Categories: Рецепти

Улюблена страва Роберта Дауні-молодшого

Рецепт сирно-м’ясних фрикадельок сподобається усім любителям бекону, присмаченого сиром. Готувати його просто. А щоб сподобалось ще більше, Інформатор має для вас смачний рецепт. 

4 квітня народився кіноактор Роберт Дауні-молодший, який полюбляє сирні фрикадельки. Зірка “Месників” та “Залізної людини” на запитання про свою улюблену їжу відповів чесно, що обожнює не надто здорову їжу, зокрема, чизбургери з беконом і горою сиру, а також піцу “карбонара”. Втім, є у зірки й трохи більш здорові уподобання – наприклад, фрикадельки з яловичини з сиром. Саме їх ми сьогодні й приготуємо. 

Роберт Джон Дауні-молодший. Роберт Джон Дауні-молодший.
Володар премій “Оскар”, “Золотий глобус” і BAFTA – актор, продюсер і музикант Роберт Джон Дауні-молодший.

Вам знадобиться:

Для фрикадельок:

  • Фарш з яловичини – 700 г.
  • Хлібні крихти – 100 г.
  • Пармезан – 60 г.
  • Петрушка – півпучка.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Яйця – 1 штука.
  • Чилі – ½ чайної ложки.
  • Сіль, чорний перець – до смаку.

Для соусу:

  • Оливкова олія – 50 мл.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Орегано – 2 столові ложки.
  • Томати консервовані – 800 г.
  • Сіль, чорний перець – до смаку.

Для сирної скоринки:

  • Моцарелла – 70 г.
  • Пармезан – 100 г.
  • Базилік (для прикраси) – 1 гілочка.
Ця страва сподобається всім любителям м’яса та сирів!

Як готувати:

Натріть сири: пармезан для фаршу, а також для сирної скоринки на дрібній тертці, наріжте моцарелу дрібними кубиками.

Розігрійте духовку до 190 градусів. Поки вона розігрівається, приготуйте соус: дрібно поріжте часник або пропустіть через прес. У великій сковороді на малому вогні розігрійте рослинну олію. Додайте часник і орегано і смажте, постійно помішуючи, щоб не пригоріли, доки вони не виявлять свій аромат. Додайте помідори, сіль і перець. Гасіть на дуже малому вогні, поки готуєте фрикадельки.

У глибокій мисці змішайте фарш, хлібні крихти, пармезан, петрушку, часник, яйце і чилі, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте, потім сформуйте 15 фрикадельок, кожну близько п’яти сантиметрів у діаметрі.

Рівномірним шаром викладіть фрикадельки у велику форму для запікання з антипригарним покриттям. Готуйте в духовці 20 хвилин, потім додайте соус і посипте тертими сирами. Не забудьте залишити близько 1 столової ложки пармезану для прикраси. Запікайте ще 15-20 хвилин, поки сир не розплавиться, а фрикадельки не приготуються усередині. 

Порада: прикрасьте пармезаном, що залишився, й листочками базиліка і подавайте.

Ольга Степанова

Recent Posts

Студенти віком 25+ років більше не зможуть уникнути мобілізації під приводом навчання

У Міністерстві освіти та науки України зробили гучну заяву щодо мобілізації студентів. Міністр освіти Оксен…

10 години ago

ВПО дозволили продавати житло чи авто без втрати допомоги

Чи може продаж квартири або автомобіля позбавити внутрішньо переміщену особу державної допомоги? На це запитання…

13 години ago

Київстар з 25 червня скасовує дешеві тарифи для нових абонентів

Оператор мобільного зв’язку Київстар повідомив, що з 25 червня 2025 року припиняє підключення до дев’яти…

13 години ago

Нафтогаз назвав тариф на газ для українців з 1 вересня

Нафтогаз України офіційно оголосив, що з 1 вересня 2025 року ціна на газ для населення…

13 години ago

Сирський заявив про зміну правил мобілізації та реформу ТЦК

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив про оновлення мобілізаційного процесу та необхідність змін у…

14 години ago

Синоптики розповіли, коли в Україні знову повернеться спека

Після періоду похолодання та опадів в Україну повернеться аномальна спека. За прогнозами Українського гідрометцентру, вже…

16 години ago