Categories: Рецепти

Ніколи не готуйте так рибу: найпоширеніші помилки. які псують продукт

Риба обов’язково повинна бути в раціоні кожної людини, тому що вона дуже поживна. І готувати такий продукт можна абсолютно різними способами. Але який би ви не обрали, потрібно уникати декількох помилок, які дуже впливають на смак і текстуру.

Розповідаємо, на що потрібно звернути увагу під час приготування риби. Якщо ви виправите наступні помилки, зможете отримати вдалу страву.

В першу чергу звертайте увагу на якість риби

Риба повинна мати нейтральний, свіжий запах (нагадувати океан). Очі тушки повинні бути ясні (не мутні) та пружне м’ясо.

Не готуйте рибу, коли вона волога

Щоб риба була хрусткою зовні, її поверхня повинна бути сухою. Перед приготуванням просушіть її паперовим рушником і залиште на 30 хвилин, щоб випарувалася зайва волога. Це забезпечить кращу текстуру та просочення спецій.

Не додавайте дуже рано спеції

Сіль витягує вологу з риби. Тому не варто додавати спецію дуже рано. Найкраще це зробити тоді, коли риба буде вже майже готова. Це дозволить зберегти соковитість та насичений смак.

Не робіть дуже низьку температуру

Якщо ви смажите рибу на сковороді або грилі, спочатку дуже добре розігрійте поверхню. Спочатку нагрійте порожню сковорідку. Лише після цього наливайте олію і її також добре прогрійте. Таким чином риба не буде прилипати.

Не готуйте рибу шкіркою вгору

Розпочинайте приготування риби шкірою вниз. Шкіра захищає ніжне м’ясо і стає хрусткою. Якщо ви не любите шкірку, просто видаліть її після приготування.

Не перевертайте рибу часто

Рибу потрібно перевертати лише один раз. Часте перевертання може пошкодити текстуру та зробити продукт жорстким. Якщо сковорідка достатньо гаряча, риба легко відстане від поверхні, коли вона буде готова до перевертання.

Не перетримуйте рибу на вогні

Найпоширеніша помилка – це перетримання риби. Після цього вона стає сухою і жорсткою. Загальне правило: готуйте 10 хвилин на кожен сантиметр товщини, перевертаючи на половині часу. Риба повинна бути твердою по краях, але трохи прозорою всередині.

Коломієць Надія

Recent Posts

Якими корисними та бюджетними продуктами замінити дорогі: поради від фахівчині

Зима – період, коли харчування має бути особливо збалансованим та ситним. Фахівці радять їсти сезонні…

5 хв. ago

Хлопець прожив 30 днів на самоті в цілковитій темряві: що з ним сталося

Австралійський ютубер Norme, який нещодавно побив світовий рекорд за найдовшим часом без сну, тепер вважає, що…

17 хв. ago

Найдорожчий будинок у Канаді зрівняли із землею: як і чому так сталося

Тривалий час розкішний особняк у Торонто вважали найдорожчою нерухомістю Канади. Свого часу там зупинялися багато…

24 хв. ago

Швейцарія створила робота-змію для порятунку людей під завалами

Студенти Лабораторії автономних систем ETH Zurich у Швейцарії розробили гнучкого пошуково-рятувального робота під назвою RoBoa,…

28 хв. ago

Соціалка більше не буде як раніше: Рада ухвалила закон – до чого готуватися

Як стало відомо з повідомлення нардепа Гончаренко, що Рада в першому читанні проголосувала законопроєкт про модернізацію…

32 хв. ago

В Ісландії через виверження вулкана евакуювали популярний курорт Блакитна лагуна

Вулкан на південному заході Ісландії вивергнувся всьоме з грудня, викинувши в повітря клуби диму, коли яскраво-помаранчева…

35 хв. ago