Categories: Рецепти

ТОП-3 смачних рецептів квашених помідор

Квашені помідори – справжня насолода для поціновувачів домашніх заготовок. Вони можуть стати чудовим доповненням до будь-якого столу, а їх приготування не потребує надмірних зусиль.

Експерт пропонує вам три найсмачніших рецепти, які обов’язково варто спробувати.

1. Класичні квашені помідори

Інгредієнти:

  • 1 кг стиглих помідорів
  • 1 літр води
  • 1 столова ложка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 3 зубчики часнику
  • Пучок кропу
  • Листя смородини або вишні (за бажанням)
  • Чорний перець горошком

Приготування:

  1. Помідори вимийте та наколіть зубочисткою в декількох місцях.
  2. У банку покладіть кріп, часник, листя смородини або вишні, а також чорний перець.
  3. Викладіть помідори шарами, пересипаючи їх спеціями.
  4. Залийте банки гарячим розсолом, приготованим з води, солі та цукру.
  5. Закрийте банки кришками та залиште на 5-7 днів при кімнатній температурі. Після цього перенесіть їх у прохолодне місце для подальшого зберігання.

2. Квашені помідори з базиліком та медом

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів (краще вибирати невеликі, з щільною шкіркою)
  • 1 літр води
  • 2 столові ложки солі
  • 1 столова ложка меду
  • 1 пучок базиліку
  • 5 зубчиків часнику
  • Чорний перець горошком

Приготування:

  1. Помідори вимийте та просушіть.
  2. На дно банки покладіть базилік, часник і чорний перець.
  3. Додайте помідори, укладаючи їх шарами.
  4. У воді розчиніть сіль і мед, доведіть до кипіння та залийте гарячим розсолом помідори.
  5. Закрийте банки кришками і залиште на 4-5 днів при кімнатній температурі. Після цього перенесіть у прохолодне місце.

3. Гострі квашені помідори з хроном

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів
  • 1 літр води
  • 2 столові ложки солі
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 корінь хрону
  • 1 гострий перець
  • Листя вишні або хрону
  • 5 зубчиків часнику

Приготування:

  1. Помідори помийте та наколіть у кількох місцях.
  2. Хрін і гострий перець наріжте тонкими скибочками.
  3. У банку покладіть листя, часник, хрін і перець, а потім викладіть помідори.
  4. Залийте банки гарячим розсолом з води, солі та цукру.
  5. Закрийте банки кришками і залиште на 7-10 днів при кімнатній температурі. Готові помідори можна зберігати у прохолодному місці.
Лисенко Катерина

Recent Posts

Як сон впливає на серце: кардіологи назвали найгіршу нічну звичку

Різні дослідження демонстрували безліч небезпечних нічних звичок - наприклад, келих вина перед сном, як заявляють учені, шкідливий…

5 години ago

Дзижчить і пускає бульбашки: учені розповіли, як доісторичний крокодил шукає собі пару

Стародавній крокодил Гавіал відомий своєю довгою, худорлявою мордою, яка виглядає так, ніби його прищемили дверима. У дорослого…

5 години ago

Будинки, які виділили українським біженцям, знесуть

У Великій Британії на місці колишньої школи в приморському містечку Ллантвіт-Мейджор на півдні Уельсу побудували тимчасові модульні будинки…

5 години ago

Жінка хоче розлучитися з чоловіком, з яким прожила 25 років, через “просту” звичку

Жінка розглядає можливість розлучення з чоловіком через, здавалося б, "просту" звичку, з якою вона більше…

5 години ago

У Раді заявили, що лікарям ВЛК дали вказівку визнавати всіх придатними до служби

Лікарі військово-лікарських комісій (ВЛК) отримали вказівки визнавати всіх чоловіків придатними до військової служби. А непридатних називають "окремою…

6 години ago

Заощаджуйте світло чи щось купили: за що можуть позбавити субсидії на зиму

Міністерство соціальної політики України розробило комплекс заходів для підтримки громадян у майбутній зимовий період. Ці…

6 години ago