Categories: Рецепти

Ніколи не готуйте так рибу: найпоширеніші помилки. які псують продукт

Риба обов’язково повинна бути в раціоні кожної людини, тому що вона дуже поживна. І готувати такий продукт можна абсолютно різними способами. Але який би ви не обрали, потрібно уникати декількох помилок, які дуже впливають на смак і текстуру.

Розповідаємо, на що потрібно звернути увагу під час приготування риби. Якщо ви виправите наступні помилки, зможете отримати вдалу страву.

В першу чергу звертайте увагу на якість риби

Риба повинна мати нейтральний, свіжий запах (нагадувати океан). Очі тушки повинні бути ясні (не мутні) та пружне м’ясо.

Не готуйте рибу, коли вона волога

Щоб риба була хрусткою зовні, її поверхня повинна бути сухою. Перед приготуванням просушіть її паперовим рушником і залиште на 30 хвилин, щоб випарувалася зайва волога. Це забезпечить кращу текстуру та просочення спецій.

Не додавайте дуже рано спеції

Сіль витягує вологу з риби. Тому не варто додавати спецію дуже рано. Найкраще це зробити тоді, коли риба буде вже майже готова. Це дозволить зберегти соковитість та насичений смак.

Не робіть дуже низьку температуру

Якщо ви смажите рибу на сковороді або грилі, спочатку дуже добре розігрійте поверхню. Спочатку нагрійте порожню сковорідку. Лише після цього наливайте олію і її також добре прогрійте. Таким чином риба не буде прилипати.

Не готуйте рибу шкіркою вгору

Розпочинайте приготування риби шкірою вниз. Шкіра захищає ніжне м’ясо і стає хрусткою. Якщо ви не любите шкірку, просто видаліть її після приготування.

Не перевертайте рибу часто

Рибу потрібно перевертати лише один раз. Часте перевертання може пошкодити текстуру та зробити продукт жорстким. Якщо сковорідка достатньо гаряча, риба легко відстане від поверхні, коли вона буде готова до перевертання.

Не перетримуйте рибу на вогні

Найпоширеніша помилка – це перетримання риби. Після цього вона стає сухою і жорсткою. Загальне правило: готуйте 10 хвилин на кожен сантиметр товщини, перевертаючи на половині часу. Риба повинна бути твердою по краях, але трохи прозорою всередині.

Коломієць Надія

Recent Posts

ТЦК попередили чоловіків: мають повідомити особисто

Згідно з чинними умовами військового стану та загальної мобілізації в Україні, особи, які підлягають призову…

8 хв. ago

Відключення світла повернуться до будинків українців: у YASNO попередили, до чого готуватися

Україна зіткнулася з перспективою значних відключень електроенергії майбутньої зими через очікуваний дефіцит в енергосистемі. Сергій…

16 хв. ago

Нардеп анонсував ще одне підняття податків в Україні

В Україні в жовтні хочуть підвищити податки, але це ще не кінець. В Україні очікується…

27 хв. ago

Всі надані броні від мобілізації скасують? Адвокат пояснила нове рішення Кабміну (документ)

Під час загальної мобілізації деякі категорії чоловіків можуть бути заброньовані від призову через професійну діяльність. Кабмін призупинив…

36 хв. ago

Прихована перевага. Названо тварину, яка має “шосте чуття” (фото)

За мільярди років свого існування наша планета встигла стати домівкою для неймовірної кількості видів. Під…

44 хв. ago

Початок кінця багатьох захворювань: учені дізналися, як боротися з гормональним дисбалансом

Нове міжнародне дослідження, проведене вченими з Монреальського інституту клінічних досліджень (IRCM), виявило критичний компонент у…

51 хв. ago