Categories: Рецепти

Карамельно-яблучний тірамісу: ідеальний десерт на холодну пору

У розпал холодної пори, коли душа просить затишку, крамельний яблучний тірамісу стає справжнім порятунком для тих, хто обожнює ароматні десерти. Рецепт, що об’єднує ніжність маскарпоне, яблучну кислинку та пряний смак кориці, поділилася користувачка The Salty Cooker на своїй сторінці у Facebook. Далі – деталі приготування, які зроблять цей десерт вашим фаворитом на осінньо-зимові вечори.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт.
  • Яблучний сік – 2 склянки
  • Цукор – 1 склянка
  • Кориця – 1 ч. ложка
  • Суміш різдвяних спецій – 1 ч. ложка
  • Ванільний екстракт – 1 ч. ложка
  • Вершкове масло – 1 ст. ложка
  • Маскарпоне – 450 г
  • Яєчні жовтки – 8 шт.
  • Вершки 33% – 450 г
  • Вода – 1/2 склянки
  • Додаткове яблуко для основи – 1 склянка
  • Збиті вершки – 240 г
  • Савоярді – 400 г
  • Карамельний сироп – 1/2 склянки
  • Горіхи пекан – 1/2 склянки

Покрокове приготування:

  1. Підготовка яблук. На середньому вогні розігрійте каструлю з вершковим маслом, киньте нарізані кубиками яблука, корицю та різдвяні спеції. Додайте склянку яблучного соку, ваніль та 1/2 склянки цукру, перемішайте. Варіть 20 хвилин, поки яблука не стануть м’якими. Зніміть з вогню і дайте їм охолонути.
  2. Збивання жовтків. В окремій мисці збийте жовтки з рештою цукру на високій швидкості, поки суміш не стане блідо-жовтою і повітряною (приблизно 5 хвилин). У великій посудині з’єднайте маскарпоне і вершки до гладкої консистенції, потім додайте жовткову суміш та охолоджені яблука.
  3. Підготовка савоярді. В окремій мисці змішайте ще одну склянку яблучного соку з водою. Занурюйте кожне печиво савоярді у цю суміш на кілька секунд, щоб воно не розмокло.
  4. Формування десерту. У застеленій формі викладіть перший шар савоярді. Розподіліть половину яблучної та вершкової суміші. Потім викладіть ще шар савоярді та решту яблучної маси. Знову покрийте вершковою сумішшю.
  5. Охолодження і декор. Накрийте десерт та поставте його у холодильник мінімум на 6 годин, а краще на ніч. Перед подачею додайте зверху збиті вершки, полийте карамельним соусом і присипте пеканом для хрумкого завершення.

Цей десерт об’єднав смаки, які нагадують про затишок і святковий настрій. Рецепт став популярним серед користувачів мережі завдяки оригінальному поєднанню інгредієнтів і простому приготуванню.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Нова система в’їзду до ЄС: для кого з українців подорожі ускладняться

З 2025 року Європейський Союз запроваджує систему ETIAS, яка змінить правила короткострокових поїздок для громадян…

17 секунд ago

Трамп наказав призупинити захист Секретної служби дорослих дітей Байдена

Президент США Дональд Трамп оголосив про негайне припинення охорони Секретної служби для Гантера та Ешлі Байден, дорослих…

13 хв. ago

Трамп розсекретить архіви про вбивство Кеннеді

Президент Дональд Трамп оголосив у понеділок, що його адміністрація випустить 80 000 сторінок раніше засекречених…

15 хв. ago

Вчені розкрили секрет, чому деякі люди стають конспірологами

Вчені з'ясували, що певні емоційні стани можуть призводити до того, що люди починають вірити в конспірологічні…

15 хв. ago

Показання лічильників передавати не потрібно: комунальники “відкрили очі” українцям

Багато споживачів запитують, чи потрібні показання лічильників при оплаті рахунків за газ через онлайн-сервіси типу…

16 хв. ago

До 570 грн щомісяця: пенсіонерам від 70 років обіцяють доплати – суми

Пенсіонери віком від 70 років у 2025 році отримають додаткові гроші. Виплати зростуть, якщо сума…

19 хв. ago