Categories: Рецепти

Паска з доступних продуктів: рецепт випічки, яка довго не черствіє

Паска стала невід’ємною частиною свята Воскресіння Христового, яке відзначають православні українці. Важливо, щоб випічка була не тільки смачною, але й довго не черствіла. Пропонуємо до вашої уваги саме такий вдалий рецепт, для якого знадобляться цілком доступні продукти.

Для приготування паски потрібно наступні продукти:

Заварювання:

• окріп – 250 мл;
• борошно – 100 г.

Опара:

  • молоко – 250 мл;
  • дріжджі пресовані – 75 г;
  • цукор – 1 ст. л.

Тісто:

  • борошно – 1 кг;
  • яйця – 5 шт.;
  • жовтки – 5 шт.;
  • цукор – 350 г;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • ваніль – 1 ст. л.;
  • куркума – 0,25 ч. л.;
  • цедра 1 лимона;
  • вершкове масло – 200 г;
  • рослинна олія – 3 ст. л.;
  • сухофрукти (родзинки, цукати) – 250 г.

Приготування

Спочатку потрібно зробити заварку: залийте муку окропом і розмішайте до однорідності. Коли маса стане теплою, необхідно зробити опару. Насипте цукор, залийте теплим молоком і додайте дріжджі. Перемішайте до розчинення.

Змішайте заварку з опарою і знову перемішайте, на грудочки можна не звертати уваги. Накрийте миску харчовою плівкою та залиште на 20 хвилин у теплому місці.

Окремо потрібно змішати яйця, жовтки, цукор та ваніль. Збийте їх до густої пухкої маси й додайте до опари. Додайте куркуму, сіль та цедру й збийте міксером до однорідності.

Половину борошна слід змішати з отриманою сумішшю, потім додати другу половину і вимішати. Влийте олію і вимішуйте ще кілька хвилин.

Потім треба втирати вершкове масло і продовжувати вимішувати. Потім залиште тісто на 60 хвилин у теплому місці. Зробіть обминання тіста і залиште його “подумати” ще на 60 хвилин. Обминайте тісто ще раз й залиште вже на 10 хвилин.

Сухофрукти треба обшпарити окропом, просушити паперовим рушником і змішати з борошном.

Поверхню та руки потрібно змастити олією. Викладайте на пласт тіста сухофрукти та місіть його, щоб вони рівномірно розмістилися. Потім тісто має відпочити ще кілька хвилин.

Формуємо паски та відправляйте у підготовлені форми. Тісто не повинно займати її більш ніж на 1/3. Накрийте плівкою заготовки й залиште їх на 60 хвилин.

Змастіть вироби жовтком, змішаним із молоком. Випікайте в духовці від 45 до 60 хвилин при температурі до 170 градусів. Смачного!

Ольга Степанова

Recent Posts

Сповідь без священника. У Швейцарії церква встановила цифровий аватар Ісуса

У Швейцарії церква задля експерименту замінила у сповідальні священника на цифровий аватар Ісуса. Завдяки штучному інтелекту він…

4 години ago

Забудьте про пільги: пенсіонерів зроблять ще біднішим – за що тепер змусять заплатити

Як стало відомо, що в Україні пенсіонери можуть користуватися пільгами на сплату земельного податку, але вони не поширюються на…

5 години ago

Грабіжницькі націнки: магазини штучно завищують ціни на основні продукти

Продукти першої необхідності помітно подорожчали під тиском інфляції та інших факторів, а деякі торгові точки…

5 години ago

Від мобілізації не втекти: дані, які важко заперечити – скільки українців ще призвуть

Згідно з недавнім аналізом Financial Times, мобілізаційний резерв України становить близько 3,7 млн ​​чоловіків віком від 25…

5 години ago

За американське авто можуть відібрати права: на що звернути увагу

В Україні почастішали випадки штрафування водіїв вживаних автомобілів, привезених зі США. Причина криється в технічних…

5 години ago

Відповідь обов’язково буде: у Москві брязкають зброєю, сиплють погрозами та лякають світ Путіним

Останніми днями схоже, що у Москві з'явилася ще одна божевільна звичка. Після вечірніх лякалок Путіна,…

5 години ago