• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • З України їдуть утричі більше, ніж повертаються — що каже соціолог
    • Спокійний відпочинок: куди їхати, щоб уникнути російських туристів
    • Нічний удар по Вінниці: дрони поцілили в об’єкти — четверо поранених
    • Лайфхаки для контролю артеріального тиску: як зберегти серце здоровим
    • Українцям підвищать штрафи за невидачу касових чеків
    • Як зберегти смак літа: правильне заморожування персиків
    • Рейтинг Путіна впав: названо нові причини
    • Автомобілі почнуть забирати просто з вулиць: влада прийняла рішення
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Топ-5 десертів на Великдень, якщо паска вже набридла: смачно й не банально

    Топ-5 десертів на Великдень, якщо паска вже набридла: смачно й не банально

    Романчук МиколаРоманчук Микола12 Квітня 2025, 08:483 хвилини на читання Рецепти
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Великдень – час не лише святкувань, але й смачних страв. Якщо традиційна паска вже набридла, і ви хочете здивувати гостей новими десертами, ось п’ять оригінальних варіантів, які додадуть різноманіття вашому святковому столу.

    Які 5 смачних десертів можна приготувати на Великдень та вразити гостей, розповідаємо далі.

    Морквяний кекс з кремом

    Морквяний кекс – смачний та корисний десерт, який подарує нові смакові відтінки, при цьому залишаючись досить традиційним для святкового столу.

    Що вам знадобиться:

    • 2 моркви
    • 2 яйця
    • 200 г цукру
    • 200 г борошна
    • 100 мл олії
    • 1 ч. ложка розпушувача
    • 1 ч. ложка кориці

    Приготування:

    Натерти моркву на дрібній тертці.

    Збити яйця з цукром і олією до пишної маси.

    Додати моркву, борошно, розпушувач і корицю, перемішати.

    Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 35-40 хвилин.

    Поради:

    Не забудьте перевірити готовність кексу дерев’яною паличкою – вона повинна бути сухою після проколу.

    Лимонний чизкейк

    Цей десерт поєднує ніжну текстуру та кислу нотку лимона, ідеально підходить для тих, хто шукає легкий і свіжий смак у великодніх страв.

    Що вам знадобиться:

    • 200 г печива
    • 100 г масла
    • 500 г сиру рикоти
    • 200 г сметани
    • 150 г цукру
    • 3 яйця
    • Сік та цедра 1 лимона

    Приготування:

    Печиво подрібнити та змішати з розтопленим маслом.

    Викласти в форму для випікання та ущільнити.

    Для начинки збити сир з цукром, додати яйця, сметану, лимонний сік і цедру.

    Випікати при 170 градусах 50 хвилин. Охолодити та подавати з ягодами.

    Поради:

    Чизкейк можна подавати з ягідним соусом або свіжими фруктами, щоб додати легкості та кольору.

    Медові мафіни

    Цей десерт зі смаком меду та прянощів – ідеальна альтернатива традиційним тортам і паскам, не менш смачна та оригінальна.

    Що вам знадобиться

    • 200 г борошна
    • 2 яйця
    • 150 г меду
    • 100 г масла
    • 1 ч. ложка розпушувача
    • 100 мл молока

    Приготування:

    Змішати всі інгредієнти до однорідної маси.

    Розподілити суміш по формах для мафінів.

    Випікати при 180 градусах близько 20-25 хвилин.

    Поради:

    Щоб мафіни вийшли більш ніжними, не перебільшуйте з часом випікання – перевірте готовність зубочисткою.

    Масляні пряники з глазур’ю

    Пряники – це не тільки традиційний десерт, але й чудова можливість для творчості, особливо якщо прикрасити їх смачною і яскравою глазур’ю.

    Що вам знадобиться:

    • 250 г борошна
    • 100 г масла
    • 100 г цукру
    • 1 яйце
    • 1 ч. ложка кориці
    • 1 ч. ложка розпушувача

    Для глазурі:

    • 1 білок
    • 100 г цукрової пудри

    Приготування:

    Змішати всі інгредієнти до утворення тіста.

    Розкачати тісто і вирізати форми.

    Випікати при 180 градусах 10-15 хвилин.

    Для глазурі збити білок з пудрою і прикрасити пряники після охолодження.

    Поради:

    Використовуйте різнокольорову глазур для яскравих та весняних пряників, а також додайте невеликі елементи декору (наприклад, посипку чи драже).

    Панна котта з ягідним соусом

    Цей італійський десерт – неймовірно ніжний, з легкою текстурою та свіжим смаком. Ідеально поєднується з ягодами або фруктами, додаючи святковому столу вишуканості.

    Що вам знадобиться

    • 500 мл вершків
    • 100 мл молока
    • 100 г цукру
    • 1 ч. ложка ванільного цукру
    • 10 г желатину
    • 200 г ягід (малина, полуниця)

    Приготування:

    Розчинити желатин в молоці.

    Змішати вершки, молоко, цукор і ваніль, довести до кипіння, але не варити.

    Додати розчинений желатин, перемішати та влити у форми.

    Охолоджувати в холодильнику не менше 4 годин.

    Ягідний соус: подрібнити ягоди з цукром і прикрасити десерт перед подачею.

    Поради:

    Щоб панна котта вийшла більш кремовою, використовуйте жирні вершки (не менше 30%).

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    великдень десерт

    Коментування закрито

    Читайте також

    Хрусткі огірки з гірчицею: рецепт пікантної заготовки на зиму

    Як вибрати правильний оцет для консервування: прості поради

    Домашні огірки на зиму: три перевірені рецепти маринування

    Останні новини
    Сьогодні

    З України їдуть утричі більше, ніж повертаються — що каже соціолог

    07:32

    Спокійний відпочинок: куди їхати, щоб уникнути російських туристів

    07:23

    Нічний удар по Вінниці: дрони поцілили в об’єкти — четверо поранених

    07:11
    15 Липня

    Лайфхаки для контролю артеріального тиску: як зберегти серце здоровим

    12:58

    Українцям підвищать штрафи за невидачу касових чеків

    12:53

    Як зберегти смак літа: правильне заморожування персиків

    12:37

    Рейтинг Путіна впав: названо нові причини

    12:32

    Автомобілі почнуть забирати просто з вулиць: влада прийняла рішення

    12:15

    Україна знайшла підтримку всередині Овального кабінету — The Times розкриває ім’я

    12:00

    Мобілізація vs бізнес: чи звільнено від податків ФОПів, які служать

    11:51
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.