У липні багато господинь починають “закривати” огірки – ціна на них цілком прийнятна, а рецептів, як завжди, предостатньо. УНІАН пропонує огірки консервовані класичні з шикарним розсолом.
Запам’ятовуйте, як готувати такі огірки на зиму
Огірки вимити, залити холодною водою, залишити на 1-2 години. Банки промити содою і стерилізувати над парою 5 хвилин, прокип’ятити кришки. Залити окропом лавровий лист і кріп, залишити на 1 хвилину.
Розкласти по банках інгредієнти: перець шматочками, лавровий лист, чорний і запашний перці, часник, парасольки кропу. Огірки викласти в банки спочатку вертикально, відрізаючи плодоніжку, другий ряд розмістити горизонтально. Зверху додати ще часнику й кропу, залити окропом, накрити кришками, залишити на 10 хвилин. Злити воду, закип’ятити знову, залити, накрити кришками. Після другої заливки воду вилити зовсім.
Приготувати маринад: на 1 літр води – 1 ст. л. солі та 2,5 ст. л. цукру. Потрібно довести до кипіння, розчинити сіль і цукор. Залити свіжим маринадом огірки в банках. У 1-літрову банку додати оцет, відразу закатати банки. Перевернути, прибрати в тепле місце, укутати ковдрою до охолодження.
У Рівненській області виник черговий конфлікт за участю громадянки та представника Територіального центру комплектування та…
Україна втратила понад 40% території в Курській області Росії, яку вона швидко захопила під час…
Покращити пам'ять хоче кожна людина, але зробити це не вдасться за допомогою таблеток. Невролог назвала…
28 листопада 2024 року в український прокат виходить біографічна драма "Марія" (Maria) з Анджеліною Джолі в головній…
Жителі Полтавської області, особливо Кременчука та околиць, отримали тривожне попередження: у разі руйнування Кременчуцької гідроелектростанції частина регіону…
Аналітики ЛУН та Work.ua дослідили, скільки середньостатистичний українець витрачає на оренду житла в різних містах.…