З настанням холодів страви з картоплі стають особливо популярними. Чи то пюре, чи запечена, варена або смажена картопля — це завжди смачно, затишно і зігріваюче. Але що робити, якщо хочеться досягти ідеальної хрусткої скоринки?
Шеф-кухар Джон Мітцевич поділився секретом створення найхрусткішої смаженої картоплі. І що цікаво, для цього потрібен простий інгредієнт, який, ймовірно, вже є у вас вдома, пише Allrecipies.
У чому ж секрет?
Джон радить використовувати харчову соду. Додавши її у воду перед кип’ятінням, можна змінити рН-баланс. Це допомагає швидше розщепити пектин — природний “клей”, який тримає овочі разом. У результаті утворюється більше крохмалистої суспензії, що сприяє формуванню хрусткої скоринки.
Рецепт хрусткої картоплі
Результат
За словами Джона Мітцевича, цей простий прийом допоможе вам отримати картоплю з ідеальною скоринкою, яка буде хрустіти з кожним укусом. І найкраще — для цього не потрібні дорогі інгредієнти чи складні техніки.
Спробуйте цей рецепт і переконайтеся, що смажена картопля може бути ще кращою!
Вчені довели, що цей екзотичний фрукт може впоратися зі стресом і напруженням. Це ківі, його…
В Англії археологи знайшли скарб із 321 срібної монети. Багатство було загорнуте в тканину і свинцевий мішечок.…
Українцям тепер потрібна ліцензія на право зберігання автомобільного палива для особистих потреб у 2025 році. Про це…
Незважаючи на наявність бронювання, працівників критично важливих підприємств в Україні продовжують мобілізувати. Працівники цих установ…
В Україні транспортний податок є обов’язковим платежем, який стосується власників елітних автомобілів. Його основна мета —…
Стало відомо, як поляки ставляться до молодих чоловіків з України. Про це повідомив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш…