Categories: Рецепти

Улюблений делікатес Андрія Данилка, але приготований для бідних

Рецепт фуа-гра по-українськи сподобається всім, хто любить страви з печінки птиці. Готувати його просто. 2 жовтня народився український співак, композитор, популярний гуморист-пародист, народний артист України Андрій Данилко. 

“Мене тільки завжди дивує: у ресторані подають величезну тарілку, а на ній – ця маленька фуа-гра. Ось в Ізраїлі є один ресторанчик, там фуа-гра роблять у вигляді шашлику, можна попоїсти – порція велика, а коштує копійки”, – поділився зірковий актор.

Класична фуа-гра – це спеціальним чином приготована печінка відгодованого гуся чи качки. Фуа-гра по-українськи – це вишукана страва, яку можна приготувати з печінки будь-якої птиці. Це суттєво спростить завдання та навантаження на гаманець будь-якої української господині! Та й порції вийдуть такі, якими можна наїстися. Отже, руки на кухню й нумо готувати.

Журналістам він зізнався, що полюбляє страву-делікатес – фуа-гру.

Фуа-гра з курячої печінки з яблуками

Вам знадобиться:

  • Печінка птиці (можна взяти курячу) – 500 г.
  • Цибуля – 2 штуки.
  • Яблука – 2 штуки.
  • Вершкове масло – 2 столові ложки.
  • Оливкова олія – 1 столова ложка.
  • Сіль — 1/2 чайної ложки.
  • Чорний перець – 1/4 чайної ложки.
  • Мелена кориця – 1/4 чайної ложки.
  • Мускатний горіх – 1/4 чайної ложки.
  • Брусничний соус – 1/4 чайної ложки.
Фуа-гра сприяє здоров’ю та довголіттю!

Як готувати:

Розігрійте духовку до 180°C. Наріжте печінку на шматочки товщиною близько 2 см. Посипте її сіллю, перцем, корицею та мускатним горіхом. Розігрійте вершкове та оливкову олію на сковороді на середньому вогні. Обсмажте печінку на сковороді з обох боків до золотистого кольору, близько 2-3 хвилини з кожного боку. Перекладіть печінку в форму для випічки.

Наріжте цибулю та яблука тонкими скибочками. Викладіть їх на печінку. Накрийте форму фольгою. Випікайте в духовці протягом 20-25 хвилин, або доки печінка не стане м’якою. Зніміть фольгу і запікайте ще 5 хвилин, або доки яблука не зарум’яняться. 

Подавайте фуа-гра гарячою з брусничним соусом. Крім того, фуа-гра по-українськи можна подавати з гарячим тостом, картопляним пюре або салатом із зелених овочів.

Порада: для більш насиченого смаку можна маринувати печінку в молоці або вершках протягом 30 хвилин перед обсмаженням. Оберіть сорт яблук Гренні Сміт. Брусничний соус можна приготувати з заморожених або свіжих брусниць, цукру та води.

Романчук Микола

Recent Posts

Сповідь без священника. У Швейцарії церква встановила цифровий аватар Ісуса

У Швейцарії церква задля експерименту замінила у сповідальні священника на цифровий аватар Ісуса. Завдяки штучному інтелекту він…

2 години ago

Забудьте про пільги: пенсіонерів зроблять ще біднішим – за що тепер змусять заплатити

Як стало відомо, що в Україні пенсіонери можуть користуватися пільгами на сплату земельного податку, але вони не поширюються на…

2 години ago

Грабіжницькі націнки: магазини штучно завищують ціни на основні продукти

Продукти першої необхідності помітно подорожчали під тиском інфляції та інших факторів, а деякі торгові точки…

3 години ago

Від мобілізації не втекти: дані, які важко заперечити – скільки українців ще призвуть

Згідно з недавнім аналізом Financial Times, мобілізаційний резерв України становить близько 3,7 млн ​​чоловіків віком від 25…

3 години ago

За американське авто можуть відібрати права: на що звернути увагу

В Україні почастішали випадки штрафування водіїв вживаних автомобілів, привезених зі США. Причина криється в технічних…

3 години ago

Відповідь обов’язково буде: у Москві брязкають зброєю, сиплють погрозами та лякають світ Путіним

Останніми днями схоже, що у Москві з'явилася ще одна божевільна звичка. Після вечірніх лякалок Путіна,…

3 години ago