Categories: Рецепти

Паска з доступних продуктів: рецепт випічки, яка довго не черствіє

Паска стала невід’ємною частиною свята Воскресіння Христового, яке відзначають православні українці. Важливо, щоб випічка була не тільки смачною, але й довго не черствіла. Пропонуємо до вашої уваги саме такий вдалий рецепт, для якого знадобляться цілком доступні продукти.

Для приготування паски потрібно наступні продукти:

Заварювання:

• окріп – 250 мл;
• борошно – 100 г.

Опара:

  • молоко – 250 мл;
  • дріжджі пресовані – 75 г;
  • цукор – 1 ст. л.

Тісто:

  • борошно – 1 кг;
  • яйця – 5 шт.;
  • жовтки – 5 шт.;
  • цукор – 350 г;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • ваніль – 1 ст. л.;
  • куркума – 0,25 ч. л.;
  • цедра 1 лимона;
  • вершкове масло – 200 г;
  • рослинна олія – 3 ст. л.;
  • сухофрукти (родзинки, цукати) – 250 г.

Приготування

Спочатку потрібно зробити заварку: залийте муку окропом і розмішайте до однорідності. Коли маса стане теплою, необхідно зробити опару. Насипте цукор, залийте теплим молоком і додайте дріжджі. Перемішайте до розчинення.

Змішайте заварку з опарою і знову перемішайте, на грудочки можна не звертати уваги. Накрийте миску харчовою плівкою та залиште на 20 хвилин у теплому місці.

Окремо потрібно змішати яйця, жовтки, цукор та ваніль. Збийте їх до густої пухкої маси й додайте до опари. Додайте куркуму, сіль та цедру й збийте міксером до однорідності.

Половину борошна слід змішати з отриманою сумішшю, потім додати другу половину і вимішати. Влийте олію і вимішуйте ще кілька хвилин.

Потім треба втирати вершкове масло і продовжувати вимішувати. Потім залиште тісто на 60 хвилин у теплому місці. Зробіть обминання тіста і залиште його “подумати” ще на 60 хвилин. Обминайте тісто ще раз й залиште вже на 10 хвилин.

Сухофрукти треба обшпарити окропом, просушити паперовим рушником і змішати з борошном.

Поверхню та руки потрібно змастити олією. Викладайте на пласт тіста сухофрукти та місіть його, щоб вони рівномірно розмістилися. Потім тісто має відпочити ще кілька хвилин.

Формуємо паски та відправляйте у підготовлені форми. Тісто не повинно займати її більш ніж на 1/3. Накрийте плівкою заготовки й залиште їх на 60 хвилин.

Змастіть вироби жовтком, змішаним із молоком. Випікайте в духовці від 45 до 60 хвилин при температурі до 170 градусів. Смачного!

Ольга Степанова

Recent Posts

Париж визнали найбільш доброзичливим до дітей містом Європи

Французька столиця очолила рейтинг найкомфортніших для дітей міст Європи. Дослідження Clean Cities Campaign оцінило 36…

9 години ago

Знятих з військового обліку українців знову вносять до списків ТЦК

В Україні змінилися правила військового обліку: тепер чоловіки, які вважали себе офіційно знятими з обліку,…

9 години ago

Пенсіонеркам з п’ятьма дітьми доплачуватимуть понад 800 гривень щомісяця

В Україні окрема категорія пенсіонерів може отримувати щомісячну надбавку до пенсії у розмірі понад 800…

9 години ago

Путін не поїде до Бразилії на саміт БРІКС через ордер на арешт

Президент Росії Володимир Путін не буде присутній на саміті країн БРІКС у Бразилії наступного тижня.…

9 години ago

Трамп заявив про “чудову зустріч” із Зеленським і визнав, що Путін заплутався

Президент США Дональд Трамп провів переговори з Володимиром Зеленським на полях саміту НАТО в Гаазі.…

9 години ago

У Києві відбувся масовий протест проти корупції у військовій сфері

Мітингувальники звинуватили владу у розкраданні допомоги й закликали зупинити корупцію. Люди перекрили вулицю, озвучили вимоги…

10 години ago