Сьогодні суп із хрущів може здатися кулінарною екзотикою, але у 19 столітті така страва справді була в Європі. Вона існувала у деяких частинах Франції та Німеччині. На смак суп із хрущів нагадував суп з раків з дещо горіховим післясмаком.
Історичне свідчення про суп з хрущів залишив доктор Йоганн Йозеф Шнайдер у 1844 році. У своєму звіті він описав приготування супу із травневих хрущів, які в той час траплялися в Європі у великій кількості за відсутності пестицидів та інших засобів проти комах.
Класичний рецепт супу з хрущів передбачає використання близько 30 хрущів на порцію. Їх очищували від лапок і крилець, іноді також використовували личинок. Потім жуків обсмажували у вершковому маслі та тушкували у курячому або телячому бульйоні.
Залежно від рецепта суп з хрущів готували у двох варіаціях. У першій суп проціджували та вживали, як прозорий бульйон. Тоді як в іншому варіанті жуків перетирали у ступі, пасерувати, загущувати яєчним жовтком, сумішшю борошна і масла, щоб в результаті отримати суп-пюре.
На гарнір до супу подавали скибочки телячої печінки, голубину грудку або сухарі з білого хліба.
У звіті Шнайдера згадується й інше застосування хрущів. За його записами, їх їли сирими, зокрема студенти, які просто відривали ніжки і вживали комах як закуску. Також хрущів цукрували і подавали як десерт. В буквальному сенсі це були цукерки з хрущів.
У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, який передбачає важливі зміни в організації трудових відносин під час воєнного…
Українці щомісяця одержують по дві платіжки за газ. Одна – за спожиті обсяги палива, а…
Українські сили успішно вивели з ладу близько третини стратегічної авіації Російської Федерації — про це…
Аналіз цін на продукти та споживчі товари в Канаді не приніс нічого втішного громадянам країни. Хоча рівень інфляції…
Україна веде перемовини зі Сполученими Штатами Америки щодо економічних та оборонних угод. Про це президент…
На фото голови СБУ Василя Малюка під час проведення спецоперації "Павутина" можна помітити зображення двох російських літаків…