Categories: Рецепти

Карамельно-яблучний тірамісу: ідеальний десерт на холодну пору

У розпал холодної пори, коли душа просить затишку, крамельний яблучний тірамісу стає справжнім порятунком для тих, хто обожнює ароматні десерти. Рецепт, що об’єднує ніжність маскарпоне, яблучну кислинку та пряний смак кориці, поділилася користувачка The Salty Cooker на своїй сторінці у Facebook. Далі – деталі приготування, які зроблять цей десерт вашим фаворитом на осінньо-зимові вечори.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт.
  • Яблучний сік – 2 склянки
  • Цукор – 1 склянка
  • Кориця – 1 ч. ложка
  • Суміш різдвяних спецій – 1 ч. ложка
  • Ванільний екстракт – 1 ч. ложка
  • Вершкове масло – 1 ст. ложка
  • Маскарпоне – 450 г
  • Яєчні жовтки – 8 шт.
  • Вершки 33% – 450 г
  • Вода – 1/2 склянки
  • Додаткове яблуко для основи – 1 склянка
  • Збиті вершки – 240 г
  • Савоярді – 400 г
  • Карамельний сироп – 1/2 склянки
  • Горіхи пекан – 1/2 склянки

Покрокове приготування:

  1. Підготовка яблук. На середньому вогні розігрійте каструлю з вершковим маслом, киньте нарізані кубиками яблука, корицю та різдвяні спеції. Додайте склянку яблучного соку, ваніль та 1/2 склянки цукру, перемішайте. Варіть 20 хвилин, поки яблука не стануть м’якими. Зніміть з вогню і дайте їм охолонути.
  2. Збивання жовтків. В окремій мисці збийте жовтки з рештою цукру на високій швидкості, поки суміш не стане блідо-жовтою і повітряною (приблизно 5 хвилин). У великій посудині з’єднайте маскарпоне і вершки до гладкої консистенції, потім додайте жовткову суміш та охолоджені яблука.
  3. Підготовка савоярді. В окремій мисці змішайте ще одну склянку яблучного соку з водою. Занурюйте кожне печиво савоярді у цю суміш на кілька секунд, щоб воно не розмокло.
  4. Формування десерту. У застеленій формі викладіть перший шар савоярді. Розподіліть половину яблучної та вершкової суміші. Потім викладіть ще шар савоярді та решту яблучної маси. Знову покрийте вершковою сумішшю.
  5. Охолодження і декор. Накрийте десерт та поставте його у холодильник мінімум на 6 годин, а краще на ніч. Перед подачею додайте зверху збиті вершки, полийте карамельним соусом і присипте пеканом для хрумкого завершення.

Цей десерт об’єднав смаки, які нагадують про затишок і святковий настрій. Рецепт став популярним серед користувачів мережі завдяки оригінальному поєднанню інгредієнтів і простому приготуванню.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

У Лондоні вибухнула електропідстанція: тисячі людей без світла, закрито аеропорт Хітроу, – CNN

У передмісті Лондона Хейсі стався вибух на підстанції, в результаті без світла залишилися тисячі людей,…

10 хв. ago

Про покупку квартири доведеться забути: нові тарифи на комуналку розорять українців

ʼУкраїнців попередили про різке зростання тарифів після приватизації теплокомуненерго. Про це заявив спеціаліст у сфері ЖКГ Олег Попенко.…

12 хв. ago

Reddit “підірвав” тред про психічне здоров’я: ТОП коментарів

Психічне здоров’я є важливою частиною загального благополуччя людини, оскільки впливає на всі сфери життя - від…

15 хв. ago

Половина медіа в Україні можуть закритися – нардеп

В Україні може відбутися різке закриття половини незалежних медіа-ресурсів. Про це заявив голова парламентського комітету…

17 хв. ago

Палає газовимірювальна станція у Суджі: у мережі публікують кадри пожежі

У ніч проти 21 березня мережею поширилась інформація та відповідні кадри сильної пожежі на газовимірювальній…

22 хв. ago

На Кубані на палаючій нафтобазі стався вибух: підприємство горить вже другу добу

У ніч проти 21 березня на нафтоперекачувальній станції «Кавказька», що у Краснодарському краї, стався вибух. Нафтобаза…

28 хв. ago