про модернізацію…

35 хв. ago

В Ісландії через виверження вулкана евакуювали популярний курорт Блакитна лагуна

Вулкан на південному заході Ісландії вивергнувся всьоме з грудня, викинувши в повітря клуби диму, коли яскраво-помаранчева…

37 хв. ago