Categories: Рецепти

Улюблена страва Роберта Дауні-молодшого

Рецепт сирно-м’ясних фрикадельок сподобається усім любителям бекону, присмаченого сиром. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачний рецепт. 

4 квітня народився кіноактор Роберт Дауні-молодший, який полюбляє сирні фрикадельки. Зірка “Месників” та “Залізної людини” на запитання про свою улюблену їжу відповів чесно, що обожнює не надто здорову їжу, зокрема, чизбургери з беконом і горою сиру, а також піцу “карбонара”. Втім, є у зірки й трохи більш здорові уподобання – наприклад, фрикадельки з яловичини з сиром. Саме їх ми сьогодні й приготуємо. 

Володар премій “Оскар”, “Золотий глобус” і BAFTA – актор, продюсер і музикант Роберт Джон Дауні-молодший.

Вам знадобиться:

Для фрикадельок:

  • Фарш з яловичини – 700 г.
  • Хлібні крихти – 100 г.
  • Пармезан – 60 г.
  • Петрушка – півпучка.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Яйця – 1 штука.
  • Чилі – ½ чайної ложки.
  • Сіль, чорний перець – до смаку.

Для соусу:

  • Оливкова олія – 50 мл.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Орегано – 2 столові ложки.
  • Томати консервовані – 800 г.
  • Сіль, чорний перець – до смаку.

Для сирної скоринки:

  • Моцарелла – 70 г.
  • Пармезан – 100 г.
  • Базилік (для прикраси) – 1 гілочка.
Ця страва сподобається всім любителям м’яса та сирів!

Як готувати:

Натріть сири: пармезан для фаршу, а також для сирної скоринки на дрібній тертці, наріжте моцарелу дрібними кубиками.

Розігрійте духовку до 190 градусів. Поки вона розігрівається, приготуйте соус: дрібно поріжте часник або пропустіть через прес. У великій сковороді на малому вогні розігрійте рослинну олію. Додайте часник і орегано і смажте, постійно помішуючи, щоб не пригоріли, доки вони не виявлять свій аромат. Додайте помідори, сіль і перець. Гасіть на дуже малому вогні, поки готуєте фрикадельки.

У глибокій мисці змішайте фарш, хлібні крихти, пармезан, петрушку, часник, яйце і чилі, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте, потім сформуйте 15 фрикадельок, кожну близько п’яти сантиметрів у діаметрі.

Рівномірним шаром викладіть фрикадельки у велику форму для запікання з антипригарним покриттям. Готуйте в духовці 20 хвилин, потім додайте соус і посипте тертими сирами. Не забудьте залишити близько 1 столової ложки пармезану для прикраси. Запікайте ще 15-20 хвилин, поки сир не розплавиться, а фрикадельки не приготуються усередині. 

Порада: прикрасьте пармезаном, що залишився, й листочками базиліка і подавайте.

Ольга Степанова

Recent Posts

Рада готує водіям “сюрприз”: права вилучатимуть за все, крім поганого настрою

Замість звичних штрафів за порушення правил дорожнього руху Верховна Рада вирішила підняти ставки. Новий законопроєкт…

8 хв. ago

“А царь то не настоящий!”: Соцмережі кепкують із “заморожених” рук Путіна у відео з бункера

Чергова поява Володимира Путіна на публіці, яка мала б підкреслити його тверду позицію, натомість породила…

16 хв. ago

Розвідка США розсекретила, як Путін розправлявся зі своїми опонентами, – Bloomberg

Національна розвідка США склала звіт про вбивства політичних опонентів Путіна за кордоном. На запит видання Bloomberg звіт був частково…

40 хв. ago

Кабріолет Bugatti встановив світовий рекорд швидкості

Автомобіль Bugatti W16 Mistral з відкритим верхом встановив новий рекорд швидкості для родстерів, розігнавшись до 453,91 км/год…

58 хв. ago

Розлітаються, як гарячі пиріжки: Британці почали скуповувати бункери після ядерних погроз Путіна

Що може бути кращим способом відсвяткувати чергову ядерну погрозу від Путіна, ніж придбати старий ядерний…

1 годину ago

Медведєв зробив гучну заяву: коли Кремль натисне на “ядерну кнопку”

Дмитро Медведєв, заступник голови Ради безпеки Росії, заявив, що застосування ядерної зброї Кремлем можливе лише…

1 годину ago