Categories: Рецепти

Карамельно-яблучний тірамісу: ідеальний десерт на холодну пору

У розпал холодної пори, коли душа просить затишку, крамельний яблучний тірамісу стає справжнім порятунком для тих, хто обожнює ароматні десерти. Рецепт, що об’єднує ніжність маскарпоне, яблучну кислинку та пряний смак кориці, поділилася користувачка The Salty Cooker на своїй сторінці у Facebook. Далі – деталі приготування, які зроблять цей десерт вашим фаворитом на осінньо-зимові вечори.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт.
  • Яблучний сік – 2 склянки
  • Цукор – 1 склянка
  • Кориця – 1 ч. ложка
  • Суміш різдвяних спецій – 1 ч. ложка
  • Ванільний екстракт – 1 ч. ложка
  • Вершкове масло – 1 ст. ложка
  • Маскарпоне – 450 г
  • Яєчні жовтки – 8 шт.
  • Вершки 33% – 450 г
  • Вода – 1/2 склянки
  • Додаткове яблуко для основи – 1 склянка
  • Збиті вершки – 240 г
  • Савоярді – 400 г
  • Карамельний сироп – 1/2 склянки
  • Горіхи пекан – 1/2 склянки

Покрокове приготування:

  1. Підготовка яблук. На середньому вогні розігрійте каструлю з вершковим маслом, киньте нарізані кубиками яблука, корицю та різдвяні спеції. Додайте склянку яблучного соку, ваніль та 1/2 склянки цукру, перемішайте. Варіть 20 хвилин, поки яблука не стануть м’якими. Зніміть з вогню і дайте їм охолонути.
  2. Збивання жовтків. В окремій мисці збийте жовтки з рештою цукру на високій швидкості, поки суміш не стане блідо-жовтою і повітряною (приблизно 5 хвилин). У великій посудині з’єднайте маскарпоне і вершки до гладкої консистенції, потім додайте жовткову суміш та охолоджені яблука.
  3. Підготовка савоярді. В окремій мисці змішайте ще одну склянку яблучного соку з водою. Занурюйте кожне печиво савоярді у цю суміш на кілька секунд, щоб воно не розмокло.
  4. Формування десерту. У застеленій формі викладіть перший шар савоярді. Розподіліть половину яблучної та вершкової суміші. Потім викладіть ще шар савоярді та решту яблучної маси. Знову покрийте вершковою сумішшю.
  5. Охолодження і декор. Накрийте десерт та поставте його у холодильник мінімум на 6 годин, а краще на ніч. Перед подачею додайте зверху збиті вершки, полийте карамельним соусом і присипте пеканом для хрумкого завершення.

Цей десерт об’єднав смаки, які нагадують про затишок і святковий настрій. Рецепт став популярним серед користувачів мережі завдяки оригінальному поєднанню інгредієнтів і простому приготуванню.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Майже 100 тисяч податків: скільки заплатять ФОП різних груп у 2025 році

У грудні 2024 року в Україні було запроваджено нові умови оподаткування, що стосуються ФОП. Одним із…

31 хв. ago

Суддя Господарського суду міста Києва отримав підозру у державній зраді

Діючому судді Господарського суду міста Києва повідомлено про підозру у державній зраді. Про це повідомляє Офіс Генерального…

33 хв. ago

Ілон Маск назвав “розвагою” вибух ракети космічного корабля SpaceX

Нещодавнє випробування ракети Starship, яка є найбільшою і найпотужнішою ракетою-носієм у світі, закінчилося тим, що верхній ступінь…

43 хв. ago

Мураєв, підозрюваний у держзраді, знову заявив про себе: де з’явився

Скандальний український політик Євген Мураєв, якого підозрюють у державній зраді, повідомив, що живе та працює…

48 хв. ago

Трамп планує оголосити криптовалюту національним пріоритетом, – Bloomberg

Обраний президент Дональд Трамп планує випустити указ, який підносить криптовалюти до рангу пріоритетних напрямів політики і дає…

58 хв. ago

Обшуки в ексведучого телеканалу Медведчука: деталі від СБУ

Ексведучий телеканалу очільника забороненої в Україні партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука Макс…

1 годину ago