З настанням холодів страви з картоплі стають особливо популярними. Чи то пюре, чи запечена, варена або смажена картопля — це завжди смачно, затишно і зігріваюче. Але що робити, якщо хочеться досягти ідеальної хрусткої скоринки?
Шеф-кухар Джон Мітцевич поділився секретом створення найхрусткішої смаженої картоплі. І що цікаво, для цього потрібен простий інгредієнт, який, ймовірно, вже є у вас вдома, пише Allrecipies.
У чому ж секрет?
Джон радить використовувати харчову соду. Додавши її у воду перед кип’ятінням, можна змінити рН-баланс. Це допомагає швидше розщепити пектин — природний “клей”, який тримає овочі разом. У результаті утворюється більше крохмалистої суспензії, що сприяє формуванню хрусткої скоринки.
Рецепт хрусткої картоплі
Результат
За словами Джона Мітцевича, цей простий прийом допоможе вам отримати картоплю з ідеальною скоринкою, яка буде хрустіти з кожним укусом. І найкраще — для цього не потрібні дорогі інгредієнти чи складні техніки.
Спробуйте цей рецепт і переконайтеся, що смажена картопля може бути ще кращою!
Де вигідно розмістити депозит навесні 2025 року? В яких банках найвищі процентні ставки та які…
Британія та інші європейські країни відмовляться від планів щодо відправки тисяч військових до України в…
Президент України Володимир Зеленський заявив, що випадки насильницької мобілізації є поодинокими та не мають системного…
Питання про зв'язок між оральним сексом та ризиком розвитку раку викликає значний інтерес та занепокоєння.…
У Харківському ТЦК нагадали про важливу, але резонансну тему — військовий облік для жінок. Йдеться…
Не всі пенсіонери в Україні продовжать отримувати пільги щодо оплати житла та комунальних послуг наступного…