Categories: Рецепти

Ніколи не готуйте так рибу: найпоширеніші помилки. які псують продукт

Риба обов’язково повинна бути в раціоні кожної людини, тому що вона дуже поживна. І готувати такий продукт можна абсолютно різними способами. Але який би ви не обрали, потрібно уникати декількох помилок, які дуже впливають на смак і текстуру.

Розповідаємо, на що потрібно звернути увагу під час приготування риби. Якщо ви виправите наступні помилки, зможете отримати вдалу страву.

В першу чергу звертайте увагу на якість риби

Риба повинна мати нейтральний, свіжий запах (нагадувати океан). Очі тушки повинні бути ясні (не мутні) та пружне м’ясо.

Не готуйте рибу, коли вона волога

Щоб риба була хрусткою зовні, її поверхня повинна бути сухою. Перед приготуванням просушіть її паперовим рушником і залиште на 30 хвилин, щоб випарувалася зайва волога. Це забезпечить кращу текстуру та просочення спецій.

Не додавайте дуже рано спеції

Сіль витягує вологу з риби. Тому не варто додавати спецію дуже рано. Найкраще це зробити тоді, коли риба буде вже майже готова. Це дозволить зберегти соковитість та насичений смак.

Не робіть дуже низьку температуру

Якщо ви смажите рибу на сковороді або грилі, спочатку дуже добре розігрійте поверхню. Спочатку нагрійте порожню сковорідку. Лише після цього наливайте олію і її також добре прогрійте. Таким чином риба не буде прилипати.

Не готуйте рибу шкіркою вгору

Розпочинайте приготування риби шкірою вниз. Шкіра захищає ніжне м’ясо і стає хрусткою. Якщо ви не любите шкірку, просто видаліть її після приготування.

Не перевертайте рибу часто

Рибу потрібно перевертати лише один раз. Часте перевертання може пошкодити текстуру та зробити продукт жорстким. Якщо сковорідка достатньо гаряча, риба легко відстане від поверхні, коли вона буде готова до перевертання.

Не перетримуйте рибу на вогні

Найпоширеніша помилка – це перетримання риби. Після цього вона стає сухою і жорсткою. Загальне правило: готуйте 10 хвилин на кожен сантиметр товщини, перевертаючи на половині часу. Риба повинна бути твердою по краях, але трохи прозорою всередині.

Коломієць Надія

Recent Posts

Їх випустили лише 600: на аукціон виставили унікальний бойовий скутер із гарматою (фото)

У Франції виставили на продаж рідкісний скутер Vespa TAP150. Це унікальний військовий моторолер, виготовлений невеликою…

5 хв. ago

Обдурить рецептори й оздоровить шлунок: учені назвали кориснішу альтернативу м’ясу

Одразу кілька недавніх досліджень показали, що рослинні м'ясні альтернативи можуть не тільки відповідати, а й…

14 хв. ago

У Камеруні офіційно заборонили обговорювати здоров’я 91-річного президента

У Камеруні заборонив будь-які обговорення здоров'я 91-річного президента Поля Бії, йдеться в листі, поширеному міністерством…

22 хв. ago

Поділився не лише повноваженнями: губернатор Забайкальщини витер соплі об підлеглу чиновницю

У мережі активно поширюється відео з російьских телеграм-каналів, на якому зафіксовано неоднозначний момент за участю…

42 хв. ago

Ухилянтам пропонують 50% знижки: подробиці нового законопроекту

Понад 6 мільйонів військовозобов'язаних досі не оновили свої дані у військкоматах, хоча згідно із законом…

50 хв. ago

10 авто для великих сімейних поїздок, які не спустошать ваш бюджет

Коли настає час змінити компактний автомобіль на більш просторий сімейний вибір стає справжнім випробуванням. Багато…

55 хв. ago