Categories: Рецепти

ТОП-3 смачних рецептів квашених помідор

Квашені помідори – справжня насолода для поціновувачів домашніх заготовок. Вони можуть стати чудовим доповненням до будь-якого столу, а їх приготування не потребує надмірних зусиль.

Експерт пропонує вам три найсмачніших рецепти, які обов’язково варто спробувати.

1. Класичні квашені помідори

Інгредієнти:

  • 1 кг стиглих помідорів
  • 1 літр води
  • 1 столова ложка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 3 зубчики часнику
  • Пучок кропу
  • Листя смородини або вишні (за бажанням)
  • Чорний перець горошком

Приготування:

  1. Помідори вимийте та наколіть зубочисткою в декількох місцях.
  2. У банку покладіть кріп, часник, листя смородини або вишні, а також чорний перець.
  3. Викладіть помідори шарами, пересипаючи їх спеціями.
  4. Залийте банки гарячим розсолом, приготованим з води, солі та цукру.
  5. Закрийте банки кришками та залиште на 5-7 днів при кімнатній температурі. Після цього перенесіть їх у прохолодне місце для подальшого зберігання.

2. Квашені помідори з базиліком та медом

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів (краще вибирати невеликі, з щільною шкіркою)
  • 1 літр води
  • 2 столові ложки солі
  • 1 столова ложка меду
  • 1 пучок базиліку
  • 5 зубчиків часнику
  • Чорний перець горошком

Приготування:

  1. Помідори вимийте та просушіть.
  2. На дно банки покладіть базилік, часник і чорний перець.
  3. Додайте помідори, укладаючи їх шарами.
  4. У воді розчиніть сіль і мед, доведіть до кипіння та залийте гарячим розсолом помідори.
  5. Закрийте банки кришками і залиште на 4-5 днів при кімнатній температурі. Після цього перенесіть у прохолодне місце.

3. Гострі квашені помідори з хроном

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів
  • 1 літр води
  • 2 столові ложки солі
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 корінь хрону
  • 1 гострий перець
  • Листя вишні або хрону
  • 5 зубчиків часнику

Приготування:

  1. Помідори помийте та наколіть у кількох місцях.
  2. Хрін і гострий перець наріжте тонкими скибочками.
  3. У банку покладіть листя, часник, хрін і перець, а потім викладіть помідори.
  4. Залийте банки гарячим розсолом з води, солі та цукру.
  5. Закрийте банки кришками і залиште на 7-10 днів при кімнатній температурі. Готові помідори можна зберігати у прохолодному місці.
Лисенко Катерина

Recent Posts

ЗСУ ліквідували продюсера телеканалу Russia Today

ЗСУ ліквідували російського пропагандиста, продюсера телеканалу Russia Today Магомеда Бучаєва. Це сталося у Часовому Яру Донецької…

4 хв. ago

Місто збунтувалося через тверезість. Тут 120 років не бачили алкоголю

Невелике американське містечко неподалік Філадельфії у штаті Нью-Джерсі вперше у своїй історії проголосувало за видачу ліцензій…

10 хв. ago

Мобілізація в Україні: які права мають батьки дітей з інвалідністю

Жінки та чоловіки, які доглядають за дітьми з інвалідністю віком до 18 років, мають право…

13 хв. ago

Космічні пенсії: як масово оминають обмеження та отримують до 390 тис. грн на місяць

В Україні для всіх діє обмеження: розмір призначеної пенсії не може бути вищим за 10 прожиткових мінімумів…

14 хв. ago

Хто з українців може не платити за комуналку під час воєнного стану

Голову Комітету "Асоціації адвокатів України" з нерухомості та будівництва Тетяна Даниленко розповіла, що не платити…

17 хв. ago

Автомобілістів попередили: тепер хочуть позбавляти прав

Новий законопроект, зареєстрований у Верховній Раді, спрямований на суттєве посилення покарання за повторні порушення правил дорожнього…

18 хв. ago