У липні багато господинь починають “закривати” огірки – ціна на них цілком прийнятна, а рецептів, як завжди, предостатньо. УНІАН пропонує огірки консервовані класичні з шикарним розсолом.
Запам’ятовуйте, як готувати такі огірки на зиму
Огірки вимити, залити холодною водою, залишити на 1-2 години. Банки промити содою і стерилізувати над парою 5 хвилин, прокип’ятити кришки. Залити окропом лавровий лист і кріп, залишити на 1 хвилину.
Розкласти по банках інгредієнти: перець шматочками, лавровий лист, чорний і запашний перці, часник, парасольки кропу. Огірки викласти в банки спочатку вертикально, відрізаючи плодоніжку, другий ряд розмістити горизонтально. Зверху додати ще часнику й кропу, залити окропом, накрити кришками, залишити на 10 хвилин. Злити воду, закип’ятити знову, залити, накрити кришками. Після другої заливки воду вилити зовсім.
Приготувати маринад: на 1 літр води – 1 ст. л. солі та 2,5 ст. л. цукру. Потрібно довести до кипіння, розчинити сіль і цукор. Залити свіжим маринадом огірки в банках. У 1-літрову банку додати оцет, відразу закатати банки. Перевернути, прибрати в тепле місце, укутати ковдрою до охолодження.
Близько 41% студентів німецьких вишів висловлюють готовність до трудової еміграції після завершення навчання. Про це пише газета Welt…
У Національному банку України висловилися щодо розкриття банківської таємниці. Про це повідомляє пресслужба Нацбанку. Міністр фінансів України Сергій…
В умовах воєнного стану та загальної мобілізації в Україні кожен чоловік призовного віку зобов'язаний мати…
Міністерство оборони України попередило про серйозні наслідки для студентів, які відмовлються від проходження базової загальновійськової…
Щомісяця українці оплачують одразу дві платіжки за газ — за фактично спожитий обсяг та доставку…
Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) України затвердило оновлений порядок та періодичність проведення медичних оглядів дітей. Як…