Categories: Рецепти

Краще, ніж у KFC: корейський рецепт мега-хрустких курячих крилець

Хрусткі курячі крильця – це популярна закуска, яка моментально буде нарозхват за будь-яким столом. При цьому, коли мова заходить про смажену курку, ніхто не робить її краще, ніж корейці.

Як пише Parade, унікальний насичений хрускіт досягається завдяки хитрому рецепту і одному інгредієнту, який є практично на кожній кухні – кукурудзяному крохмалю. Коли ви обмазуєте курку кукурудзяним крохмалем, молекули крохмалю розбухають і вбирають частину вологи, що міститься в курці. Це покриття діє як захисний бар’єр, який запечатує соки і не дає м’ясу пересмажитися. Коли олія нагрівається, вода з кукурудзяного крохмалю випаровується, роблячи молекули крохмалю жорсткими і крихкими, що створює хрустку скоринку.

Як приготувати курячі крильця з кукурудзяним крохмалем

Є два способи: сухий і вологий. Який із них використовувати, залежить від того, як ви приправляєте крильця.

Сухий метод: Цей спосіб найкраще підходить, якщо ви використовуєте суху натирку або просто приправляєте крильця сіллю і перцем. Натріть 1-1,5 кг курячих крил сіллю і перцем або сумішшю спецій, потім обваляйте їх в 1 склянці кукурудзяного крохмалю. Розкладіть крильця рівним шаром на дротяній підставці та залиште їх при кімнатній температурі, поки крильця не вберуть крохмаль і їхня поверхня не почне виглядати клейкою, приблизно на 15 хвилин.

Мокрий метод: Якщо ви хочете замаринувати крильця, цей спосіб вам підійде. Замаринуйте від 1-1,5 кг курячих крилець в обраному вами маринаді. Вийміть курку з маринаду і збийте 2 столові ложки маринаду з 1 склянкою кукурудзяного крохмалю і 2/3 склянки води. Вмочіть курку в кукурудзяно-крохмальну суспензію, даючи надлишкам стекти назад у миску. Приступайте до смаження.

Обсмажування. Розігрійте 5-8 см олії у сковороді вок на середньому вогні. Обсмажуйте курячі крильця партіями, поки вони не стануть світло-золотисто-коричневими, близько 2 хвилин. Перекладіть їх з олії на решітку, потім повторіть з рештою крилець. Після того як ви обсмажили всі крильця один раз, обсмажуйте їх знову партіями до рум’яної скоринки, близько 2-3 хвилин.

Як приготувати крильця у фритюрниці. Використовуйте сухий спосіб, описаний вище, для курячих крилець і смажте їх при 200 градусах протягом 20 хвилин, перевертаючи на півдорозі. Дайте охолонути протягом 5 хвилин, збризніть рослинною олією і знову смажте на повітрі протягом 5 хвилин.

Коломієць Надія

Recent Posts

NASA виявило ознаки життя на Марсі, але приховує: астробіолог заявив про докази

NASA виявило ознаки інопланетного життя на Марсі, але тримає це в секреті. Упевненість у тому, що…

5 години ago

В Україну масово їдуть іноземні геймери, щоб працювати операторами дронів у ЗСУ

Бажання стати операторами дронів і допомогти Україні в боротьбі з російськими окупантами виявили багато іноземців зі Сполучених Штатів,…

5 години ago

Деяких чоловіків можуть комісувати з військової служби: кого саме і за яких умов?

Мобілізації підлягають військовозобов'язані чоловіки віком від 18 до 60 років. Утім, в деяких випадках мобілізованих…

5 години ago

НМТ можуть скасувати: у якому випадку доведеться складати повторний іспит

У разі оголошення повітряної тривоги під час складання національного мультипредметного тесту 2025 року учасники повинні…

5 години ago

Суд наказав польським перевізникам зупинити протест на кордоні з Україною

Польський суд заборонив акцію протесту польських перевізників на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ». Про це повідомляє Rmf24. Минулого…

5 години ago

ТЦК гребуть мільярди євро на хабарях: депутат розкрив схеми

Народний депутат України Дмитро Микиша заявив, що, за експертними оцінками, Територіальні центри комплектування та соціальної…

6 години ago